שתף קטע נבחר

השבוע הקשה של השופט בדימוס גולדברג

בשיחה עם מקורביו אמר יו"ר הוועדה למינויים שהסיפור הוא לא ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי שהסיר את המועמדות למפכ"ל, אלא מסע הדה-לגיטימציה לשומרי הסף, שחווה על בשרו

 

מסע
גולדברג. שבוע שהוא ירצה לשכוח(צילום: גיל יוחנן)

את השבוע הזה ירצה יו"ר הוועדה למינויים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, לשכוח. זאת למרות פרישתו של ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי, שעליו אמר גולדברג כי אינו ראוי להיות מפכ"ל.

 

השופט בן ה-87 נאלץ להתמודד עם דה לגיטימציה מצד שרים וח"כים. לא רק שהטילו ספק בכושרו המשפטי ובשיקול דעתו, הוא גם נאלץ לשמוע שמי שנפגע מהחלטת הרוב בוועדה שבראשה עמד, יבטל אותה בקרוב.

 

 

גולדברג כיהן 41 שנים כשופט בכל הערכאות ולאחר מכן היה מבקר המדינה ונציב התלונות על השופטים – תפקיד שבו ביקר ללא רחם את עמיתיו לשעבר לכס השיפוט, בעיקר בגלל השירות הרע שנתנו למתדיינים. אבל דבר לא הכין אותו למה שהוא רואה כהידרדרות החישוקים שמאחדים את החברה הישראלית.

 

לחבריו השופטים שהתעניינו בשלומו הוא שב ואמר כי הסיפור אינו ניצב משה אדרי, הסיפור הוא ההתנכלות והדה-לגיטימציה לשומרי הסף, שהוא חווה על בשרו.

 השופט בדימוס אליעזר גולדברג מוסר את דו
גולדברג. הסיפור הוא לא אדרי, אלא ההתנכלות לשומרי הסף(צילום: דניאל אליסטר)

גולדברג סבר תמיד שיש משכלות יסוד שעליהן תמיד מסכימים, גם אם לא מסכימים עם כל הפרטים. מאותה סיבה הסכים לעמוד השנה בראש הוועדה למינוי בכירים, רק מכיון שהוא חושב שבשבעת התפקידים הבכירים בממשלה צריכים לעמוד אנשים הוגנים, ישרים ואמינים, שלנגד עיניהם ניצבת השמירה על דמותה של המדינה וטוהר השירות הציבורי.

 

גולדברג עמד השבוע על הקצה. ההערכה היא שאם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לא היה מאמץ את עמדתו, הוא היה מתפטר מהוועדה. אתמול הוא הדף בקשות לראיונות וחזר למזג השיפוטי הצנוע שלו. כעת הוא נערך לקרב הבא - דיון במועמדו החדש של השר לביטחון פנים לתפקיד המפכ"ל.

אמיר אשל בנצי סאו ניצן אלון סמי תורג'מן (צילום: שאול גולן, מוטי קמחי, יאיר שגיא, מארק ניימן, לע
המועמדים הפוטנציאליים?(צילום: שאול גולן, מוטי קמחי, יאיר שגיא, מארק ניימן, לע"מ)

ככל שתהליך האיתור לתפקיד המפכ"ל התקדם, ארדן האמין שרק מנכ"ל משרדו יוכל לעבור את הוועדה בהצלחה. על שני המועמדים האחרים, הניצבים יורם הלוי ודוד ביתן, נשמע ארדן אומר שיהיה להם קשה מאוד לעבור את הוועדה.

 

שם נוסף שעלה על הפרק הוא ממלא מקום המפכ"ל לשעבר בנצי סאו. סאו אמנם אמר למקורביו כי זה לא בתוכניותיו, אבל במקרה שארדן ייזום את הפנייה אליו - סביר להניח שהוא יצליח לשכנע אותו. סאו, כזכור, כיהן בתפקיד במשך כחצי שנה לפני מינוי אלשיך בעקבות סערת גל הירש, וארדן מעריך אותו מאוד.

 

עם זאת, במצב שבו ארדן לא ידע בוודאות גבוהה שמועמדו הבא יעבור את התהליך, הוא ישקול להרחיב את רשימת המועמדים מחוץ לגבולות המשטרה.

 

השמות סמי תורג'מן, אמיר אשל וניצן אלון, בכירי צה"ל לשעבר כבר נזרקו לאוויר. ולמרות זאת, אי אפשר לשכוח שארדן נכווה בכך שמינה את אלשיך שהגיע משב"כ ולא הסתדר עמו, ולכן האפשרות הזאת מוטלת בספק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל אליסטר
גולדברג. שבוע שהוא ירצה לשכוח
צילום: דניאל אליסטר
מומלצים