שתף קטע נבחר

למנתח לא היה רישיון רופא - המטופל נותר משותק

תושב הרשות הפלסטינית נותח בגבו על ידי מטפל שאינו בעל רישיון לעסוק ברפואה, ונותר משותק. בנוסף, הניתוח בוצע בחוליות הלא נכונות של גבו. בית המשפט פסק כי הוא יפוצה ב-2.4 מיליון שקלים

בית המשפט המחוזי בירושלים פסק לתובע פיצויים בסך 2.4 מיליון שקל לאחר שנותר משותק בעקבות ניתוח רשלני בגבו. על פי פסיקת השופטת חגית מאק-קלמנוביץ, התובע נותח במקום הלא נכון בעמוד השדרה שלו. בנוסף, בדיעבד התברר לתובע כי הרופא שניתח אותו אינו בעל רישיון לעסוק ברפואה, והיה בעל רישיון זמני לתקופה של ארבעה חודשים בלבד בשנת 2013.

 

התובע הופנה לבית החולים אל מקאסד שבמזרח ירושלים לאחר שסבל מבלט דיסק בחוליות 10 ו-9. בבדיקת MRI שבוצעה לתובע לאחר הניתוח אין אינדיקציה לכך שהניתוח בוצע בחוליות הנכונות.

 

בנוסף, לאחר הניתוח התברר לתובע כי הרופא שניתח אותו כלל אינו בעל רישיון לעסוק ברפואה. "קיים קשר סיבתי בין המעשה הרשלני לבין התוצאה", טוען התובע ומוסיף כי אילו היה מנותח בחוליות הנכונות על ידי רופא מיומן היו לו סיכויים של יותר מ-50 אחוזים להחלים ממצבו.

 

ביצע את הניתוח - ללא רישיון לעסוק ברפואה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ביצע את הניתוח - ללא רישיון לעסוק ברפואה(צילום: shutterstock)

בטרם נותח, עבד התובע כמפעיל ונהג של משאבת בטון. כיום הוא נכה בשיעור של 100 אחוזים, אינו עובד ומרותק לכיסא גלגלים. בכתב התביעה מפרט הגבר באמצעות עורכי הדין עופר סולר ופידא קעואר כבאי כי הוא אינו שולט על סוגריו וכי הוא נזקק לעזרה סיעודית בכל עת.

 

בית החולים מקאסד טען מנגד כי התובע לא הוכיח שהתנהלות בית החולים הייתה רשלנית. לדברי בית החולים, הטענה כי הניתוח בוצע במקום לא נכון אינה נכונה, שכן בדו"ח הניתוח נכתב שהניתוח בוצע בין חוליות 9 ו-10.

 

עוד כתבות:

עקירת שן תמימה שהסתיימה בסכנת חיים ממשית

שערי צדק: חשש להדבקת תינוקות הפגייה בחצבת

בכללית החליפו את הטיפול התרופתי בניגוד להמלצות הרופאים

 

עוד טענו להגנתם בבית החולים כי התובע הופנה אליהם כשהוא סובל משיתוק בשתי הגפיים וכי לאחר הניתוח חל שיפור ניכר בשליטה על סוגריו. לבסוף טענו בבית החולים כי הסיכוי להחלים מניתוח מסוג זה הוא נמוך, וכי לפני הניתוח סבל התובע משלל בעיות אורתופדיות שכל אחת מהן עלולה הייתה לגרום לשיתוק.

 

לעניין רישיונו של המנתח לעסוק ברפואה טען בית החולים להגנתו כי פסיקה קודמת של בתי המשפט קובעת כי היעדר רישיון לרופא מטפל אינה כשלעצמה עילה לטענת רשלנות וכי יש להוכיח שהיעדר הרישיון הוא שגרם לתוצאה.

 

המנתח לא הציג רישיון לעסוק ברפואה

בפסק דינה קובעת השופט כי "הנתבעים הכחישו את הטענה שהניתוח לא בוצע במקום הנכון, אולם הכחשה כזו אינה מופיעה במפורש בחוות דעת המומחה מטעמם, כך שבפועל אין בפניי גרסאות סותרות. העובדה שרשומות בית החולים, כולל דו"ח הניתוח, מציינות שבוצע ניתוח במקום האמור אינה יכולה להועיל לנתבעים, ואולי אף להיפך".

 

לגבי היעדר רישיון הרפואה של המנתח קבעה השופטת מאק-קלמנוביץ כי "אין מחלוקת על כך שלא הוצג רישיון של הנתבע לעסוק ברפואה בישראל בתקופה הרלוונטית וגם רישיון לעסוק ברפואה בחו"ל לא הוצג, על אף שהסוגיה עמדה על הפרק מספר פעמים והדבר התבקש בשאלונים".

 

את גובה הפיצויים חישבה השופטת על פי השכר החודשי הממוצע ברשות הפלסטינית, שעומד על 2,500 שקלים בחודש. סך הכל קבע בית המשפט כי התובע יפוצה בסכום של 2.45 מיליוני שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
המנותח נותר נכה ב-100% ונזקק לעזרה סיעודית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים