שתף קטע נבחר

למען המפגין שהותקף: לברר מדוע נאזק בבית החולים

ג'עפר פרח שטוען כי הותקף בידי שוטר, אושפז בבית חולים כשהוא אזוק למיטתו. הארגונים עדאלה ורופאים לזכויות אדם מעוניינים לברר מה אירע שם. הנשיא ריבלין: "ח"כים שמכנים שוטרים 'אפסים' או 'עבריינים במדים', כורתים את הענף שעליו יושבים"

 

 

מדוע במהלך טיפול רפואי שניתן לפעיל זכויות האדם ג'עפר פרח, הוא נאזק למיטתו בבית החולים? ארגוני רופאים לזכויות אדם ועדאלה פנו בימים האחרונים לבית החולים בני ציון בחיפה ולמשרד הבריאות, כדי לברר את התנהלות הטיפול הרפואי במפגין, שטען כי הותקף בידי שוטר לאחר ההפגנה בחיפה באמצע החודש.

 

בסרטון שהגיע הערב (יום ד') לידי ynet תועד פרח אזוק למיטתו. הוא סיפר כי הסרטון צולם בידי ידיד המשפחה, אך אז החרים אחד השוטרים את המכשיר הסללורי שלו. בעקבות תלונתו למח"ש, המכשיר הועבר אתמול חזרה לבעליו. מי שתיעד את האירוע אמר כי השוטר שמופיע בסרטון נחקר אף הוא במח"ש. 

 

זמן קצר לאחר האירועים טענו בעדאלה כי הטיפול בפרח לווה בלחץ משטרתי לשחררו במהירות האפשרית, כיוון שהיה אזוק למיטתו חלק גדול מזמן הטיפול וכי השוטרים שליוו אותו לבית החולים התייחסו בצורה פוגענית לאנשי הצוות, בהקשר למוצאם המוסלמי. במקביל הועבר סרטון המתעד את פרח בבית החולים אזוק למיטה ושוטר מסיר את האזיקים.

 

על טענות אלה שהועברו גם למח"ש הגיב דובר בית החולים בשבוע שעבר, ואמר: "החלטות הצוות הרפואי בבית החולים ניתנות אך ורק על סמך שיקולים רפואיים, וכל טענה אחרת משוללת כל יסוד. לא נתקבלה בההנהלת בית החולים תלונה כלשהי מצד הצוות ואם תתקבל שכזו, היא תטופל בהתאם".

ג'עפר פרח בבית חולים בני ציון ()
ג'עפר פרח אזוק בבית חולים בני ציון

ג'עפר פרח (צילום: עידו ארז)
פרח לאחר התקרית(צילום: עידו ארז)
 

מהמשטרה נמסר בתגובה לפרסום הסרטון והטענות, כי "הניסיון להפוך את הקערה על פיה ולטעון נגד המשטרה הוא מגוחך ושקוף". לדבריהם, "מדובר באדם שנעצר תוך שהתנהג באלימות בהפגנה והפר את הסדר הציבורי בהפגנה אלימה, שבה נהגו המפגינים בוונדליזם וקראו קריאות בעד הטרור, הביעו תמיכה בהפגנות האלימות על גבולה הדרומי של מדינת ישראל ובגנות שלטון החוק".

 

עוד טענו כי "הניסיונות לקושש כותרות לא ישנו את העובדות - משטרת ישראל נוהגת בכל העצורים באשר הם ללא משוא פנים ופועלת על פי הנהלים לאזיקת עצורים כאשר הם שוהים במתקן לא משטרתי".

 

סנגורי השוטר: לבטל מיד חופשתו הכפויה

היום נמסר כי השוטר שהיה מעורב לכאורה בתקיפתו של פרח נחקר פעם נוספת במחלקה לחקירות שוטרים. לדברי סנגוריו, הוא ממשיך ומכחיש כל פגיעה בפרח. בתחילת השבוע נמסר כי השוטר הוצא לחופשה כפויה. בעקבות זאת, דרשו עורכי דינו ליאור בנימין וסמי איליה לקבל את ממצאי החקירה במח"ש.

 

"בטרם הסתיימה חקירה וגיבוש כל הראיות לרבות מהימנות ברמת החקירה של עדים, מועברים למשטרת ישראל חומרי חקירה מתוך תיק החקירה", תמהו, ודרשו לדעת על סמך אילו ממצאים החליטה המשטרה להוציא את השוטר לחופשה כפויה. "לא ייתכן שבמשטרה מקבלים החלטה כזאת, שלה השלכות נרחבות, על סמך מידע שטרם אומת", אמרו.

 

בשם מקורביו של השוטר נמסר, כי "החלטת המשטרה על החופשה הכפויה התקבלה בדרגים הגבוהים בלחץ של דעת הקהל, ומתוך רצון לרצות את התקשורת שהביעה תמיכה בלתי מסויגת בטענותיו של פרח".

 

במכתב לראש מחלקת משמעת במשטרת ישראל כתבו הסנגורים כי "אין בידי מח"ש שום עדות או ראיה אוביקטיבית. יש עדויות מפגינים שהגישו תלונות נגד השוטרים בכלל ונגד השוטר. יש לבטל לאלתר את החופשה הכפויה ולשקול שיבוצו גם בתפקיד אחר".

ראובן ריבלין בסעודת האיפטאר (צילום: יואב דודקביץ')
הנשיא ריבלין בסעודת האיפטאר(צילום: יואב דודקביץ')

  

 

הנשיא ריבלין: מכפישי המשטרה מזיקים לעצמם

בבית הנשיא אירח ראובן ריבלין מנהיגים ואישי ציבור מהחברה הערבית לסעודת איפטאר, והתייחס למתח שבין המשטרה לאזרחים: "אני מבקש לדבר אליכם דברי אמת. לפני שבועיים, שוב עברו היחסים בין החברה הערבית לרשויות אכיפת החוק טלטלה. את המובן מאליו יש להגיד - חופש הביטוי הוא זכות יסוד בדמוקרטיה. אין ואסור שיהיו סימני שאלה על זכות הביטוי של כל אזרחי ישראל, גם אם לא תמיד נעים לנו לשמוע את מה שיש להם לומר. זכות הביטוי חלה על כולם בצורה שווה, כמו גם המחויבות להישמע להנחיות החוק והשמירה על הסדר הציבורי".

 

הנשיא הוסיף: "אין זה סוד שביסוס האמון בין האזרחים הערבים לבין מוסדות השלטון ורשויות החוק הוא אתגר גדול. אבל זו המשימה של כולנו והאינטרס של כולנו לבנות את האמון הזה. בלי מנגנונים ומוסדות מוסכמים - כנסת, מערכת המשפט, משטרה, לא נוכל לחיות פה יחד. זהו לא רק אתגר שעומד בין החברה היהודית לערבית, זהו אתגר שכל החברה הישראלית מתמודדת אתו".

 

ריבלין הביע הסתייגות מקריאות נגד המשטרה: "חברי כנסת יהודים וערבים כאחד במקרה הזה, שמכנים שוטרים במשטרת ישראל 'אפסים' או 'עבריינים במדים', כורתים את הענף שעליו אנחנו יושבים, וזה לא שאין מה לתקן. יש הרבה ועוד יהיה, אבל לא זאת הדרך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים