שתף קטע נבחר

לערביי חיפה לא מגיע סגן ראש עיר כזה

בזמן שאנחנו נאבקים לפתור את הבעיות המוניציפליות שלנו, הדבר האחרון שאנחנו צריכים הוא מישהו שמזדהה עם ארגוני טרור ומאיים על הדו-קיום

 

רג'א זעאתרה (צילום: אלעד גרשגורן)
רג'א זעאתרה(צילום: אלעד גרשגורן)

שבועות ספורים בלבד אחרי מערכת בחירות טעונה נאלצת ראש העיר חיפה עינת קליש רותם להתמודד עם סערה נוספת שהיא שותפה ליצירתה: מינויו העתידי של יו"ר סיעת חד"ש במועצה, רג'א זעאתרה, לתפקיד סגן ראש העיר בשכר. הסיבות לכך הן פעילותו האנטי-ישראלית, הכוללת בין השאר הקמת ארגון שמטרתו קידום החרם הבינלאומי על ישראל, ארגון כנסים ומיזמים התומכים בחרם, התנגדות פעילה לגיוס צעירים מהחברה הערבית לשירות הלאומי והתבטאויות קיצוניות שמשוות בין דאעש לבין הציונות ומגבות את חמאס וחיזבאללה.

 

 

בחיפה, העיר השלישית בישראל במספר תושביה ומודל לדו-קיום, יש אוכלוסייה מגוונת וחיים בה זה לצד זה, יהודים חרדים, דתיים וחילונים, ערבים מוסלמים ונוצרים, דרוזים ובהאים. אני אזרח ערבי-ישראלי שבעבר גר שנים רבות בחיפה, ויש לי בה עדיין בני משפחה וחברים רבים מהחברה הערבית.

 

פרסום דבר מינויו של זעאתרה הפך למאבק בין ימין לשמאל או בין יהודים לערבים, אבל לא זה העניין. זה נכון שרשימתו הכניסה שני מנדטים למועצת העיר - בעיקר בקולות ערביי חיפה – אבל ספק כמה מהם הכירו קודם לכן אותו או את דעותיו הקיצוניות. רבים הצביעו מתוך רצון להכניס חברי מועצה שייצגו אותם כתושבים ערבים. הם הצביעו לסיעה כי עבורם חד"ש זה ראשי תיבות של החזית הדמוקרטית לשלום ולשוויון. מהתרשמותי בימים האחרונים, ברגע שנחשפו לדמותו, רבים מצטערים שלא ידעו עליה מראש.

 

בשנים האחרונה עסקו האזכורים התקשורתיים של ערביי חיפה בנושאים שליליים שנגעו בעיקר לפוליטיקה הלאומית והארצית: מפרשת התיאטרון הערבי אל-מידאן ועד המחאות על המצב בעזה בהפגנות בעיר עם דגלי פלסטין. אבל כשאנחנו מדברים על הפוליטיקה המוניציפלית, לא אלה הדברים שמשקפים את הצרכים והרצונות של הערבים, המהווים 12% מתושבי העיר.

 

הם רוצים שיטפלו בעניינים הבוערים שמטרידים אותם ביום-יום, כמו הפערים המשמעותיים לעומת המגזר היהודי בשיעור הזכאים לבגרות, תשתיות לקויות בשכונות הערביות, חוסר במרכזים להכוונת צעירים ועוד. רוב ערביי חיפה לא מעוניינים במחלוקת שתערער את הדו קיום ותפגע בהם.

 

במהלך מלחמת לבנון השנייה קרא חסן נסראללה באחד מנאומיו לערביי חיפה לעזוב את העיר כדי שלא ייפגעו ממטח הרקטות שיורה חיזבאללה. במהלך אותה מלחמה נהרגו ונפצעו מאותן רקטות ערבים ישראלים בחיפה וביישובים נוספים. עברו 12 שנה וכעת צה"ל וכוחות הביטחון מנהלים בצפון מבצע נגד איום מנהרות הטרור של חיזבאללה. זה מדגיש את המציאות שבה יהודים, ערבים מוסלמים ונוצרים - בחיפה ובכל הארץ - כולנו ישראלים. בזמן זה, יותר מתמיד, ראוי שאנשים המזדהים עם ארגוני טרור לא יכהנו בתפקידים ייצוגיים וממלכתיים במדינה.

 

לחיפה יש מספיק בעיות. זיהום אוויר, הגירה שלילית, מצוקת חניה ומכבי חיפה. אין צורך בבעיה נוספת. מוטב לכלל תושביה שאדם זה לא ישמש בתפקיד סגן ראש העיר שלה.

 

  • יוסף חדאד הוא מנכ"ל עמותת "ביחד - ערבים זה לזה" הפועלת לחיבור המגזר הערבי לחברה הישראלית

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים