שתף קטע נבחר

רשתות האופנה הישראליות: הורדנו מחירים, בטלו את המכס על אופנה

הרשתות הישראליות שמייבאות בגדים ומתחרות בנטייה של הצרכן הישראלי לקנות אופנה בזול ובאונליין מחו"ל, מבקשות להאריך את הוראת השעה לביטול מכס של עד 12% על הלבשה והנעלה. "אם המכס יחזור נאלץ לסגור"

רשתות האופנה הישראליות יצאו היום (ג') בקריאה משותפת לשר האוצר, משה כחלון, ודרשו לבטל את המכס שמוטל על פריטי הלבשה והנעלה באופן קבוע.

 

המשבר בשוק האופנה הישראלי: מי צפוי לקרוס?

צפו: 20 אלף פריטי לבוש חולקו בחינם בת"א. צרכנים: "קונים אונליין אבל באנו להזדהות"

להחזיר בקלות פריטים לאסוס: אי פוסט תציב מכונות החזרת חבילות

 

"מחירי הביגוד וההנעלה ירדו בצורה דרמטית בעונה האחרונה. אבל אם לא ימשיכו עם הוראת השעה לביטול המכס על הלבשה והנעלה רשתות ייסגרו", אומר ל-ynet אחד מבעלי רשתות האופנה. "התחרות מול האינטרנט היא לא נורמלית. אם המכס יחזור הרי שלא נוכל להעלות מחירים ונאלץ לסגור. גם ככה המצב  גרוע".

 (צילום: shutterstock   ) (צילום: shutterstock   )
(צילום: shutterstock )
 

הרשתות, שהן למעשה יבואניות מסין וממדינות יצרניות אחרות, נלחמות בנטייה ההולכת וגוברת של הצרכן הישראלי לרכוש בגדים באינטרנט מחו"ל בגלל המבחר הגדול והמחירים הנמוכים. עקב כך הן נאלצות להוריד מחירים.

 

בינואר השנה הרשתות קיבלו סיוע ממשרד האוצר בדמות הוראת שעה להורדת המכס על הלבשה (6%) והנעלה (12%). כעת הן מבקשות להפוך את הזמני לקבוע. לשם מטרה זו, הן לפתע אינן מתחרות אלא מתאגדות ומשתפות פעולה סביב דרישתן המשותפת מכחלון. מנגד, הורדת המכס פוגעת בעיקר ביצרנים ישראלים שעדיין מייצרים אופנה בישראל, בעזה וברשות הפלסטינית.

הראל ויזל (צילום: יונתן בלום)
הראל ויזל, קבוצת פוקס - מהחתומים על המכתב לביטול המכס(צילום: יונתן בלום)

הקריאה לביטול המכס נכתבה על ידי מנכ"לי ובעלי הרשתות במכתב שנשלח לשר האוצר ולגופי התקשורת. בין החתומים על המכתב: הראל ויזל מקבוצת פוקס, רביב ברוקמאיר מקבוצת גולף, רמי שביט מהמשביר לצרכן ועוד.

 

"התחייבנו שביטול המכס יעבור לכיסו של הצרכן - וכך היה"

"בינואר שנה זו הורית על הפחתת מכסים ומסי קניה על שורה ארוכה של מוצרים במסגרת תכנית 'נטו הוזלות' המתייחסת גם למוצרי הלבשה וטקסטיל", כתבו מנכ"לי ובעלי הרשתות במכתב.

 

"אנו רוצים להודות לך על מהלך חשוב זה, שקודם ביצועו הודעת על תוכנו ונסיבותיו במסיבת עיתונאים אשר תוקשרה בהבלטה כמעט בכל אמצעי התקשורת. התקשורת העלתה ספקות אם מהלך זה אכן יתרום להורדת מחירים.

    

"אנו התחייבנו שביטול המכס על יבוא טקסטיל, בשיעור של 6% וביטול המכס על יבוא הנעלה, בשיעור של 12%, יועברו לכיסו של הצרכן וכך אכן קרה בפועל.

 

"מהלך זה תרם להפחתת מחירים, כפי שמשתקף במדד המחירים לצרכן שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באוגוסט 2018: לפי נתוני הלמ"ס, קטגורית ההלבשה רשמה ירידה של כ-7% במחירים מתחילת השנה ועד אוגוסט 2018 ואילו קטגורית ההנעלה רשמה ירידה כפולה של למעלה מ-14% במחירים ממועד ביטול המכס על ההנעלה בחודש מאי 2017 ועד אוגוסט 2018.

  

"מהלך זה מוכיח כי שיתוף הפעולה בין משרד האוצר, איגוד לשכות המסחר והקמעונאים בישראל בדרכי הידברות, מייצר מהלכים אסטרטגיים שמטיבים עם הצרכנים ומשפיעים דרמטית על יוקר המחייה".

  

החתומים על המכתב מוסיפים כי "שנה זו נועדה לבחון את משמעות הורדת מכסי המגן על המחירים, ולקראת תומה אני יכול לומר בפה מלא כי מהלך זה שיזמת נחל הצלחה מרובה. נבקש להזכירך כי הצו ניתן בהוראת שעה עד לסוף שנת 2018. מסיבה זו ועל מנת להעניק ודאות למשק, להסיר ספקות ולייצר אווירה המעודדת הורדות מחירים, חשוב ביותר כבר עתה לייצב את הוראות השעה כהוראת קבע".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים