שתף קטע נבחר

מתכוננים לבלאק פריידיי: החברות שמציעות כתובת בארה"ב

לכבוד חג הקניות: כל התנאים, המבצעים והמחירים של ארבע חברות שילוח ישראליות המציעות כתובת בארה"ב (אחת מהן מציעה כתובת בלונדון). למה אתם צריכים אחת? עבור כל האתרים שמוכרים בזול - אבל לא שולחים ישירות לישראל. הלהיטים באתרים האלה: עוזרות אישיות ובגדי תינוקות מקרטרס

בלאק פריידי עוד רגע כאן ואם אתם מתכוונים לחגוג אותו – יתכן שתרצו להשיג לכם כתובת בארה"ב עבור כל אתרי האינטרנט שאינם שולחים פריטים ישירות לארץ. למעשה, רוב אתרי הסחר האלקטרוני בארה"ב לא שולחים ישירות לישראל, בין היתר האתרים הפופולריים בקרב ישראלים: וולמארט, טרגט, 6PM.

 

שופרסל מעתיקה מאמזון: משלוח חינם מארה"ב ובלי מע"מ בבלאק פריידיי

מבצעי בלאק פריידיי בישראל: הרשתות חוששות - והורידו מחירים

עד 70% הנחה: בלאק פריידיי הישראלי - הרשימה המלאה

 שבוע לפני התאריך הרשמי: בלאק פריידי כבר כאן

4 מיליון חבילות בדרך לארץ בעקבות יום הרווקים הסיני

   

האתרים של אמזון ו-eBay אמנם מציעים משלוח לישראל על פריטים רבים - אבל רוב המוצרים שנמכרים בפלטפורמות האלה לא נשלחים ארצה. אתרים רבים שכן עורכים משלוחים לרחבי העולם, בין היתר לישראל, מציעים משלוח יקר להחריד; ומי שמתעקש לקנות שם - עדיף לו להתאבזר בכתובת "פיקטיבית" בחו"ל. כן, זה חוקי.

לוגו בלאק פריידיי (shutterstock)
(shutterstock)
  

קיימות לא מעט חברות שמציעות כבר שנים שירות של אספקת כתובת בחו"ל, שהיא בעצם כתובת של מחסני החברה, עבור ישראלים תאבי שופינג זול מארה"ב (ומאירופה). תצטרכו לשלם, כמובן, דמי משלוח, בדרך כלל החל מ-20 דולר ומעלה עבור משלוח עד הבית. משום מה זה יוצא משתלם לעתים קרובות, בעיקר אם אתם חושקים במותגים שנמכרים או לא נמכרים בארץ - ומוצעים בארה"ב במחירי חיסול בבלאק פריידיי.

 

השווינו בין התנאים והמחירים של ארבע חברות ישראליות פופולריות שמציעות שירותי כתובת כאלה: דילטס (DealTas), יושופס (USHOPS), שיפו (Shipo) ו-idgu. חברה נוספת שאהודה בקרב הישראלים היא שיפיטו (shipito). זו חברה לא ישראלית שמחיריה נמוכים, אבל השילוח שלה עלול להיות איטי יותר כי החבילה מגיעה בדואר אוויר רגיל (דרך דואר ישראל או חברות בלדרות). כלומר, אין לה מטוסי מטען כמו לחברות הישראליות, והיא אינה אחראית לכל שרשרת השילוח בארץ. עם זאת, היא זולה ואמינה.

בלאק פריידי השוואה בין חברות  ()

בלאק פריידי השוואה בין חברות  ()
 

מה הישראלים מזמינים מארה"ב? איפור, בגדי ילדים איכותיים וציוד אודיו

יניב קוטר, הבעלים של דילטס, אומר ל-ynet שהלהיטים בקרב ישראלים שמזמינים דרכם בבלאק פריידיי הם בגדים ונעליים. השנה יש ביקוש רב לעוזרות אישיות כמו אלקסה: "מוצר מגניב וזול מתחת לרף המכס. מזמינים את העוזרות מאמזון, טרגט, וולמרט ו-B&H. מזמינים דרכנו גם המון רמקולים, ציוד אודיו, מגברים ועוד", הוא מספר.

 

מה לגבי מותגי אופנה? 

"אחד המותגים הכי פופולריים בהזמנות זה קרטרס לתינוקות וילדים. אנשים קונים אותו בטירוף. אצל המבוגרים, האתרים המובילים הם של גאפ ואולד נייבי וכן אתרי נעליים ואאוטלטים של נעליים כמו shoes.com,eastbay, finishline. קונים גם תרמילי טיולים של osprey, under armour מאמזון או מהחנויות של המותגים עצמם. יש גם הרבה הזמנות של איפור. מזמינים קופסאות של איפור כמו צ'ארם בוקס. יש לנו כל השנה מבצע על איפור - 20 דולר עד 2 ק"ג".

 

אופיר שולץ, הבעלים של Shipo, מסביר איך יתכן שיש ישראלים שהם משתמשים כבדים באתרים האלה, אשר לכאורה מציעים שירות שבבסיסו הוא די מסורבל, מעין מעקף לתנועת החבילות המרכזית בארה"ב. "גם אחרי תוספת של משלוח, המחירים בארה"ב יכולים להיות נמוכים ב-60% ממחירי ישראל, וזה משהו שבאופן טבעי מאוד קוסם ללקוחות הישראלים", הוא טוען.

 

לדבריו, "עם זאת, זה לא מרדף אחרי המחיר הכי נמוך - הלקוחות הישראלים בוחרים מותגים איכותיים, למשל DSW בנעליים. אם אני צריך לנסות למצוא מכנה משותף, ישראלים אוהבים מוצרים איכותיים במחיר הוגן. אנחנו גם מאוד פתוחים לנסות דברים חדשים, בייחוד מוצרים טכנולוגיים כמו פלייסטיישן 4 ומחשבים".

 

ביושופס, החברה הגדולה ביותר בתחום, ממליצים, בין היתר, על Joe's new balance outlet, קולומביה, האתר לילדים Gymboree והאתר לריהוט הבית wayfare. "אנשים מאחדים חבילות כי הם קונים מכמה אתרים בנפרד: שתי חולצות פה וארבעה ג'ינסים שם - ומאחדים לחבילה אחת בחינם", מסביר המנכ"ל, ירון בן אלי. "יש ממשק אישי באתר לאיחוד חבילות, לא צריך להתקשר אלינו".

 

כמה הזמנות היו מכם בבלאק פריידיי בשנה שעברה?

"יש גידול של 70% בהזמנות. השנה יהיה גידול יותר משמעותי לדעתנו, בזכות הפתיחות לקנייה בחו"ל שגדלה מאוד. אנשים התרגלו לרמת שירות ומהירות אספקת פריטים, הם מרגישים יותר בטוח. אני מאמין שסל הקנייה יהיה יותר גדול בכסף מהשנה שעברה".

 

כמה לקוחות יש לכם?

"אנחנו לא נוקבים במספר, אבל בבלאק פריידיי יש גידול של עשרות אלפים. השנה המועד שלו יצא יחסית מוקדם לעומת שנים עברו. אנו נערכים לזה שכל השבוע הבא, משני עד חמישי, יגיעו במכה כמה עשרות אלפי קונים. שבוע מאוד מאתגר. כבר אתמול מספר המשלוחים היה פי שלושה מהרגיל".

 

 

כשמזמינים לכתובת בארה"ב - למה כדאי לשים לב?

רישום: עליכם להירשם באתר חברת השילוח שמספקת כתובת בארה"ב לפני הקנייה ובעת הקנייה, ולהעתיק את הכתובת שהאתר מספק לכם.

 

חסימת אתרים: קחו בחשבון שחלק מהאתרים כמו ספורה, בסט ביי ואפל חוסמים חלק מהחברות האלה למשלוח דרך האתרים שלהן, מכיוון שזיהו שמדובר בכתובת אחת המחולקת להמוני קונים. כלומר, הן עלו על כך שזו פשוט כתובת של מחסן. לכן, לעתים, כדאי להירשם ליותר מאתר אחד כזה. אם אחד חסום - אולי על השני עדיין לא "עלו".

 

20 דולר מינימום: אצל כולן המשלוח לא יהיה נמוך מ-20 דולר (למעט shipito ומשלוח של פריטים קטנים בדילטס, שירות לא מאוד שמיש בבלאק פריידיי).

 

מבצעים בערבון מוגבל: בדקו היטב את האותיות הקטנות של מבצעי בלאק פריידיי של החברות האלה. לפעמים המבצעים מוגבלים בכמות, בשימוש ובאופן השילוח.

 

מחשבונים: לרוב, הם מחשבים את עלות שילוח החבילה לפי משקל נפחי שמחושב כך: 6,000/(אורך גובה רוחב). חפשו את מחשבוני החישוב באתרים, הם יעזרו לכם להעריך את המחיר הסופי של המוצר שתזמינו. עם זאת, בדילטס אמרו לנו שהחישוב הוא לפי משקל פיזי לא נפחי ב-84% מהחבילות.

 

מע"מ מחושב כך שעל כל קילו פיזי (לא נפחי) מתווספים חמישה דולר למחיר. לדוגמא, כשמחיר המוצר הוא 100 דולר ומשקלו שני קילו, המע"מ יחושב לפי 110 דולר. המחשבונים באתרים יעשו בשבילכם את החישובים האלה.

 

שימו לב לשער הדולר המטפס: חבילות ששוויין מתחת ל-75 דולר לא חייבות בתשלום מע"מ, ואם שוויין נמוך מ-500 דולר לא תשלמו עליהן מכס.

 

איחוד חבילות: זה מצמצם את המשקל הנפחי ומוריד את מחיר השילוח. חפשו חברות שמציעות שירות כזה ללא עלות.

 

מס מקומי: בארה"ב יש מס מקומי של העיר בה ממוקם המחסן. לעתים קרובות הוא לא מוטל על ביגוד, וקיימים אתרים - חלקם גדולים, כמו B&H (חנות ואתר למוצרי חשמל ואלקטרוניקה) ואמזון - שלרוב לא גובים מס כזה בשילוח.

 

שירות לקוחות: חפשו שירות לקוחות בעברית שפעיל גם בסוף השבוע של בלאק פריידיי ובשעות הערות של הישראלים.

 

צילום תכולת החבילות: תוכלו למנוע ממוצר לא מתאים לעשות דרכו ארצה על ידי בקשה מהחברה לפתוח את החבילה במחסנים שלה ולצלם את תכולתה.

 

אל תשכחו: הכי זול – זה לא לקנות כלום.


פורסם לראשונה 22/11/2018 23:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים