שתף קטע נבחר

לקראת שחרור תמימי: נעצרו שלושה אמני גרפיטי - איטלקים ופלסטיני

השלושה ריססו את דמותה של הנערה הפלסטינית שהורשעה בתקיפת קצין וחייל לאחר שתועדה סוטרת להם - ונעצרו בידי לוחמי משמר הגבול. ראש העיר נאפולי, שם מתגורר אחד העצורים, פנה לישראל בבקשה לשחררו ממעצר. מחר צפויה תמימי להשתחרר ממאסר - ובכפר נבי סאלח נערכים לשובה עם דגלי פלסטין

 

 

 
היום (יום א') צפויה הנערה הפלסטינית עאהד תמימי (17) – שהורשעה בתקיפת קצין וחייל לאחר שתועדה בשעת מעשה – להשתחרר מהכלא. אמש עצרו לוחמי משמר הגבול שלושה בני אדם - שני אזרחים איטלקים ופלסטיני - שריססו גרפיטי בדמותה של הנערה הפלסטינית על חומת ההפרדה באזור בית לחם.

 

אחד העצורים הוא אמן הגרפיטי ג'וריט אגוך, הולנדי שמתגורר בנאפולי שבאיטליה. הוא פרסם בפייסבוק כי נעצר על-ידי הלוחמים בעת שריסס את הדיוקן. "מי שיכול - שיעזור לנו", כתב. ראש העיר נאפולי, לואיג'י דה-מג'יסטריס, פנה לרשויות בישראל בבקשה לשחררו ממעצר. "ג'וריט חייב לחזור מיד לנאפולי. החופש שלנו זה עניין של דמוקרטיה ונוגע לכולנו. אני מצפה שיחזור כי יש לנו כמה פרויקטים לקדם עמו".

הגרפיטי שהכינו לקראת שחרורה של עאהד תמימי מהכלא (צילום: AFP)
הגרפיטי בדמותה של עאהד תמימי על החומה(צילום: AFP)
 

שניים מהצעירים שנעצרו על ידי שוטרי מג
שניים מהצעירים שנעצרו(צילום: דוברות המשטרה)

ממשמר הגבול נמסר כי השלושה ביצעו את המעשה בעת שהיו רעולי פנים: "הכוח שזיהה את האירוע ביצע פעולת הסחה ואיגף את השלושה. הם ראו את הכוח ומיד עלו על רכב וניסו להימלט. לאחר נסיעה קצרה הרכב נעצר עם השלושה והם הועברו לחקירה בגין השחתה וגרימת נזק לחומה". עוד הוסיפו, כי "במשמר הגבול רואים בחומרה כל ניסיון לפגוע ולהשחית את החומה החל מציורים עליה וכלה בפגיעה פיזית וממשית בה. אנו נפעל ככל שידרש למעצרם של העבריינים ולמיצוי הדין עמם".

 

בינתיים, בכפר נבי סאלח, שבו מתגוררת תמימי - שכבר הפכה לסמל המאבק הפלסטיני - מתכוננים התושבים לשחרורה מהכלא. הם תלו דגל פלסטין על גג ביתה וסידרו כיסאות בחצר שישמשו את ההמונים שצפויים להגיע ולברכהּ.

הגרפיטי שהכינו לקראת שחרורה של עאהד תמימי מהכלא (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הגרפיטי שהכינו לקראת שחרורה של עאהד תמימי מהכלא (צילום: AFP / Musa Al SHAER)
(צילום: AFP / Musa Al SHAER)

הגרפיטי שהכינו לקראת שחרורה של עאהד תמימי מהכלא (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

בחודש שעבר דחתה ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר את בקשתה של הנערה הפלסטינית לנכות שליש ממאסרה. בהחלטת הוועדה בעניינה, שריצתה שמונה חודשי מאסר בגין תקיפת קצין וחייל צה"ל, צוין כי בקשתה נדחתה עקב "אי-הבעת חרטה, חומרת העבירות והערכת המסוכנות". 

 

עאהד תמימי ובת דודתה נור תמימי (21) תועדו בדצמבר האחרון מכות מפקד פלוגת חוד בחטיבה המרחבית וחייל ביישוב הפלסטיני נבי סאלח בדרום השומרון. תמימי הורשעה בהסדר טיעון בתקיפת הקצין שתועדה, הסתה ובשני מקרים קודמים של הפרעה לכוחות צה"ל. הסדר הטיעון, שנחתם בין התביעה הצבאית לעורכי דינה של הנערה הפלסטינית, אושר בחודש מרץ בבית המשפט הצבאי במחנה עופר. פרט לעונש המאסר הושת עליה גם קנס של 5,000 שקל.

 

בחוות דעת שהגיש שב"כ בנוגע למסוכנותה של תמימי נכתב כי "הדברים שהיא השמיעה בנושא מלמדים על האידיאולוגיה הקיצונית שבה היא מחזיקה, ביחד עם המצב הביטחוני ששורר בשטח, מלמדים על פוטנציאל מסוכנות שלה אם תשוחרר שחרור מוקדם".

 

 
עאהד תמימי בבית המשפט במחנה עופר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עאהד תמימי בבית המשפט במחנה עופר(צילום: AFP)

 

המדינה ביקשה לא להיענות לבקשת השחרור המוקדם בהדגישה כי האסירה ממשיכה להוות איום וסיכון ולא התחרטה על מעשיה. כמו כן ציינה המדינה כי תמימי לא עברה כל טיפול בזמן שהותה בכלא. בנוסף, הוגשו ידיעות מודיעיניות בעניינה של הנערה, שקשורות לפעילות שלילית במהלך מאסרה. מנגד, עיקר טיעוני באי כוחה של הנערה הדגישו דעה פוליטית וניסיון להצדיק את מעשי תמימי. כמו כן נטען מצדם כי תמימי לא צריכה לסבול מהמצב הקשה שמתרחש בשטח.

  

"אמנם מדובר בתקופת מאסר נותרת קצרה ביותר, אבל לנוכח הנ"ל ולאור אי-הבעת החרטה, אמת המידה המרכזית, כאשר הוועדה שוקלת שחרור מוקדם של אסיר, היא חומרת העבירות ורכיב חשוב ביותר הוא הערכת המסוכנות תוך שיקול כי יש להגן על כוחות הביטחון אשר עושים מלאכתם יומם ולילה וחשופים לפגיעות חוזרות ונשנות בגופם".


פורסם לראשונה 28/07/2018 23:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הגרפיטי בדמותה של עאהד תמימי
צילום: רויטרס
מומלצים