שתף קטע נבחר

שר הכלכלה: נפעל בכל הכלים נגד מי שינסה להעלות מחירים

למרות הודעות החברות על התייקרויות של מוצרי מזון וחלב, שר הכלכלה אלי כהן סבור כי לא צפוי גל של עליות מחירים בקרוב. "יש ניסיונות להעלות מחירים. מי שיפעל בחזירות, יש לנו את כל הכלים כדי לפעול מולו", אמר לאולפן ynet. בנוגע ליחסים הכלכליים עם טורקיה ציין: "אנחנו מסיטים את הפעילות לשווקים של מדינות יותר ידידותיות". צפו בריאיון באולפן ynet

 

 

בעוד כמה חברות מובילות במשק הודיעו לאחרונה על התייקרות מוצרי מזון וחלב רבים, שר הכלכלה אלי כהן, מנסה להפיג את החששות מפני גל עליות מחירים.   

 

תנובה מייקרת מוצרי חלב לא מפוקחים ב-2.2% בממוצע

מחירי העוף צפויים לעלות בעד 20% לקראת החגים

 

"אנחנו ערניים בכל מה שקשור לעליית המחירים", אמר היום (ב') השר בריאיון לאולפן ynet. "רק לפני מספר שבועות התבקש שר האוצר לבוא ולחתום על צו שמעלה את מחירי החלב ב-3.4%. אני חושב שזאת אחת הפעמים הבודדות שבהן שר לא חתם על אותו צו מכיוון שאנחנו רגישים למחירים".

 

אבל הציבור מרגיש את זה בכיס.

"עד עכשיו מה שראינו זה בעיקר איומים. אני מזכיר שהמדד האחרון היה בנושא הזה ללא שינוי, כלומר ראינו שלא היתה עליית מחירים. בין היתר, הודות לתקשורת שעוסקת בנושא הזה וגם מעקב שוטף שלנו בנושא הזה. ואני אומר: אנחנו נפעל לפתוח מיכסות, להוריד מכסים, על מנת שהמחירים לא יעלו. במהלך השנתיים האחרונות, אחרי עשור של עליית מחירים ראינו ירידה של 5.5% במחירי המזון. אנחנו נמשיך לעקוב על מנת שלא תהיה עליית מחירים".

ריאיון עם שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן (צילום: אבי מועלם)
שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן(צילום: אבי מועלם)
 

כהן הוסיף: "יש ניסיונות, קוראים לזה שיטת מצליח, של גורמים כאלה ואחרים, לבוא לנסות להעלות מחירים, טרמפיסטים כאלה ואחרים, אנחנו נהיה בנושא הזה במעקב, מי שיפעל בחזירות, יש לנו את כל הכלים בנושא הזה לפעול מולו. עשינו עכשיו יבוא אישי, עשינו תקינה בינלאומית, אנחנו מגדילים את המכסים, שאנשים יוכלו לבוא ולקנות במחירים הוגנים.

 

"אני מזכיר שבמהלך השבועות האחרונים ביטלנו את הבלעדיות של סופרפארם, ושל שופרסל, מתוך מטרה שתהיה יותר תחרות. והיום, לצרכנים יש גם כוח. היום יש גם אפליקציות להשוואת מחירים בין רשתות שונות. אנחנו נעקוב ונבטיח שלא יהיה שינוי".

 

"מי שמסית נגדנו לא יוכל ליהנות מקשרי מסחר עם ישראל"

בהתייחס למצב הכלכלי המדרדר בטורקיה ולקריסת המטבע המקומי אמר כהן, כי "ברגע שמטבע של מדינה מסוימת קורס המשמעות היא שאתה יכול לבוא ולקנות את הדברים במחירים יותר זולים, לכן בצד הזה אנחנו יכולים לבוא וליהנות. אבל לי חשוב לבוא ולהבהיר דבר אחד: אנחנו נשים סוף לצביעות של טורקיה, שמצד אחד פועלת נגד ישראל בזירה המדינית, מסיתה נגד מדינת ישראל ומהצד השני רוצה לבוא וליהנות מקשרי המסחר עם ישראל".

 

לדבריו, "אנחנו קונים מטורקיה בכ-3 מיליארד דולר ומוכרים להם ב-1.4 מיליארד דולר בלבד. המשמעות היא שיש לנו גרעון מסחרי מול טורקיה ואנחנו פועלים לצמצם את הגרעון המסחרי. אני מעדיף קודם כל את התעשייה הישראלית. אני מעדיף קודם כל לבוא ולפעול מול מדינות שגם הקשרים ברמה המדינית הם טובים יותר, ולכן אנחנו מסיטים קניות לשווקים אחרים, למדינות שסמוכות אלינו שהן יותר ידידותיות. מן הצד השני, קריסת הלירה הטורקית תגרום גם היא לצמצום הפער. אבל יש מסר אחד ברור: אי אפשר לעשות משחק כפול כפי שהטורקים רוצים".

 

ישראל תצמצם את יחסי המסחר שלה עם טורקיה?

"אני לא חושב שזה הזמן לבוא ולחזק את היחסים. לפני מספר שבועות, עוד לפני הבחירות בטורקיה, היה מתוכנן כנס לחיזוק היחסים בין טורקיה לישראל. אני ביטלתי אותו מכיוון שלא חשבתי שבעת הנוכחית, מי שפועל נגד מדינת ישראל, מי שמסית כנגדה, מי שקורא לפעולות אלימות נגדה, יהנה מן הצד השני. מהמסחר בישראל, מכוח הקניה, מהחדשנות, מהטכנולוגיה".

 

מצד שני, אנחנו שומעים דאגה מצד גורמים שונים, יצואנים, תעשיות אנרגיה, מוצרי טכנולוגיה, בגלל צניחת הלירה הטורקית. יש לך איך להרגיע אותם?

"קודם כל, כוח הקניה של טורקיה יירד בצורה משמעותית, הלירה הטורקית שווה עכשיו הרבה פחות, לכן סביר להניח שבנושא הזה הם יהיו ויצמצמו קניות ולכן אנחנו פועלים למען אותם יצואנים כדי לפתוח להם גם אפיקים אחרים מול מדינות אחרות בעולם ולשמחתי גם בשנה הנוכחית הייצוא הישראלי ישבור שיא, עם טורקיה ובלי טורקיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים