שתף קטע נבחר

רעידת אדמה בעוצמה 3.4 הורגשה בכנרת

רעש האדמה הורגש באזור הכנרת ולפי המכון הגיאופיזי מדובר ברעידת אדמה בעוצמה 3.4 בסולם ריכטר. "כל המנורות זזו", סיפרה ברכה מטבריה. מלאני שהייתה במשרד בעיר: "האווירה ממש לחוצה"

 

נזק שנגרם למבנים בטבריה כתוצאה מרעידות האדמה (צילום: רועי רובינשטיין)
נזק שנגרם למבנה בטבריה מרעידת אדמה בתחילת החודש(צילום: רועי רובינשטיין)
רעידת אדמה הורגשה הבוקר (א') באזור הכנרת. מהמכון הגיאופיזי נמסר כי עוצמת הרעש הייתה 3.4 דרגות בסולם ריכטר.

 

ברכה ששונוב שגרה בטבריה סיפרה ל-ynet: "ישבתי בממ"ד והרגשתי שהאדמה זזה. שאר השכנים גם הרגישו, שמעתי ששכנים מדברים על זה שזזו המנורות. כולם כבר נכנסו לתוך הבתים, אנשים פוחדים לצאת למרפסות". ערן מעין זיתים היה בשדה חקלאי בזמן הרעש: "האדמה זזה".

 

נזק שנגרם למבנים בטבריה כתוצאה מרעידות האדמה (צילום: רועי רובינשטיין)
מבנים בטבריה שניזוקו מרעידת אדמה(צילום: רועי רובינשטיין)

נזק שנגרם למבנים בטבריה כתוצאה מרעידות האדמה (צילום: רועי רובינשטיין)
(צילום: רועי רובינשטיין)

מלאני ינקוביץ' הייתה במשרד בטבריה: "כל המשרד רעד בצורה משמעותית, את כל הרעידות הקודמות לא הרגשתי, הפעם ממש כל המשרד רעד. אנחנו משרד של 200 עובדים עם הרבה בנות והאווירה הייתה ממש לחוצה".

 

מתחילת חודש יולי היו כמה רעידות אדמה באזור הכינרת והצפון, וחלקן הורגשו גם באזור המרכז. בתאריך 4.7 הייתה רעידת אדמה בעוצמה של 4.1 דרגות בסולם ריכטר שהמוקד שלה היה בצפון הכינרת. אחריה הורגשו כמה רעידות משנה. תושבת טבריה סיפרה אז: "כל השכונה פה על הרגליים". גם בפתח תקווה הרגישו את הרעידה: "המיטה זזה והציפורים בכלובים התעופפו בצרחות", סיפרה שלי, תושבת העיר.

 

למחרת, בתאריך ה-5.7, אירעה רעידת אדמה נוספת שהורגשה באזור הצפון והמרכז. על פי המכון הגיאופיזי, עוצמת הרעידה הייתה 4.5 בסולם ריכטר, וגולשים מחיפה, תל אביב, טבריה, רמת הגולן, קריית אונו, גבעתיים, חולון, פתח תקווה, צפת, עכו, כפר תבור, נצרת עילית, רמת גן ועוד מקומות רבים דיווחו אז על הרעידה. במהלך אותו לילה, מעט לפני השעה 1:00, הורגשה בצפון רעידת משנה בעוצמה פחותה של 3.2 דרגות.

 

יומיים לאחר מכן, ב-7.7, הורגשה רעידת אדמה בעוצמה 3.4 באזור הצפון. מוקד הרעש היה בצפון הכינרת. גולשים דיווחו אז ל-ynet כי הרעידה הורגשה בין היתר בטבריה, בעילבון, בצפון הכינרת ובכרמיאל. מג'ד סרור, תושב עילבון שממערב לכינרת, אמר כי "זו הפעם השלישית שאנחנו מתעוררים בעקבות רעידת אדמה. אתה קם מבוהל, לא מצליח לעכל אם זה חלום או שבאמת כל הבית רועד. תחושה לא נעימה".

 

יום למחרת, ב-8.7, שוב דיווחו תושבים על רעידת אדמה. גולשים דיווחו אז במייל האדום כי חשו ברעידה בין היתר במושב רמות שבמזרח הכינרת ובמושב אלמגור שמצפון לימה. על פי המכון הגיאופיזי, הרעידה הייתה בעוצמה 3 בסולם ריכטר.

 

ד"ר יריב חמיאל, מנהל אגף סיכונים גיאולוגיים במכון הגיאולוגי, אמר אחרי סדרת רעידות האדמה בתחילת החודש: "אני לא יכול להגיד מתי תהיה רעידת אדמה חזקה בישראל, אבל אני כן יכול להגיד שתהיה. היו בעבר ויהיו בעתיד. לאורך הגבול המזרחי נמצא העתק ים המלח או השבר סורי אפריקאי. שם יהיו רעידות אדמה חזקות. גם בהעתק הכרמל צפויות רעידות אדמה בעוצמה חזקה. הערים שנמצאות לאורך הערבה, הבקעה, אזור ים המלח, אזור עמק החולה, הם האזורים המועדים לפגיעה חזקה יותר במקרה של רעידת אדמה חזקה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים