שתף קטע נבחר

התשובה של ג'ול לצו איסור מכירה: קפסולות מופחתות ניקוטין

פרסום ראשון: בעקבות החלטת ראש הממשלה על איסור שיווק ומכירת קפסולות ג'ול המכילות 5% ניקוטין - תחל החברה המייצרת את ג'ול לשווק קפסולות שמכילות ניקוטין בעוצמה של 1.7%. החברה: "משרד הבריאות מתעלם מעמדת ה-FDA שהתיר שימוש במוצרי החברה וקבע כי הטבק והבעירה הם הגורמים המסוכנים בעישון"

פרסום ראשון: השבוע תחל החברה המייצרת את ג'ול לשווק בישראל קפסולות שמכילות ניקוטין בעוצמה של 1.7% עומדות בתקינה האירופית ונמכרות בבריטניה. במקביל, מנהלת החברה הליך משפטי נגד הצו האוסר עליה לשווק קפסולות בעוצמה של 5% ניקוטין, הנמכרות בארה"ב ובקנדה.

 

לפני כשבועיים לבקשת סגן שר הבריאות ועל פי המלצת הדרג המקצועי במשרד, חתם ראש הממשלה בנימין נתניהו היום על צו למניעת איסור יבוא ושיווק סיגריית הג'ול לקפסולות המכילות 5% ניקוטין.

 

במשרד הבריאות טוענים שההחלטה לאסור את היבוא והשיווק של המוצר התקבלה בשל הסכנה החמורה לבריאות הציבור. משרד הבריאות מודיע, כי בדומה לתקן באירופה, בגלל כמות הניקוטין הגבוהה שהמוצר מכיל, חל צו איסור יבוא ושיווק המוצר כמוצר צריכה כהגדרתו בפקודת הרוקחים.

 

ג'ול juul ()
הג'ול.

 

להיט בקרב בני הנוער בארה"ב

הג'ול הושקה לפני כשנתיים והפכה ללהיט בארצות הברית בעיקר בקרב בני נוער. נכון לינואר 2018 הג'ול שולטת במחצית משוק הסיגריות האלקטרוניות בארצות הברית והיא הצליחה להגדיל את המכירות שלה ב-700% מאז הושקה. על פי הערכה החברה מגלגלת למעלה מ- 450 מיליון דולר.

 

למרות שהחוק אוסר על צעירים מתחת לגיל 18 לרכוש סיגריות אלקטרוניות או מוצרי טבק אחרים, בני נוער רבים עדיין מוצאים דרכים להשיג את המוצרים האלו. בחברת ג'ול ישראל טוענים שהם אוסרים על מכירת המוצר לקטינים ואף עשו כמה מבצעים לאיתור מוקדים המוכרים את המצור לקטינים.

 

על פי נתוני ה- FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) נמצא כי השימוש בסיגריות אלקטרוניות עלה מ-1.5% בשנת 2011 ל-16% בשנת 2015 בקרב תלמידי תיכון ומ -0.6% בשנת 2011 ל-5.3% בשנת 2015 בקרב תלמידי חטיבת הביניים. על פי הערכה מעל 2 מיליון  תלמידי תיכון ותלמידי חטיבת הביניים בארצות הברית השתמשו בסיגריות אלקטרוניות. 

 

ללא טבק וללא בעירה

ג'ול הוא מוצר איוד מתקדם שמציע חלופה מספקת לסיגריות – ללא טבק וללא בעירה. בשונה מסיגריות, קפסולות ג'ול אינן מכילות טבק. לטענת ייצרני הג'ול, בשנים האחרונות, מספר הולך וגדל של ארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים למעשנים לעבור לאיוד.

 

ב-ג'ול טוענים שהם מחזיקים במחקרים שהוכיחו ירידה בשיעור המעשנים של סיגריות כתוצאה מהמעבר לשימוש במוצר האיוד של בג'ול. במחקר שנערך על ידי ה-CSUR (Center for Substance Use Research) בארה"ב ביוני האחרון בקרב 18,799 משתמשי ג'ול, נמצא כי 64.3% מהמעשנים המבוגרים בארצות הברית שניסו את הקפסולות בעוצמה של 5%, נטשו לחלוטין את הסיגריות. לעצמם ולסביבה.

 

אסף שניר מנכ"ל החברה, אמר: "ג'ול תמשיך לפעול, בארץ ובעולם, במטרה להציע למעשנים חלופה מספקת לסיגריות. בימים הקרובים נעלה קמפיין הסברה לציבור המעשנים, אשר יציג את המוצר ויסביר את הטכנולוגיה. אנו מבינים היום שחסר הרבה מידע בשוק ואנו רוצים לתת לציבור המעשנים הבגירים את האפשרות לחשוב ולהחליט כיצד הם רוצים לחיות ולשפר את חייהם. יש לשנות את הדיון ולהדגיש את העובדה שבמוצריJUUL אין טבק ואין בעירה אשר נחשבים כגורם המרכזי לתחלואה של מעשנים".

 

שניר מציין כי מאז קבלת הצו פעלה החברה במהירות במטרה לעדכן את אתר הסחר של החברה בישראל וכן על מנת לאסוף מנקודות המכירה את הקפסולות המכילות 5% ניקוטין. "אנו נמשיך בתכנית הלקוח הסמוי שאנו מפעילים במטרה לוודא כי המוכרים מקפידים על איסור מכירת המוצרים לקטינים שלקחנו על עצמנו למרות שלצערנו, אין מגבלת מכירה במדינת ישראל בנושא זה", הוא מבהיר.

 

במקביל הגישה לפני שבוע וחצי ג'ול עתירה לבג"ץ נגד ההחלטה לנוע ממנה את שיווק הקפסולות של 5% ניקוטין. "משרד הבריאות פועל במחשכים, מבצע אכיפה בררנית על פי אג'נדות נסתרות ומחזק את מעמדן של חברות טבק, על פני החלופה שנועדה לחסוך ממיליוני מעשנים את ההשפעות המסרטנות שבצריכת טבק" כתבה ג'ול בעתירה לבג"ץ.

 

יצרנית מכשיר האידוי מפנה אצבע מאשימה למשרד הבריאות וטענה שהוא מפקיר את הציבור למוצרים מסרטנים מתוצרת חברות הטבק, אך מפעיל אכיפה בררנית ומנסה לבצע מעין חקיקה פרסונלית, כלפי מוצר שרגולטורים בעולם קבעו כי הוא מהווה אלטרנטיבה שיכולה לצמצם את נזקי העישון.

 

"בשעה שארגוני בריאות ברחבי העולם, מעודדים צריכת מוצרי איוד כחלופה לעישון, משרד הבריאות מתעלם כליל מעמדת ה-FDA שהתיר שימוש במוצרי ג'ול וקבע כי הטבק והבעירה הם הגורמים המסוכנים בעישון", טענו יצרני ג'ול בעתירה לבג"ץ.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ול. גרסת הניקוטין המופחת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים