שתף קטע נבחר

מהגרים אריתריאים תקועים בשערי אירופה

מיום שני ממתינים 150 מהגרים בספינה בנמל בסיציליה ומתחננים לרדת. איטליה סירבה לקלוט אותם, דורשת שארצות אחרות יישאו בנטל - ומאיימת להפסיק לשלם לאיחוד. האו"ם לאירופה: "עשו את הדבר הנכון"

באו"ם קראו למדינות אירופה "לעשות את הדבר הנכון" ולקלוט חלק מ-150 המהגרים שתקועים בנמל בסיציליה. איטליה סירבה לקלוט את המהגרים האפריקנים, רובם אריתריאים שצפויים לבקש מקלט, ודורשת שמדינות אחרות באיחוד יישאו בנטל. משמר החופים האיטלקי חילץ אותם בלב ים לפני עשרה ימים. מיום שני הם בנמל בעיר קטניה ולא רשאים לרדת מהסיפון. מעט לפני חצות אמר ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה שהכנסייה הקתולית הסכימה לקחת 100 מהמהגרים, ואלבניה ואירלנד ייקחו 20 מהגרים כל אחת.

 

הצלב האדום וארגוני זכויות אדם הביעו חשש מהידרדרות במצבם הפיזי והנפשי של המהגרים. שרת הבריאות ג'וליה גרילו ביקשה מרופאים לבדוק את המהגרים בספינה דיצ'יוטי. בתום הבדיקות הוחלט להוריד לחוף 16 מהגרים חולים, חמישה גברים ו-11 נשים. שניים מהם לפי החשד חולים בשחפת, עוד שלושה בדלקת ריאות.

 

 

מהגרים אפריקנים ש איטליה מסרבת לקלוט בספינה בנמל קטניה סיציליה (צילום: EPA)
המהגרים בספינה בסיציליה(צילום: EPA)

מהגרים אפריקנים ש איטליה מסרבת לקלוט בספינה בנמל קטניה סיציליה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 
המהגרים ישנים על סיפון הספינה מ-16 באוגוסט, בשמש יוקדת ועם גישה מוגבלת לשירותים. ביום שישי רבים מהם סירבו לאכול במחאה על המצב. אתמול כבר אכלו את ארוחות הצהריים שקיבלו מאנשי הצוות בספינה. הרופאים אומרים שלרבים מהמהגרים בספינה יש סקביאס, אך "יותר משזה מצב חירום בריאותי זה מצב חירום פסיכולוגי".

 

רבים מהמהגרים האפריקנים, כולל 27 ילדים שקיבלו אישור לרדת מהספינה בתחילת השבוע, סיפרו לרשויות באיטליה שהם היו במעצר בלוב במשך חודשים ואפילו שנים. הם חיכו למבריחים שייקחו אותם על סירות במסע המסוכן לאירופה. יותר מ-1,520 בני אדם מתו השנה בניסיון לחצות את הים התיכון ולהגיע לאירופה.

מהגרים אפריקנים ש איטליה מסרבת לקלוט בספינה בנמל קטניה סיציליה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

מצב זכויות האדם באריתריאה הוא מהקשים בעולם, ובסוכנות הפליטים של האו"ם קראו לאיטליה לאפשר לאריתריאים לרדת מהספינה. פיליפו גרנדי, נציב סוכנות הפליטים של האו"ם, אמר שזה הזמן להפסיק את "התחרות של מי יכול לקחת הכי פחות אחריות על האנשים שמצילים בים". הוא קרא לאירופה "לעשות את הדבר הנכון ולהציע מקלט למי שחולץ מהים התיכון".

 

יותר מ-650 אלף מהגרים הגיעו לחופי איטליה מ-2014. הממשלה החדשה באיטליה הבהירה שהמדינה "לא תהיה מחנה הפליטים של אירופה", והסתכסכה עם צרפת וספרד כשסירבה לקלוט מהגרים, שלבסוף נקלטו בספרד. שר הפנים מתיאו סלביני, מתנגד נחרץ להגירה והאיש החזק בממשלה, קרא להשאיר את המהגרים בספינה עד שארצות אחרות באיחוד יסכימו לקלוט אותם.

 

תובעים איטלקים שפועלים למען המהגרים קיבלו אישור לחקור את סלביני על הסירוב לקלוט אותם. "שמעתי שהתובעים ביקשו את הפרטים שלי. הנה לכם: נולדתי במילאנו ב-9 במרס 1973. אני מוכן וגאה להיעצר מכיוון שאני נלחם להגן על הגבול של איטליה", אמר סלביני.

מתיאו סלביני (צילום: AP)
מתיאו סלביני, שר הפנים האיטלקי(צילום: AP)

לואיג'י די מאיו, סגן ראש ממשלת איטליה, תקף אתמול את התנהלות האיחוד האירופי ש"מפנה את גבו לאיטליה" ולא נושא בנטל. הוא איים שאיטליה תפסיק להעביר כספים לאיחוד האירופי אם ארצות אירופה לא יקלטו מהגרים.

 

"הם רוצים שהאזרחים האיטלקים ישלמו 20 מיליארד אירו? אז תן להם להראות שמגיע להם את הכסף הזה, ושהם לוקחים אחריות על בעיה שאנחנו כבר לא יכולים להתמודד איתה לבד", אמר די מאיו. "הגבולות של איטליה הם גבולות אירופה". בתגובה לדבריו אמרו בנציבות האירופית: "איומים לא עוזרים לנו ולא יקרבו אותנו לפיתרון".


פורסם לראשונה 25/08/2018 19:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
על הספינה בנמל בסיציליה
צילום: EPA
מומלצים