שתף קטע נבחר

עד שנת 2030 סין תהפוך ליעד התיירות המוביל בעולם

נכון להיום צרפת היא המדינה שמגיעים אליה הכי הרבה תיירים בכל שנה, אך על פי דו"ח של חברה שעוסקת במחקרי שוק המצב הזה עשוי להשתנות עד סוף העשור הבא

החומה הסינית הגדולה (צילום: shutterstock)
החומה הגדולה של סין(צילום: shutterstock)
 

סין צפויה לעבור את צרפת ולהפוך ליעד התיירות מספר אחד בעולם עד שנת 2030, כך טוענים מומחי חברת יורומוניטור אינטרנשיונל שעוסקת במחקרי שוק בתחום הצריכה. הרקע לצמיחת התיירות בסין: גדילתו של מעמד הביניים באסיה שמוציא יותר כסף על טיסות וטיולים.

 

יומן מסע מטיול בר מצווה בסין 

בדו"ח שפרסם המכון אתמול (יום ג') בכנס בלונדון נכתב כי רוב הפריחה המתמשכת בתחום התיירות, תחום שבשמונה השנים האחרונות צומח בקצב מהיר מהכלכלה העולמית, מתמקדת באזור אסיה הפסיפית, שם כמות הנסיעות צפויה לגדול ב-10 אחוז השנה על רקע הצמיחה הכלכלית של מדינות האזור.

 

"מתעסקים רק בזה": מכרה הזהב ששמו התיירות הסינית

 

האנליסט הבכיר של החברה אמר כי התהליך ההדרגתי של פטור מוויזות במדינות רבות באסיה הפסיפית הפך את הטיסות והמעבר בין אותן מדינות לקלות יותר. הוא ציין גם כי אירועי ספורט גדולים, כגון אולימפיאדת טוקיו ב-2020 ומשחקי החורף שיתקיימו בבייג'ינג ב-2022, צפויים להמשיך ולתרום לצמית ענף התיירות באזור.

 

לדבריו, "תיירות היא עמוד התווך של הכלכלה הסינית ונעשתה הרבה השקעה כדי לשפר את התשתיות והסטנדטרים, זאת בנוסף למדיניות ידידותית יותר לתיירות וליזמים".

המדינות המתוירות בעולם ()
 

 

מדינות נוספות עם עתיד ורוד בתחום התיירות הן מצרים, תוניסיה וטורקיה, שחוו ירידה חדה בכמות התיירים בשנים האחרונות בשל נסיבות ביטחוניות ומדיניות. התיירות המצרית מתחילה לחזור לעצמה לאחר תקופת שפל ארוכה שקשורה ברובה לחוסר היציבות הפוליטית במדינה שהחל במהפכה ב-2011. גם הפלת מטוס הנוסעים הרוסי מעל סיני ב-2015 על ידי מחבלי דאעש פגעה בתיירות המצרית. שמונה מיליון תיירים ביקרו במצרים בשנה שעברה, שיפור יחסית ל-2016, אך עדיין פחות מ-14 מיליון התיירים שביקרו במדינה ב-2010.

 

מצרים ברשימת היעדים המומלצים של "לונלי פלנט" ל-2019

 

מצרים (צילום: shutterstock)
מקדשי אבו סימבל במצרים(צילום: shutterstock)

גם התיירות באירופה מציגה חוסן וצומחת בבטחה למרות חוסר יציבות פוליטית בחלק מהמדינות ומתקפות טרור שהיכו ביבשת בשנים האחרונות. מקור אחד לחוסר ודאות הוא הברקזיט. אם בריטניה תצא בחודש מרץ מהאיחוד האירופי מבלי שהגיעה להסכמות עם חברות האיחוד, הדבר עלול להביא לירידה משמעותית בטיסות של בריטים ליעדים באירופה ולפגוע במיוחד בספרד, שם התיירים הבריטים אחראים לחמישית מההכנסות.

 

עוד מזהירים ביורומוניטור כי תעשיית התיירות בארצות הברית עלולה להיפגע אם מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין תחריף. ובישראל? ביום שני פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי בחודש אוקטובר נשבר שיא כל הזמנים בכניסות תיירים לישראל כשנכנסו לישראל 485,500 תיירים, גידול של כ-14% בהשוואה לאוקטובר בשנה שעברה.

חודש שיא בתיירות בישראל ()
 

עוד עולה מהדו"ח של הלמ"ס כי מתחילת השנה נכנסו לישראל 3.4 מיליון תיירים, גידול של 14.7% בהשוואה לחודשים המקבילים בשנת 2017 וזינוק של 44.8% בהשוואה לנתוני ינואר-אוקטובר 2016, שהייתה שנה של התאוששות ממבצע צוק איתן.

 

נתוני הלמ"ס מלמדים כי מרבית התיירים, 426 אלף, הגיעו בטיסות והשאר דרך מעברי הגבול בירדן ובמצרים. גם שנת 2017 הייתה שנת שיא בתיירות הישראלית עם כ-3.6 מיליון תיירים, זינוק של 25% לעומת מספר התיירים שנכנסו בשנת 2016. כמו כן, ב-2017 נרשם גם שיא חדש במספר היציאות לחו"ל - 3.8 מיליון ישראלים יצאו לחו"ל 7.6 מיליון פעמים במהלך השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
החומה הגדולה של סין
צילום: shutterstock
מומלצים