שתף קטע נבחר

ארה"ב: הורים לבן 4 חודשים שמת מדלקת קרום המוח קוראים לחסן את הילדים

קילי דמפסי בן ה-4 חודשים מת מהחיידק הגורם לדלקת קרום המוח שבוע לאחר שהתחסן. על פי הערכות רשויות הבריאות, הוא נדבק מילד אחר לא מחוסן שהיה בקרבתו ונשא על גופו את החיידק הקטלני. כעת יוצאים ההורים בקריאה: חסנו את ילדיכם

הוכחה טראגית לחשיבות החיסונים: הורים לתינוק בן 4 חודשים שמת מדלקת קרום המוח, מאשימים כי נדבק מאדם לא מחוסן שהיה לצידו. כעת הם קוראים לציבור: התחסנו, כדי שאחרים לא יעברו את הטרגדיה שלנו.

 

אלכס דמפסי וגבריאל שולץ, חשבו שמדובר במחלת חום תמימה, כשאספו את בנם קילי, בן ה-4 חודשים מהמשפחתון. אלא שיממה לאחר מכן, בנם הלך לעולמו  מדלקת קרום המוח. על פי ההערכות, הוא נדבק מאדם אחר לא מחוסן שהיה בקרבתו ונשא על גופו את החיידק הקטלני מנינגוגוק.

 

זה קרה לפני כשבועיים: בני הזוג לקחו את בנם מהמשפחתון כשהוא סובל מחום גבוה. הם נתנו לו תרופה להורדת חום, אולם כשהחליפו לו חיתול החלו להבחין בפריחה נקודתית. הם לקחו אותו לחדר המיון תוך שהפריחה הנקודתית הולכת ומתפשטת לעבר החזה והפנים.

 

  ( )
פריחה נקודתית על הגוף. קילי דמפסי בבית החולים
 

 

התינוק עבר סדרה של בדיקות דם ובדיקת נוזל שדרה הנלקחת מהגב. הוא אושפז ביחידה לטיפול נמרץ תוך שלחץ דמו הולך וצונח והוא מאבד את הכרתו. על אף הטיפול האנטיביוטי האגרסיבי שניתן לו, נמשכה ההידרדרות במצבו, והתינוק הלך לעולמו כעבור יממה.

 

אמו בת ה-27 סיפרה כי על פי מחלקת הבריאות בוירג'יניה, הנחת העבודה היא שבנה נדבק מהחיידק האלים מנינגוקוק בעת ביקור במרפאת הילדים, מאדם אחר שאינו מחוסן. חיסון נגד החיידק "מנינגוקוק B" - שגורם לדלקת קרום המוח ולתמותה של 5%-20% מהנדבקים בו, ניתן לתינוקות בתוכנית החיסונים בבריטניה, אוסטרליה וארצות הברית.

 

החיידק עשוי להימצא באף ובגרון ולא לגרום למחלה כלשהי, אך לעבור ולהדביק אחרים בסביבה באמצעות עיטוש, שיעול או מגע. הוריו של קילי שולץ המבכים את מותו הטרגי, יוצאים כעת בקריאה: "אנחנו רוצים לעודד מבוגרים בני נוער וכל אחד להתחסן במועד כדי למנוע מעוד משפחות לעבור את האסון שאנחנו עברנו", אמרה האם בראיון לרשת NBC האמריקנית.

 

על פי נתוני משרד הבריאות מידי שנה נדבקים כ-70 איש, מבוגרים ילדים ותינוקות, בחיידק האלים ולוקים בדלקות קרום המוח וזיהומים בדם. כ-5% עד 15% מהנדבקים מתים מהחיידק הקטלני.

 

החיידק האלים: חיסון יש – אך לא בישראל

חיידק המנינגוקוק מצוי בלוע של ילדים בריאים, וכ-20% מהם נושאים אותו מבלי לחלות. עם זאת, לעתים הוא עלול לגרום למחלה חמורה בשתי צורות עיקריות: מנינגוקוקסמיה - התפשטות החיידק לדם ומשם לאיברים השונים, או מנינגיטיס - דלקת קרום המוח. מעל 50% מהמקרים מתגלים אצל ילדים בגיל שנתיים, אך התחלואה מופיעה גם במבוגרים.

 

תחילה גורם המנינגוקוק לתסמינים במערכת הנשימה העליונה: נזלת ושיעול קל המלווים בחום גבוה, ולעתים כתמי פריחה אדומה-כחלחלה על פני העור. המנינגוקוק עלול לגרום גם לפגיעה במערכת העצבים, עד לטשטוש הכרה ופרכוסים.

 

כאמור, המנינגוקוק עלול לגרום לדלקת קרום המוח העלולה להמית 5%-15% מהנדבקים. גם אלה שמחלימים מפגיעת החיידק סובלים לעתים מנזק מוחי ועצבי.

 

במקרי מנינגוקוקסמיה שבהם חדר החיידק לדם עלול להתרחש כשל איברים, דימומים בלתי נשלטים בשל הפרעה במנגנון קרישת הדם, פגיעה בשריר הלב ועד מוות בתוך שעות.

 

חמישה זנים עיקריים מוכרים בעולם לחיידק המנינגוקוק: A, C, W, Y שנגדם קיים חיסון הניתן גם בישראל לחיילים ואוכלוסיות בסיכון, אולם נגד זן B - הזן השכיח בישראל והגורם למרבית מקרי המוות והתחלואה הקשה, לא היה קיים חיסון עד כה. בשנת 2013 אושר באירופה חיסון חדש נגד זן B השכיח בישראל, אולם משרד הבריאות הישראלי טרם החליט לאשר אותו.

 

צפו: כך תזהו את החיידק האלים בבית - באמצעות כוס

  


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן 4 חודשים מת מדלקת קרום המוח
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים