שתף קטע נבחר

רצח היהודייה: במפלגה של מרקל דורשים להקשיח את חוקי ההגירה

בגרמניה מזועזעים מרצח סוזנה פלדמן בת ה-14 על-ידי מבקש מקלט מעיראק. הוא היה מעורב בכמה עבירות אלימות – אך לא גורש. במפלגתה של מרקל גוברים הקולות להחמיר את המדיניות: "איך אפשר להשלים עם דבר כזה?". ברקע: החשד שאלפים קיבלו מעמד פליט שלא כדין

במפלגתה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל קוראים היום (א') להקשיח את חוקי ההגירה ולהחיש את גירושם של מבקשי מקלט שבקשתם נדחתה. זאת בעקבות הזעם הציבורי על האונס והרצח של נערה גרמנייה יהודייה בת 14 בידי מבקש מקלט מעיראק שבקשתו נדחתה ושאחרי הרצח ברח למולדתו.

 

הנרצחת סוזנה פלדמן ()
סוזנה פלדמן. הרוצח ומשפחתו ברחו בשמות בדויים

הרצח של סוזנה פלדמן, נזכיר, נחשף בשבוע שעבר. פלדמן נעדרה מאז 22 במאי, אז יצאה עם חברים ולא שבה. ביום ראשון בשבוע שעבר הגיע למשטרה נער בן 13 וסיפר כי האחראי להיעלמה הוא כנראה עלי בשאר, מבקש מקלט מעיראק בן 20, וכי הוא כנראה רצח אותה. גופתה נמצאה קבורה בשיחים, ואז התברר כי בשאר ומשפחתו ברחו מעט אחר כך בשמות בדויים בחזרה למחוז כורדיסטן בעיראק.

 

בשבת הודיעו הרשויות בכורדיסטן כי עצרו את בשאר והוא הוסגר לגרמניה. עוד לפני הרצח היה בשאר מוכר לרשויות מעבירות אלימות קודמות. הוא כבר נחשד באונס של ילדה בת 11 במרכז לפליטים, אבל החקירה בעניינו לא הביאה למסקנות ברורות. בקשתו למקלט נדחתה בדצמבר 2016, כשנה אחרי הגיעו לגרמניה.

 

פרשת האונס והרצח עוררה מחדש את הוויכוח הציבורי בגרמניה על קליטת המהגרים. מאז תחילת גל ההגירה האדיר ששטף את אירופה ב-2015 קלטה גרמניה יותר ממיליון מהגרים, וההתנגדות של רבים מהגרמנים למדיניות הנדיבה של הקנצלרית מרקל גרמה לעלייה גדולה בתמיכה במפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה".

הרוצח ()
עלי בשאר. היה מעורב בשורה של פשעים

כריסטיאן בלדאוף, מנהיג המפלגה הנוצרית-דמוקרטית של מרקל בפרלמנט המחוזי של ריינלנד-פפאלץ, אמר היום: "הנהלים והתקנות הנוגעים לקבלת מקלט מדיני, לפליטים ולאינטגרציה חייבים לעבור בחינה מדוקדקת. מי יכול להבין מדוע מבקש מקלט שבקשתו נדחתה ושעמד כבר לדין בגין כמה פשעים אלימים לא יכול להיות מגורש, ומצד שני אותו אדם מצליח לחזור הביתה במבצע הרפתקני?".

 

בלדאוף הוסיף: "עלינו לזרז את החקירות ואת קבלת ההחלטות בבתי המשפט, להגיע לפסקי דין מהירים יותר ולמצוא דרכים לגרש מכאן עבריינים אלימים ומי שיש להם פוטנציאל להיות כאלה – בלי יוצא מהכלל".

 

וולפגנג שויבלה, שמכהן כנשיא הבית התחתון של הפרלמנט הגרמני והיה שר האוצר, אמר כי יש לתקן את חוקי ההגירה הנדיבים-יחסית של גרמניה. שויבלה טען כי כבר נלחם נגד "כמה הגזמות" בחוקי מתן המקלט של גרמניה כשהיה שר הפנים בשנות ה-90.

 

בחודשים האחרונים מתנהלת בגרמניה חקירה גדולה בחשד שפקידים ביותר מעשר לשכות של המשרד הפדרלי להגירה ולפליטים העניקו מעמד של פליט למבקשי מקלט שלא היו זכאים למעמד זה. החשד הראשוני התעורר סביב פעילותו של ראש לשכה של המשרד בעיר ברמן. הוא לבדו חשוד כי אישר מתן מקלט לכ-1,200 מהגרים שלא היו זכאים למעמד זה, רובם בני המיעוט היזידי.

 

בסוף מאי דיווחו כלי תקשורת בגרמניה כי החקירה הורחבה לעשרה משרדים וכי כעת בוחנות הרשויות מחדש כ-8,500 בקשות מקלט שטופלו מאז שנת 2017.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרוצח עלי בשאר. הוסגר מכורדיסטאן
מומלצים