שתף קטע נבחר

הישראלי ש"איבד את עצמו בהודו" חוזר עם ספר חדש

"100 דרכים לאבד את עצמך בהודו" הפך ללהיט בקרב מטיילים בהודו – וכעת, עם יציאתו לאור של ספר ההמשך "100 דרכים לחזור", ישבנו לשיחה עם הסופר נבו רוזי. "כשנחתתי לסיבוב שני גיליתי הודו שונה", סיפר. קראו את הפרק הראשון

נבו רוזי עובד על ספרו השני בהודו ()
נבו רוזי בזמן העבודה על ספרו השני בהודו
 

כשנבו רוזי ביקר בהודו לפני כשנתיים, הוא הופתע במיוחד לראות איך המטיילים הישראלים מעבירים חלק גדול מזמנם שם בקריאת ספרים בעברית. הוא לא תיאר לעצמו ששנה לאחר מכן, ספרו "100 דרכים לאבד את עצמך בהודו" – שעוד היה אז בסך הכל קובץ Word בלפטופ שלו – יהפוך לפריט חובה בכל הספריות בכפרים שלאורך "שביל החומוס" וללהיט בקרב התרמילאים הישראלים.

 


  

"גיליתי שיש עשרות תרמילאים ישראלים שהמריאו להודו למעין מסע בעקבות עלילת הספר", הוא מספר. "חמושים בעותק אישי בתיק הגב, הם יוצאים למסע בין יעדי התיירות שמוזכרים בספר – דלהי, רישיקש, מנאלי, עמק ספיטי, צ'אנדיגאר. זכיתי לפגוש כמות עצומה של צעירים ישראלים שהגיעו ליעדים הללו בזכות הספר". לדבריו, יש אפילו מסעדת תיירים ברישיקש שעל אחד הקירות שלה צויר גרפיטי גדול של כריכת הספר.

  

"אנחנו לא מהרוחניקים האלה": ירח הדבש שלנו בהודו 

 

"100 דרכים לאבד את עצמך בהודו", ספרו הראשון של רוזי, בן 25 מתל אביב, יצא לאור במאי 2017. את הסכום הדרוש להוצאתו הצליח נבו לגייס באמצעות פרויקט מימון המונים באתר הדסטארט, לאחר שקיבל תשובה שלילית מארבע הוצאות ספרים גדולות. בחודש הראשון הספר דשדש עם מכירות של 130 עותקים בלבד, אולם לאחר פרסום ריאיון ב-ynet כעבור חודש על הטיול בהודו שהפך לספר – המכירות זינקו לכ-1,000 עותקים בחודש.

 

הספר עצמו הוא יומן מסע עלילתי. "כלומר הוא לא מבוסס רק על דברים שאני חוויתי בעצמי בטיול, אלא בעיקר על התחושות והמחשבות שלי. אבל כן נמצאים שם כמה דברים שבאמת קרו לי", הסביר באותו ריאיון. "העלילה היא מאוד קומית ומצחיקה, וגם היה לי מאוד חשוב שהספר לא יעבור את ה-200 עמודים. יצא 170. יש למשל ספר שהרבה ישראלים קוראים בהודו ששמו 'שאנטראם', והוא כולל בערך אלף עמודים. ראיתי אנשים מסתובבים עם הספר הזה בתיק ולא הבנתי איך הם עושים את זה לעצמם. רציתי שהספר שלי יהיה מאוד קליל וקולע, ואפילו קל בגב".

הגרפיטי במסעדה ברישיקש עם כריכת הספר הראשון ()
הגרפיטי במסעדה ברישיקש עם כריכת הספר הראשון
  

 

ביולי 2017 חזר נבו להודו כדי לעשות יחסי ציבור לספרו, עם 40 עותקים במזוודה שאותם התכוון לחלק לתרמילאים ישראלים ולהשאיר בספריות בכפרים. "כשהגעתי לשם גיליתי שהספר הפך לאירוע מטורף, ואפילו בכפרים הקטנים ביותר ההודים המקומיים כבר הכירו אותו. זה ממש הפך להיות חלק מ'שביל החומוס'", הוא מספר.

 

"כמעט כל ישראלי שנתקלתי בו זיהה אותי והחזיק עותק משלו בתיק הגב, עד כדי כך שלא היה לי למי לחלק את רוב העותקים שהבאתי". תוך שנה מכר הספר יותר מ-15 אלף עותקים והוכתר כספר המסע הנמכר ביותר לשנת 2017.

 

"כשנחתתי בדלהי לסיבוב שני, גיליתי לפתע הודו שונה, והחלק המוזר והמצחיק הוא שאני הייתי הסיבה לכך שהמדינה פתאום נראתה לגמרי אחרת", הוא נזכר. "מישהו פעם אמר לי שאתה לעולם לא חוזר לאותו מקום פעמיים, אפילו אם היעד שאליו המראת נותר אותו הדבר. אתה כבר לא אותו אדם שהיית אז, ולכן זה בעצם ביקור ראשון בכל פעם מחדש".

 

התחושה הזו הביאה את נבו לנצל את ביקורו השני בהודו לצורך כתיבת ספרו השני "100 דרכים לחזור" – שיצא השבוע לאור בהוצאת ספרי ניב. "לילה אחד עליתי על אוטובוס לאחד הכפרים הפסטורליים והירוקים בצפון המדינה והבנתי שכל מה שבא לי לעשות זה לשבת רגל על רגל, להזמין כוס צ'אי מסאלה, לנשום את הודו ולהתחיל לכתוב את ספר ההמשך", הוא מספר.

נבו רוזי ותושב הודו יחד עם הספר הראשון ()
נבו רוזי ותושב הודו יחד עם הספר הראשון
 

כריכת הספר
כריכת הספר "100 דרכים לחזור"
 

לדבריו, הוא כלל לא תכנן לכתוב ספר המשך, אך נזכר ברעיון של אביו שהציע לו כיוון להמשך הספר הקודם. אולם הפעם, בניגוד לביקור הקודם, הוא לא היה כבר לא היה מופתע שזה הדבר היחיד שמתחשק לו לעשות.

 

"בפעם הקודמת הייתי בהודו חצי שנה, וכשסיימתי לכתוב את הספר אחרי חודשיים, פתאום היו ימים שלא עשיתי בהם כלום. הסתובבתי והתחלתי לתהות מה בעצם עושים בהודו, ואז אמרו לי 'זה מה שאתה עושה בהודו - אתה לא עושה כלום'. לחוות את הודו זה פשוט לשבת וליהנות מהשאנטי הזה, עם הנוף הכי יפה בעולם, אוכל מדהים, לשתות צ'אי ופשוט להיזרק. זה הסוד".

 

הספר החדש מתחיל בדיוק מהנקודה שבה הספר הקודם מסתיים – הנסיעה לבית ההורים יום למחרת הנחיתה בארץ. "מסתבר שאבא לא נמצא, הוא בעצמו נסע להודו והקשר עימו נותק", מתאר נבו את תחילת עלילת הספר השני. "הגיבור מבין שיהיה נכון לחזור לשם ולחפש אותו – ואז הוא מזהה הודו אחרת. לא המפחידה הדחוסה מהביקור הקודם, אלא הודו יפה. תוך כדי הוא מגלה גם אבא אחר בזכות הטיול – כבר לא אותו רואה חשבון אפור שהוא הכיר עד אז".

 

לקריאת ההקדמה והפרק הראשון של "100 דרכים לחזור"

  

עמוד הספר "100 דרכים לאבד את עצמך בהודו" בחנות הספרים הדיגיטליים "עברית"

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים