שתף קטע נבחר

תביעה: "סובלת מפוסט טראומה בגלל עזרה ראשונה שהגשתי"

עובדת של קופ"ח כללית תובעת את הקופה לאחר שנאלצה במהלך עבודתה להגיש עזרה ראשונה לעובדת אחרת שהתמוטטה ונחבלה. "עיניה הקפואות והדם סביב ראשה לא עזו ולא הניחו לה", היא מתארת בתביעה את החותם שהותיר בה האירוע. הכללית: "נגיב באמצעות הליך משפטי"

מנהלת אדמיניסטרטיבית בשירותי בריאות כללית הגישה לאחרונה תביעה נגד הקופה בדרישה לפצותה בגין פוסט טראומה שנגרמה לה לטענתה על רקע עבודתה. התובעת נאלצה להגיש עזרה ראשונה לבת שירות ששירתה במרפאה, דבר שגרם לה לטענתה לנכות נפשית בשיעור של 20%.

 

עוד בנושא:

פוסט-טראומה: מאבקה של שוטרת שחזתה באירוע דריסה

משרד הביטחון על חייל עם פוסט טראומה: "מתחזה"

"הייתי סקרנית": הפסיכיאטרית שהתנסתה ב-MDMA במסגרת המחקר

 

על פי המתואר בכתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד אייל פייפר לבית משפט השלום בהרצליה, בחודש יוני 2013, במסגרת עבודתה במרפאת כללית באזור השרון, שמעה התובעת חבטה חזקה שלוותה בצעקה מכיוון דלפק הקבלה.

 

"מיד עם הישמע החבטה והצרחה ניתקה התובעת את שיחת הטלפון אותה קיימה, תוך כדי יידוע רופא שהיה במקום בכך ש'קרה משהו', ורצה החוצה לכיוון מקור הרעש", נכתב בתביעה.

 

התובעת הבחינה בבת שירות לאומי, אשר שימשה כמזכירה במרפאה, כשהיא שרועה על הקרקע, עם פניה לכיוון הרצפה. "מאחר שלא היה במקום כל מגיש עזרה ראשונה או איש רפואה אחר, ולמרות שלא הייתה מוכשרת לכך, ניגשה התובעת לבת השירות לבדוק את מצבה", מפרטת התובעת.

 

היא מוסיפה ומתארת כי היא "מצאה את ראשה של בת השירות כאשר דם רב מסביבה ניגר מהפנים ומהאוזניים, ועיניה בוהות בתובעת בחוסר תזוזה. התובעת ניסתה לדבר אל בת השירות אך ללא כל מענה".

 

הגישה עזרה ראשונה למרות שהיו רופאים במקום (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הגישה עזרה ראשונה למרות שהיו רופאים במקום(צילום: ירון ברנר)

 

האישה מתארת כי היא ועובדת נוספת הגישו עזרה ראשונה לבת השירות, למרות שאין להן הכשרה לכך. "המדובר בממצב אבסורדי בלתי מתקבל. על אף שמדובר במרפאת מומחים הכוללת צוות רפואי ומיומן, היחידה שניגשה להושיט עזרה מיידית לנפגעת היא התובעת", היא טוענת בתביעה שהגיש עו"ד פייפר.

 

בהמשך הגיעו למקום עובדים נוספים אשר הרימו את בת השירות לכיסא גלגלים. התובעת מפרטת כי היא התקשרה לאמה של בת השירות ועדכנה אותה כי בתה נחבלה. לדבריה היא נשארה עם בת השירות שהייתה בהכרה מעורפלת עד להגעת האם, שפינתה אותה לבית חולים.

 

בכתב התביעה היא מתארת: "התובעת ניסתה להמשיך לעבוד ולחזור לשגרה, אך תמונת פניה של בת השירות, עיניה הקפואות והדם סביב ראש ועל חולצתה, וכן היעדר התגובה של בת השירות לקריאותיה, לא עזבו אותה ולא הניחו לה".

 

אי שקט, עצבנות ונדודי שינה

עובדת הקופה מוסיפה ומתארת כי היא התקשתה לחזור למקום עבודתה. היא החלה לקבל ייעוץ פסיכיאטרי ואובחנה כסובלת מ-PTSD, הפרעת דחק פוסט טראומתית. "התובעת סובלת מאי שקט קשה, כאבי ראש, עצבנות, נדודי שינה וקושי להירדם, סיוטי לילה והפסיכולוג שלה התרשם כי היא סובלת גם ממאפיינים דיכאוניים וקשיי תפקוד", מתואר.

 

ועדה של ביטוח לאומי הכירה באישה כסובלת מנכות נפשית בשיעור של 20% בגין PTSD.

 

אחריותה של כללית לנזקים, כך על פי התובעת, נובעת מכך שהקופה לא דאגה לקבוע נהלים בדבר הגשת עזרה ראשונה. "אילו היו נקבעים נהלים, לא הייתה התובעת אחראית על טיפולה של בת השירות", היא טוענת.

 

התובעת דורשת מכללית לפצותה בסכום של עד 2.5 מיליוני שקלים.

 

מכללית שירותי בריאות נמסר בתגובה: "כתב התביעה התקבל ותגובה תינתן על כך במסגרת ההליך המשפטי" .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הכורה כסובלת מ-PTSD מביטוח לאומי
צילום: shutterstock
צילום: עופר ריבק
עו"ד אייל פייפר
צילום: עופר ריבק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים