שתף קטע נבחר

בדרך לאישור סופי: יורחבו ההגנות על פיקדונות הדיירים בדיור מוגן

ועדת העבודה אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית תיקון בחוק לפיו ייאסר על בעלים של מעונות דיור מוגן לגבות על חשבון הפיקדון סכום העולה על 70 אלף שקל או 7% מהפיקדון, לפני שהוא רושם משכנתה על שמו של הדייר

ועדת העבודה הרחיבה היום (ג') את ההגנות החוקיות על כספי הפיקדונות שמפקידים דיירים קשישים בכניסתם למעונות של דיור מוגן. הוועדה אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית תיקון בחוק הקיים לפי הצעה פרטית של חברי כנסת.

 

החלום לדירה רק מתרחק: יותר מ-13 שנות עבודה נדרשות כדי לרכוש דירה בישראל

בדרך: הקלות מס לרוכשי דירות בקבוצות רכישה

 

התיקון אוסר על בעלי המעונות לגבות מהדיירים על חשבון הפיקדון, סכום העולה על 70 אלף שקלים או 7% מהפיקדון (הנמוך מבין שניהם), לפני שהוא רושם משכנתה על שמו של הדייר. אם לא ניתן לרשום משכנתה על שם הדייר (כמו במקרים שבהם קרקע המעון שייכת לרשות מקומית), ועדת חריגים במשרד העבודה והרווחה תהיה רשאית לפטור את בעלי הדיור המוגן מרישום המשכנתה ולחייב אותו במתן בטוחה אחרת.

 

הממונה על הדיור המוגן יוכל לדרוש בכל עת מבעל רישיון הפעלת הדיור להוכיח שהוא בעל יציבות כלכלית, ולדווח לדיירים על כל מקרה שבו עלה חשש שבעל הרישיון לא יוכל להשיב לדיירים את כספי הפיקדון.

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

החוק החדש גם מחייב את בעלי הבתים להפריש כספים לקרן נאמנות שתנוהל על ידי האפוטרופוס הכללי. מכספים אלה תממן הקרן זמנית את ההוצאה החודשית לדיירים שנאלצים לעבור לאשפוז סיעודי. זאת, עד שהדיירים יקבלו חזרה את כספי הפיקדון שלהם.

 

בנוסף, הקרן תעביר כספים לבתים שימצאו בקשיים כלכליים ובחדלות פירעון על מנת לאפשר להם את התפעול השוטף של הבתים ולמנוע קריסה שתפגע בדיירים.

 

החוק יובא לאישור סופי במליאת הכנסת בימים הקרובים, וייכנס לתוקף בעוד שנה וחצי.

 

לפי הערכות שנמסרו לוועדה סך כל הפיקדונות של הדיירים המוגנים במעונות נאמד בכ-12 מיליארד שקל שנמצאים בידי הבעלים של המעונות. זהו סכום הגדול מהונו העצמי של בנק.

 

התיקון נדרש בחוק בגלל שהפיקדונות אינם מוגנים במקרה שבעל הדיור נקלע לחדלות פירעון או לא מחזיר את הפיקדון לדייר בהתאם לחוק.

 

יוזמת התיקון ח"כ נורית קורן (ליכוד) אמרה כי הוא הכרחי להגנת האזרחים הוותיקים שכספם ורכושם שבויים בידי בעלי הדיור המוגן, באמצעות הפיקדון שנגבה מהם בשיעור של כ-3% בשנה, בנוסף לדמי האחזקה החודשיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים