שתף קטע נבחר

3 מתכונים לחורף

איך מכינים שקשוקה יוונית? פאולין שובל עם שלושה מתכונים נפלאים לחורף

 

   (צילום: יח
פאולין שובל (צילום: אייל גרניט)

שקשוקה יוונית

לכל מדינה ים תיכונית שקשוקה משלה. בצפון אפריקה נהוג להוסיף לשקשוקה נקניקיות מרגז או קציצות בשר, מה שהופך אותה לארוחה של ממש. אצלנו נוהגים להשתמש רק ברוטב עגבניות עשיר.

 

במדינות הבלקן וביוון גם ירקות וגבינות מוצאים את עצמם כחלק מהמנה המדהימה הזו. מבחינתי כל ירק שתוסיפו לתבשיל יעשיר אותו בטעם מיוחד - בבוקר, בצהריים או בערב - שקשוקה תמיד תהיה הכוכבת של השולחן,

 

המצרכים (עבור 2 סועדים):

4 ביצים טריות

400 מ"ל עגבניות מרוסקות

1 בצל מגורר גס

1 גזר פרוס דק

1 קישוא פרוס

1 חציל קטן, חתוך לקוביות

50 גר' גבינת פטה, חתוכה לקוביות

1 גמבה צהובה, פרוסה

15 עגבניות שרי חצויות

1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים

1 כוס אפונת שלג

קורט פפריקה מתוקה

חופן עלי כוסברה

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית

   (צילום: יח
(צילום: אייל גרניט)
 

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים כף שמן זית לתוך סיר על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד להזהבה קלה, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הגמבה, החציל והקישוא וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הזיתים והשרי, מתבלים ומערבבים.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים כ-8 דקות.
  6. לתוך הסיר עם הרוטב מוסיפים את אפונת השלג ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. שוברים את הביצים אחת אחת לתוך כלי קטן ומניחים אותן בתוך הרוטב, כל פעם ביצה אחר ביצה. מוסיפים מסביב את קוביות גבינת הפטה וכסו את הסיר.
  8. מבשלים עד שהביצים מוכנות ברמה הרצויה על להבה נמוכה.
  9. מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים מיד עם טוסט ביתי.

 

ראמן מיסו ופטריות שיטאקי

את מרק הראמן אפשר לטעום ביפן במגוון מקומות, כגון מסעדות, קפטריות, מועדוני קריוקי ומקומות בילוי אחרים. אך את הראמן האיכותי ביותר מגישים רק במסעדות "ראמן-יאה", המתמחות במאכל זה.

 

לראמן הרבה סוגים, ביניהם כאלה על בסיס סויה, עוף, בשר, דגים, קארי וירקות. בכולם אפשר למצוא את המרכיבים העיקריים: נודלס, ציר על בסיס ירקות, דגים או בשר, חתיכות ירק ובשר או טופו.

 

הפעם בחרתי במתכון מקורי של הראמן מהאי היפני הצפוני ביותר - הוקאידו. מדובר בראמן מיסו בגרסתו הבשרית. מיסו, ממרח על בסיס פולי סויה מוחמצים, הומצא ביפן לפני 3,000 שנה, כתוספת בעלת טעם ייחודי למרקים ותבשילים. הוא עשיר בחלבון וויטמינים והוא אחד המרכיבים המאפיינים את הטעם היפני.

 

המצרכים (ל-4 סועדים):

4 גבעולי מנגולד

1 יח' כרישה

2 שיני שום

2 גבעולי בצל ירוק

200 גר' בשר מבושל (בקר או הודו)

1 ביצים קשות

6-8 פטריות שיטאקי

2 כפות מיסו

2 כפות רוטב סויה

200 גר' אטריות ראמן

2 כפות שמן

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את כל הירקות, ומייבשים.
  2. קוצצים את העלים הירוקים. פטרסים לפרוסות דקות את גבעולי המנגולד והכרישה.
  3. קולפים וכותשים את השום. פורסים דק את הבצל הירוק. מנקים את הפטריות.
  4. קולפים וחוצים את הביצים.
  5. חותכים את הבשר לקוביות של 2 ס"מ.
  6. מחממים בסיר על להבה בינונית 2 כפות שמן. מוסיפים את השום והכרישה עם הגבעולים הלבנים של המנגולד. מטגנים כ-2 דקות והוסיפו את המיסו, הפטריות, הבשר והסויה.יוצקים פנימה 4 כוסות מים חמים ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 6-8 דקות. מוסיפים למרק את האטריות ועלי המנגולד.
  8. מערבבים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם. מבשלים כ-2 דקות או עד שהאטריות מוכנות ומורידים מהאש.
  9. מגישים את המרק לשולחן כשהוא בתוך הסיר החם.

• את המרק הגישו בקערות, לכל קערה מוסיפים חצי ביצה קשה וחופן בצל ירוק.

 

פילה לברק מאודה עם ירקות וקוסקוס מלא

ישנן מנות שלאחר שמכינים אותן בפעם הראשונה אנו שואלים את עצמנו - איך לא חשבנו על זה קודם. מנת הדג המאודה על מצע קוסקוס מלא זה בדיוק המקרה. זו מנה טעימה, קלה להכנה, מהירה, חוסכת כלים, צבעונית ומשביעה. וכן, גם בריאה.

   (צילום: יח
(צילום: אייל גרניט)
 

המצרכים:

2 פילה דג לברק

3-4 גבעולי בזיליקום

1 בצל סגול גדול

1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק

1/2 כפית זרעי שומר

1 עלה דפנה

1צ'ילי אדום טרי

200 גר' קוסקוס מלא

250 גר' ירקות ירוקים: ברוקולי, אפונת שלג ושעועית ירוקה

1 לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן זית

   (צילום: יח
(צילום: אייל גרניט)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את פילה הלברק על צלחת, מטפטפים שמן ומתבלים עם מלח ופלפל שחור ומניחים בצד.
  2. מפרידים את עלי הבזיליקום וקצצו דק את הגבעולים, ומניחים בצד. קולפים וקוצצים את הבצלים. חוצים לחצי את הצ'ילי, מורידים את הזרעים, וקוצצים דק.
  3. חותכים את הירקות גס ומניחים בצד.
  4. מגררים את קליפת הלימון, סוחטים את המיץ ושומרים בצד.
  5. בסיר על להבה בינונית מחמים 2-3 כפות שמן זית. מוסיפים את גבעולים הבזיליקום, הג'ינג'ר והבצל. מטגנים בעדינות במשך כ-5 דקות או עד שהבצל מתרכך תוך ערבוב מדי פעם.
  6. מוסיפים את זרעי השומר ואת עלה הדפנה, מתבלים במלח ופלפל. מפזרים את הקוסקוס על הבצל באופן שווה.
  7. יוצקים מעל בזהירות 300 מ"ל מים חמים ומערבבים כך שהבצל והקוסקוס יוצרים שכבה אחת. מניחים את הירקות ואת פילה הלברק על גבי הקוסקוס, כאשר צד העור כלפי מטה. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומכסים את הסיר עם מכסה.
  8. מבשלים על להבה נמוכה במשך 12-15 דקות או עד שהקוסקוס תופס נפח והדג מבושל.
  9. מגישים את הדגים על מצה של קוסקוס וירקות עם זילוף מיץ לימון וקצת גרידת לימון מעל, אפשר להגיש לצד יוגורט טבעי.

 

בישול וסטיילינג: פאולין שובל

הקעריות, המטבלים וקערות ההגשה באדיבות "קורנינג"; הסירים באדיבות "שקל בית מותגים" (מסדרת VISIONS DIAMOND)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל גרניט
מתכונים לחורף
צילום: אייל גרניט
מומלצים