שתף קטע נבחר
צילום: איליה מלניקוב

מה אוכלים? יותר מ-20 מקומות חדשים בארץ

סניפים חדשים ל"סוסו אנד סאנס", מסעדה מושקעת במלון בוטיק חדש ביפו, מסעדה חדשה בירושלים ועוד למעלה מ-20 מקומות חדשים ברחבי הארץ

Zada במלון דריסקו

אל טרנד המסעדות במלונות הבוטיק בתל אביב, כדוגמת "הוטל מונטיפיורי", "משייה", "קפה נורדוי", "קפה פופולר" ו"אלנה", הצטרפה השבוע מסעדת "זאדה", אחת המסעדות היפות שנפתחו לאחרונה בארץ, הממוקמת במלון "דריסקו", מלון בוטיק חדש ביפו. המסעדה ממוקמת בחלל יפהפה לשימור, כוללת גם חדר פרטי ועל התפריט שלה - המוגדר כ"עות'ומני" - אחראי השף שחר ביטון.

 

לצד המסעדה יש גם בר שפתוח מדי יום עד חצות, ובמסעדה עצמה מוגשות גם ארוחות בוקר מרשימות במחיר של 129 שקלים. צפו.

מסעדת
מסעדת "זאדה" העותומנית במלון דריסקו ביפו(צילום: איליה מלניקוב)

אוארבך 6 יפו, 03-7410000, ראשון-חמישי 11:00-7:30, 24:00-18:00, שישי ושבת 14:00-7:30, 24:00-18:00, לא כשר

 

טומי'ס

"טומי'ס" הי מסעדת אוכל רחוב משודרגת שנפתחה בירושלים, ומתמחה במנות המבורגר לצד מנות רחוב נוספות, הכל במחיר של 70-30 שקלים. צפו.

מתחם התחנה ירושלים, ראשון-חמישי 23:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

נאם

ארבע שנים לאחר שהתמקמה ברחוב דיזינגוף, התאילנדית "נאם" פותחת סניף חדש, הפעם ברחוב קינג ג'ורג'. הסניף החדש הוא הגרסה היותר קלילה ומשוחררת של "נאם", והתפריט במקום החדש זהה לזה של סניף האם, אך עם תוספת של מנה אחת חדשה הנקראת "גאי יאנג" – כרע עוף מפורקת שמושרה בתבלינים תאילנדים (63 שקלים). המנה הזו מצטרפת לתפריט שכולל סלטים תאילנדים (55-36 שקלים), תבשילים בחלב קוקוס (73 שקלים) ומנות עם אטריות.

    (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

עיקר השינוי בסניף החדש בא לידי ביטוי באופן ההגשה: במקום להגיש את המנות בצלחות רגילות, יגישו אותן שם בכלים חד פעמיים מתכלים שעשויים מעלי דקל. ושימו לב, בניגוד למסעדה בדיזנגוף, ב"נאם" החדשה אי אפשר להזמין מקומות מראש והישיבה היא על בסיס מקום פנוי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

קינג ג'ורג' 84 תל אביב, 03-6708050 (להזמנות טייק אווי בלבד) ראשון-שבת 24:00-18:00 (שעות הרצה), לא כשר

 

So-Bing

משהו חדש הולך לרענן לכם את הקיץ הזה. קינוח קוריאני מרענן נחת בארץ, והסניף הראשון נפתח ברחוב בוגרשוב פינת קינג ג'ורג' בתל אביב. מנת הדגל כאן הוא הקינוח הקוריאני שעשוי מפתיתי שלג קפואים, בעלי מתיקות עדינה. מעל יש טופינג של שוקולד, בננה, עוגיות, מנגו, תותים, עוגת גבינה ועוד. 

    (צילום: דיוויד צאן)
(צילום: דיוויד צאן)

תוכלו לבחור כאן בינג פירות, בינג שחיתות, בינג בריאות (29 שקלים) ויש גם בינג ילדים (19 שקלים) ובינג גדול במיוחד (44 שקלים). בנוסף למנות הבינג האישיות, המקום מציע עוגות שלג המכונות "האנג" בטעמי שוקולד או וניל (44 שקלים).

 

בוגרשוב 106 תל אביב, 050-7480480, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 17:00-10:00, שבת 1:00-14:00 (שעות הרצה), לא כשר

 

עד העצם אקספרס

חודש אחרי שנפתח סניף הדגל של הרשת בהרצליה פיתוח במקומו של מסעדת "עד העצם" שנסגרה, רשת "עד העצם אקספרס" פותחת סניף חדש, הפעם בראשון לציון. זהו הסניף ה-13 של הרשת שיפעל באזור הבילויים השוקק של העיר, במתחם שבו שוכנת מסעדת "סוהו".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

משה בקר 12 ראשון לציון, ראשון-שבת 3:00-12:00, לא כשר

 

מיטש

מזללת אוכל רחוב חדשה ומאוד מדוברת נפתחה בשוק הכרמל, ומגישים בה קבב רומני אמיתי שכבר יצר המון רעש בכל הרשתות החברתיות. למעשה, זהו דוכן אוכל שמח שכולו מחווה לקבב הרומני ("מיטש" זה קבב בסלנג הרומני) שמי שעומדת מאחוריו היא השפית אורית מושקוביץ, יועצת קולינרית ובעלת קייטרינג מזה 24 שנים.

   (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

מנת הדגל של המקום היא, כמובן, הקבב (2 יחידות במנה) המוגש בפיתה בשרנית יחד עם חציל רומני, צ'ימיצ'ורי, סלסה, טחינה, בצל מטוגן וכרוב מאודה (35 שקלים) או בצלוחית, עבור הנמנעים מגלוטן. מלבד המנה הזו, אפשר לפתוח שם שולחן חגיגי עם כל התוספות שמוגשות בתוך הפיתה, רק בצלוחיות קטנות, אותן כדאי ללוות ב"שפריץ" - המשקה הרומני שמורכב מיין וסודה (50 שקלים).

השפית אורית מושקוביץ (צילום: אפיק גבאי)
השפית אורית מושקוביץ(צילום: אפיק גבאי)

אם תבחרו לשים שלושה קבבים במקום שניים בתוך הפיתה, מחיר המנה יהיה 45 שקלים, ואם תבחרו לקחת את הדיל שכולל גם כוס לימונדה או "שפריץ", תשלמו 55 שקלים. לקינוח - תוכלו להזמין כאן קומפוט רומני מיוחד (15 שקלים).

 

חיים חבשוש 31 שוק בכרמל תל אביב, 03-7357677, ראשון–חמישי 238:00-11:00, שישי 18:00-11:00, לא כשר

 

פולקלה בבומביי

בית אוכל הודי חדש נפתח בגינדי TLV, על ידי דיויד ותמרה סלומון (הבעלים של "פולקלה", הרוטיסרי שנמצא בשדרות יהודית בתל אביב). המקום החדש הוא, למעשה, מסעדת אוכל רחוב עדכנית, צבעונית ותוססת, שמכילה שני שולחנות ארוכים, שני ברי ישיבה קטנים וכמה שולחנות בחוץ. הזמנת המנות נעשית מהדלפק, והן מוגשות בכלי אוכל בצבעים עזים ומרהיבים.

 

התפריט מציע מנות המשלבות השפעות מהמטבח ההודי של דיויד ומהמטבח המערבי של תמרה, ביניהן מנות כמו עוף רוטיסרי המושרה במרינדת תבלינים ומוגש עם אורז או תפוח אדמה, תבשיל ירקות הודי וסלט (48 שקלים); צ'יקן טיקה מסאלה בפיתה חמה עם צ'טני ירוק ועגבניות מתובלות, או בצלחת עם אורז וירקות מבושלים בסגנון הודי (38 שקלים לפיתה או 52 שקלים לצלחת), טאלי צמחוני קלאסי (44 שקלים), מאסלה דוסה (38 שקלים) ועוד.

 

החשמונאים 96 תל אביב, 03-9744944, ראשון-שבת 23:00-11:30, לא כשר

 

סוסו אנד סאנס

אחרי שהוכתרה כהמבורגריה הטעימה ביותר בטעימות שערכנו לפני כשבוע, רשת ההמבורגריות של השף עומר מילר ואיש העסקים דוד טור, ממשיכה לפתוח שלוחות נוספות בכל הארץ, והפעם כובשת את ראשון לציון ואת הרצליה. שני הסניפים החדשים פועלים על פי אותו הקונספט, ומציעים המבורגר עם טופינגס משוגעים.

    (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

משה לוי 39 ראשון לציון

אבא אבן 12 הרצליה

 

Rooftop bar

הרופטופ חדש באזור השרון הממוקם על גג מלון "פרימה מילניום" החדש. מדובר בבר שיקי למדי, שמציע תפריט יינות המבוסס ברובו על יינות ישראליים. בנוסף, אפשר למצוא שם בירות מהחבית וקוקטיילים שונים (50-35 שקלים).

   (צילום: מקס מורון)
(צילום: מקס מורון)

את תפריט האוכל שמציעים בבר בנה שף המלון, זיו דומברובסקי, והוא כולל מנות כמו לחמא בעג'ון (67 שקלים), שפונדרה בבישול ארוך (72 שקלים), לחמניות צ'יקן ביס (69 שקלים) ועוד.

   (צילום: מקס מורון)
(צילום: מקס מורון)

התדהר 2 רעננה, 09-7636369, ראשון-חמישי 1:00-19:00, מוצ"ש-1:00, כשר

 

Pozza

"פיצה בר" שנפתחה בהרצליה לפני כחודש וחצי על ידי קבוצה של אנשי לילה, שבבעלותם גם הבר "דולי פרטון". על תפריט האוכל של המקום חתום הפיציולו הישראלי, רענן נוסל, והוא כולל מנות ראשונות כמו ניוקי כמהין (42 שקלים) ופיצות (79-42 שקלים) עם בוראטה או עם לבנה, בסגנון ים-תיכוני, עם בצלים או עם מק אנד צ'יז.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

למקום החדש יש וייב של אייטיז, והבעלים מבטיחים לספק שם לקהל הבליינים את כל מה שהם אהבו בשנות השמונים העליזות, אבל עם טוויסטים של שנות ה-2000. כך, למשל, בסופי השבוע מתקיימות שם הופעות של להקות רגאיי, ובשאר השבוע משמיעים שם מוזיקה מקורית וייחודית.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בנוסף, מדי יום במהלך השבוע, בין השעות 20:00-18:00, יש במקום Famlly pizza hour במסגרתה מציעים שם 1+1 על כל האלכוהול ו-20% הנחה על כל המנות שבתפריט. ואם כל זה לא מספיק, יש כאן גם דילים משתלמים על פיצה עם בירה (269 שקלים) וגם על פיצה עם יין (179 שקלים).

 

בן גוריון 39 הרצליה, 09-8908050‏, ראשון-חמישי 4:00-17:00, שישי-שבת 4:00-14:00, לא כשר

 

הפרלמנט

חומוסיית "הפרלמנט", שלה שלושה סניפים נוספים (ביקום, בנהריה ובהרצליה), פותחת סניף רביעי, הפעם בקיבוץ תל יצחק. 

 

לצד התפריט הקבוע של החומוסייה שמציע מגוון מנות חומוס (25 שקלים), מציעים בסניף החדש דילים שונים: דיל ילדים או חיילים, שמציע מנת חומוס ולימונדה, יעלה 23 שקלים; חומוס "הפרלמנט" לצד לימונדה יעלה 28 שקלים, ובנוסף - יש גם דיל חומוס קומפלט שמחירו 33 שקלים והוא כולל חומוס, לימונדה חופשית וסלט. כל הדילים כוללים גם פיתות, חמוצים, קפה או תה וקינוח.  

 

דור אלון תל יצחק, 1599-500599‏, ראשון-חמישי,שבת 17:00-9:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

 

Tap House Tlv

פאב חדש שנפתח ברחוב בן יהודה בתל אביב, במקום בו פעל בעבר הדיינר המקסיקני MEX &CO. המבנה בעל שתי קומות והוא כולל גם גינה ומרפסת. הקומה הראשונה מעוצבת בסגנון שמזכיר בית פרטי, ובקומה העליונה יש אווירת צ'יל עם מזרונים וכריות, ומוזיקת צ'יל אאוט שמתנגנת ברקע.

 

מחיר הקוקטיילים במקום נע בין 47-42 שקלים, ומחירי הבירה מהחבית נעים בין 37-29 שקלים, כשעל קירות הבר מותקנים ברזי בירה למזיגה עצמית. ליד האלכוהול המקום מציעים כאן מנות טאפאס לנשנוש.

 

בן יהודה 122 תל אביב, 054-4319898‏, ראשון-חמישי 2:00-18:00, שישי 17:00-12:00, שבת 2:00-21:00, כשר

 

פלומרי 29

טברנה יוונית, חלבית וכשרה, שנפתחה ממש לאחרונה במושבה ראש פינה. התפריט שם מציע מאזטים קרים או חמים ב-29 שקלים, סלטים מירקות טריים (29 שקלים), מאזטים מהים (29 שקלים) ופלטת טעימות של מאזטים (110-160 שקלים).

    (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בימי שישי, בין השעות 17:00-12:00, מתקיימת במקום קבלת שבת עם הופעה חיה של להקה יוונית, ובימים ראשון-רביעי, בין השעות 19:00-17:00, יש Happy hour במסגרתה מציעים 30% הנחה על חלק ניכר מהתפריט.

 

קניון "החאן" ראש פינה, 04-6060166‏, ראשון-חמישי 24:00-17:00, שישי 17:00-9:30, כשר

 

טוני וספה

רשת הפיצריות "טוני וספה" נחתה בנתניה עם סניף שמיני במספר. גם כאן, כמו בסניפים האחרים של הרשת, מוגשת פיצה לפי משקל, או אם לדייק - 21 סוגים שונים של פיצות (ביניהן גם טבעוניות), שמתחלפות במגשים המרובעים שבתצוגה.

 

מפי 5 מתחם סוהו אזור תעשיה פולג נתניה, 09-7703444, ראשון-רביעי 1:00-17:00, חמישי 2:00-17:00, שישי 3:00-12:00, שבת 1:00-12:00, לא כשר

  

ברדו

מאפיית "ברדו" פותחת סניף שני שגם הוא, בדומה לסניף האם, ממוקם בנתניה. מדובר במעצמה נתנייתית לבצקים ומיני מאפה, שבה מציעים מבחר לחמי מחמצת וכל מה שקשור ללחם ולדברי מאפה מתוקים ומלוחים.

    (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בסניף החדש, מלבד מוצרי המדף הרגילים, מציעים גם תפריט בית קפה שכולל כריך חביתה דרוזית בטורטייה (24 שקלים) כריך קממבר וארטישוק (24 שקלים), כריך אסייתי בתוך ג'בטה לבנה עם נתחי טונה מעושנת (36 שקלים) וכריך עם סלמון מעושן וטרטר ביצים (32 שקלים). יש בתפריט גם טוסטים (28 שקלים) ומבחר סלטים כמו סלט "ניסואז בסטייל" עם בורגול בתיבול ויניגרט הדרים (36 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

תל חי 3 נתניה, 09-7726236‏, ראשון-חמישי 18:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר

 

בלונדי Grilled Cheese

מקום חדש שפתחו הבעלים של רשת ההמבורגרים הירושלמית, CAPTAIN, יחד עם השף ניר בן עמרם. במקום, כפי שניתן להסיק משמו, מתמחים בהכנת טוסט אמריקאי מושחת, שמורכב מלחם קסטן ענק שנאפה במיוחד עבור המנה. לצד הטוסט, מוגשות שם בירות בוטיק ישראליות כמו "הנגב" ו"שפירא".

    (צילום: אסף קרלה)
(צילום: אסף קרלה)

ה"בלונדי" הקלאסי מגיע עם שלושה סוגי גבינה: צ'דר, גאודה ופרמזן (35 שקלים), ויש גם טוסט עם מנגולד, גבינה גרוזינית, גאודה ופרמזן (37 שקלים) וטוסט עם טונה, בצל סגול, פלפל אדום, צ'דר וגאודה (35 שקלים). גם הטבעונים ימצאו את עצמם כאן, עם מנת ארטישוק א-לה רומנה שכוללת גבינה טבעונית ופטריות יער (37 שקלים).

 

דוד רמז 4 מתחם התחנה הראשונה ירושלים, 054-4469712, ראשון-חמישי 24:00-16:00, שישי 15:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

פפאיאנו מטבח איטלקי

פיצריית שף חדשה שנפתחה בטירת הכרמל שבחיפה, על ידי אב ושני בניו: משה איטח, שעבד במשך שנים בתור שף במסעדות ובאולמות אירועים בצפון, ובניו - שעובדים יחד איתו במטבח ובניהול הפלור. לפני שפתחו את המקום, נסעו השלושה לטיול קולינרי בנאפולי שבאיטליה, שם למדו את רזי הכנת הפיצה הדקה שנאפית בתנור לבנים כשמעליה גבינה מוצרלה טרייה.

 

המקום מציע אוכל איטלקי שעשוי מחומרי גלם המיובאים מארץ המגף, ובתפריט יש פיצות בגודל אחיד (65 שקלים) כמו פיצה בלקנית עם חציל קלוי ובולגרית; רומנה עם אנשובי וצלפים; פונגי עם פטריות ומחית כמהין ופיצת רועים עם גבינת עיזים, קרם בטטה ובצל מקורמל.

 

מי שפחות בענייני פיצה, יכולים יהיו ליהנות כאן ממגוון סלטים (46 שקלים), שקשוקות (38-36 שקלים) ופסטות כמו טורטליני תרד וגבינת עיזים (44 שקלים). בנוסף, בין השעות 15:00-11:00 יש במקום עסקית פיצה במחיר של 49 שקלים או עסקית רגילה שכוללות מנה ראשונה לבחירה, עיקרית וקינוח במחיר המנה העיקרית.

 

דרך ז'בוטינסקי 62 טירת הכרמל, 04-8017777‏, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-23:00, כשר

 

22 טפאס בר

בר חדש שנפתח בהוד השרון ומציע תפריט טאפאס שכולל מנות כמו לחם רוסטיקו עם ממרח פלפלים (18 שקלים); נשנושים קצת יותר רציניים כמו מנת רוסטביף (25 שקלים) וגם מנות נשנוש רציניות מאוד כמו עראיס (23 שקלים) ופיצת לחמעג'ון (33 שקלים).

 

אסירי ציון 22 הוד השרון, 09-8762285‏, ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר

 

Castle Bar

בר חדש שנפתח בבאר שבע, ומציע ליד האלכוהול גם מבחר המבורגרים במשקל של 100 גרם. עם זאת, ובאופן מפתיע משהו, מנת הדגל במקום הוא דווקא הצ'יפס הבלגי במשקל חצי קילו, שמוגש לשולחן רק אחרי שעבר כמה וכמה תהליכי בישול וטיגון וזכה לתיבול איטלקי, תיבול גריל או תיבול של שום-שמיר. לצד מנת הצ'יפס המושלמת, מגישים שם גם רוטב בוטנים וצ'ילי מתוק, טחינה או רוטב שום-שמיר (24 שקלים).

 

מבחר ההמבורגרים כאן כולל המבורגר בקר (20 שקלים), המבורגר טלה (26 שקלים) והמבורגר אנטרקוט (30 שקלים), שמוגשים לצד תוספת של כדורי פירה, צ'יפס או טבעות בצל (בתוספת תשלום בין 17-10 שקלים).

 

יאיר אברהם שטרן 46 באר שבע, 077-5576786‏, ראשון-רביעי 1:00-21:00, חמישי 3:00-21:00, שישי 17:00-13:00, 2:00-22:00, שבת 2:00-21:30, לא כשר

 

JOE & GO

רשת "קפה JOE", שמחזיקה ב-40 סניפים בפריסה ארצית, משיקה את JOE & GO - קונספט חדש המתמקד בצריכה מהירה. הסניף הראשון נפתח לפני שבוע בדיזינגוף סנטר, ועד סוף 2019 צפויים להיפתח חמישה סניפים נוספים תחת אותו הקונספט.

    (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

החנות החדשה מתפרסת על פני 60-30 מ"ר, ומלבד הקפה מציעים בה גם מאפים (החל מ-9 שקלים), כריכים, טוסטים וסלטים (40-17 שקלים).

    (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
  

דיזינגוף סנטר תל אביב, ראשון-חמישי 21:00-7:30, שישי 15:00-7:30, כשר

 

Hatch

מבשלת בירה ירושלמית קטנה, שמתפקדת גם כבר וגם כמקום נשנוש שווה, עם תפריט לא שגרתי של בירות ושל אוכל.

 

בין היתר, מבשלים כאן בירות בסגנון "בריטי חדש" וגם בירת ג'ינג'ר, בירה ברלינאית בטעם תפוחים, אייל סקוטי, בירת קפה קרמית ובירת IPA בסגנון אמריקאי. לצד הבירות, שמגיעות בכוסות של 400 מ"ל ומחירן 28 שקלים, מגישים גם מבחר מצומצם ומשתנה על בסיס יומי של מנות, ביניהן נקניקיות, פו בוי ובאן מי, כדורי מק אנד צ'יז וטבעות בצל מקסיקניות.

 

האגוז 22 ירושלים, 02-6796222‏, ראשון-חמישי 24:00-19:00, כשר

 

הדר-מרקט

מתחם אוכל חדש שנפתח בקניון "הדר" בירושלים, ומציע לא פחות מ-20 דוכני מזון שונים. בין הדוכנים תוכלו למצוא את"בייגל קפה", "ספגטיני", "פיצה פושקה", "פרנו" מבית "ג'וי לוצ'אנה" שמציעים סנדוויץ' בלחם פרנה (25 שקלים), סניף אקספרס של "בורגר'ס בר", "תירס מרקט", "טוסטדה", "כנאפה עיר דוד", "מקסיקנה", "בורקס העגלה" המיתולוגי מחיפה שמציע את הבורקס הטורקי המפורסם (20 שקלים), "סלטיה" שבו מציעים סלטים בהרכבה (35 שקלים), גלידה "מתילדה" עם ופל בלגי במגוון טעמים (39 שקלים), פיש אנד צ'יפס ועוד.

    (צילום: אלירן לוק)
(צילום: אלירן לוק)

טוסקן נייטס

בימים אלו ממש ועד ה-18 ביולי, מיטב המסעדות בארץ עורכות ערב הצדעה למטבח הטוסקני, במהלכו הן מגישות ארוחות מובנות מהמטבח הטוסקני ומנות ספיישל שונות. 

   (צילום: אמיר מנחם)
שף אוראל קמחי(צילום: אמיר מנחם)
 

בין המסעדות שישתתפו בחגיגה הקולינרית: מסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן, מסעדת "התרנגול הכחול" של השף שאול בן אדרת, "לומינה" ו"בלו סקיי" של השף מאיר אדוני, מסעדת "פופינה" של השף אוראל קמחי, מסעדת "פרונטו" של השף דיויד פרנקל, "קפה איטליה" ו"לה רפובליקה די רונימוטי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איליה מלניקוב
מסעדת "זאדה" במלון דריסקו החדש ביפו
צילום: איליה מלניקוב
מומלצים