שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לא רק סוגרים: מסעדות חדשות ברחבי הארץ

    בצל סגירתן של לא מעט מסעדות בארץ, כשעל האחרונה שבהן - "מיסטר אנד מיסס לי" של השף שאול בן אדרת, דיווחנו רק בסוף השבוע, מסעדות גם נפתחות: 13 מסעדות שנפתחו בארץ, ועוד 5 מקומות שייפתחו בקרוב

    בצל מחאת המסעדנים והסגירות הרבות שמתרחשות ברחבי הארץ, כשעל האחרונה - מסעדתו של השף שאול בן אדרת - דיווחנו רק לפני ימים ספורים, ממשיכות להיפתח מסעדות ברחבי הארץ. בתחילת ינואר אמור להיכנס לתוקפו "חוק הטיפים" החדש, וגורמים בענף המסעדנות מעריכים שהוא לכשעצמו ייצור זעזוע נוסף בענף.

     

    Como

    בימים אלו, התחילה את פעילותה מסעדת Como, שממוקמת במלון NYX החדש בהרצליה פיתוח.

       (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

    מדובר בבראסרי שף עם תפריט עליו חתום השף ליאור יעקב (מסעדת "ויולט", "קיטשן מרקט", "אדמה" ושף מלון "הרדוס" הרצליה), שכולל מגוון מנות דגים ביניהן טרטר דג ים עם פלפל שיפקה, שמיר וטוביקו (58 שקלים), לברק צרוב (88 שקלים) סלמון בניחוח אסייתי (86 שקלים) ודג חריימה המוגש לצד פרצעל.

       (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

       (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)
     

    בנוסף, אפשר למצוא שם מנות כמו ריזוטו עגבניות וזעפרן בתיבול בזיליקום, גרידת לימון ופרמזן (62 שקלים), ניוקי פורצ'יני המיוצרים במקום (60 שקלים) ועוד.

     

    אבא אבן 19 הרצליה פיתוח, 09-8905000, ראשון-חמישי 22:00-12:00, כשר

     

    השף תומר טל מצטרף למסעדת מלון "דריסקו" ביפו

    השף תומר טל (32), ששימש בארבע השנים האחרונות כשף בפועל במסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן, מונה להיות השף הראשי של מלון הבוטיק "דריסקו", ויפתח במקום מסעדת שף. המסעדה של המלון תשנה את מיקומה, ותפעל מעתה בקומת הלובי שבמפלס הכניסה ותחבור לחלל הבר "דה דריסקו".

       (צילום: אבי זק)
    שף תומר טל(צילום: אבי זק)
     

    אחרי הפתיחה המחודשת של המסעדה בקומת הלובי, יהפוך טל את שני החללים במפלס התחתון (ששימשו את המסעדה עד כה) לחללי אירוח לערבי קונספט ולאירועים פרטיים. מלון "דריסקו" נמצא בסמיכות ללוקיישן שבו פעלה בעבר מסעדת "קרן" המיתולוגית של השף חיים כהן, מי שכאמור היה בשנים האחרונות המנטור של טל.

    מסעדת
    (צילום: איליה מלניקוב)
     

    בעבר, שימש טל גם כטבח לצד השף יונתן רושפלד, אותו ליווה במשך שש שנים - תחילה כסו שף ב"הרברט סמואל" ו"טאפאס אחד העם", ולבסוף כשף התפעולי של מלון "עלמה" ומלון "ריץ' קרלטון".  

     

    בימים אלו, טל וצוותו עובדים על תפריטים חדשים שיושפעו מהמיקום היפואי של המסעדה, הקירבה אל הים ומהעבודה הצמודה שלהם עם ספקים וחקלאים.  

     

    מלון דריסקו, אוארבך 6 יפו

     

    דרימרי

    השף-קונדיטור עידן מימו, שהוביל את הקונדיטוריות של "קלארו" ו"טוטו", פותח בייקרי וביסטרו אירופאי במתחם SIV שבפתח תקווה.

       (צילום: חן ברקוביץ' נוי)
    (צילום: חן ברקוביץ' נוי)

    לצד מוצרי הבולנז'רי הקלאסיים כמו קרואסונים ו"קווין אמן", יוגש במקום החדש גם תפריט אוכל קטן ומדויק שיכלול סלט אנדיב (52 שקלים), סביח מפורק (52 שקלים) ופטריות ממולאות בפולנטה, אספרגוס ופרמזן (44 שקלים).

       (צילום: חן ברקוביץ' נוי)
    (צילום: חן ברקוביץ' נוי)

     

    בנוסף, אפשר יהיה לזלול שם מגוון פיצות (56-54 שקלים), פסטות טריות הנעשות במקום, ביניהן טורטליני דלעת וערמונים (64 שקלים) ובימי שישי, בין 14:00-8:00, יוגש במקום גם בראנץ' עם מנות כמו קרואסון בולאנז'רי ממולא בקציפת טחינה, חצילים, ביצה חצי קשה ומשוויה של ירקות שרופים (44 שקלים), בייגל בריוש עם סלמון, אבוקדו וביצה חצי קשה (46 שקלים) ו"אגז בנדיקט" על בריוש (48 שקלים).

     

    בבייקרי, מיימון יעבוד עם קמחים מיוחדים וחומרי גלם אירופאים, מהם הוא ייצר מאפים כמו מאפה ריקוטה אמרנה, בבקה שוקולד, מאפה שקדים ופקאן עם קרם פרנג'יפן (14 שקלים) ומגוון בייגלה ופרעצלים (8 שקלים).

     

       (צילום: חן ברקוביץ' נוי)
    (צילום: חן ברקוביץ' נוי)

     

    ואם תגיעו למקום, אל תפספסו את פחזניות הסבלה ברטון במילוי קרם פטיסייר (4 שקלים) וגם את הנוגט ברד פודינג – "לחם אבוד" בבלילת קרם ברולה שמוגש שם עם קרם פרש וגלידה.

     

    הסיבים 49 פתח תקווה, 03-9503330, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 15:00-8:00, שבת 19:00-24:00, כשר

     

    שוק על הדרך

    ברכבת ישראל, החליטו לחבר את הנוסעים לחקלאות המקומית עם מיזם שנקרא "שוק על הדרך". המיזם יפעל בימים רביעי וחמישי בתחנת "סבידור" בתל אביב, ובמהלכו תימכר במקום תוצרת חקלאית טרייה ישירות מהחקלאי לצרכן, ללא פערי תיווך.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מבחר המוצרים שאפשר יהיה לרכוש בשוק כולל פירות, ירקות, תבלינים, ממרחים וקונפיטורות ביתיים, שמן זית, חלווה וטחינה, לחמים, גבינות ועוד.

     

    תחנת רכבת "סבידור" תל אביב, רביעי-חמישי 20:00-8:00

     

    02

    במלון "ענבל" שנמצא בלב שכונת טלביה הירושלמית, נפתחה לאחרונה מסעדה חדשה המציעה מטבח ירושלמי עדכני עם נגיעות של שף. לטובת בניית התפריט, חברו במלון לקבוצת "מונא" הירושלמית, בראשותם של השפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, ויחד עם שף המלון ניר אלקיים, בנו תפריט שכולל מנות פתיחה של לחמים, פיתה בעבודת יד ובייגלה ירושלמי; מנות ראשונות כמו פיסות דג לצד עגבנייה צלויה ופלפל שושקה, נזיד בקר עם ירקות שורש ועדשים ירוקים (42 שקלים) וטרטר בקר ובורגול (58 שקלים).

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    אוהבי הבשר ימצאו במקום החדש מנות כמו רוסט סינטה עם קרמל חציל, בצל ירוק ולימון שרוף (52 שקלים) ומנה של קרעי צוואר טלה על תבשיל חומוס ושמן עמבה (64 שקלים). לעיקרית, מציעים כאן מבחר שיפודים המתומחרים לפי משקל, ביניהם קבב לוקוס עם עגבניות שרופות (56 שקלים), שקדי עגל עם סלסה בצל ירוק (56 שקלים) ופילה בקר ושמן עשבים (65 שקלים) שיוגשו לצד תוספות כמו מקלובה, תבשיל חומוס ותרד ועוד.

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    באגף הקינוחים יש עוגת סולת עם גלידת הל (32 שקלים), ופודינג אורז עם מרקחת תפוחים ואבקת היביסקוס (42 שקלים).

     

    זאב ז'בוטינסקי 3 ירושלים, 02-675-6666, שעות פעילות במהלך תקופת ההרצה ראשון-חמישי 22:30-18:00, כשר

     

    סקוטי ופאץ'

    ביסטרו חדש שפתחו לאחרונה במתחם בצלאל התל אביבי קבוצת יזמים שבבעלותם נמצא בר היין "שאטו שועל", והם אלה שהקימו את בית הקפה המיתולוגי "זוריק". המקום מעוצב בסגנון אירופאי קלאסי, והתפריט מציע מגוון מנות, ביניהן פסטות, בשר, דגים ומנות צמחוניות וטבעוניות.

       (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    בין היתר, תוכלו להזמין כאן פילה דניס (86 שקלים), חזה עוף אורגני והמבורגר (60 שקלים), סביצ'ה טונה אדומה (44 שקלים), קרפצ'יו סינטה (46 שקלים), מולים ביין לבן (42 שקלים) וגם שניצל ומבחר סלטים חמים או קרים.  

     

    מכבי 2 תל אביב, 03-7566165, ראשון-שבת 24:00-18:30, לא כשר

     

    המשתה

    בר שנפתח לאחרונה בפתח תקווה, ומציע תפריט ים-תיכוני מודרני וכשר. את ההשראה למקום לקחו הבעלים משוק מחנה יהודה הירושלמי, ובתפריט עצמו אפשר למצוא מנות כמו חריימה, אסאדו, חלקי פנים ומעורב ירושלמי, כולן זכו שם לטוויסט מודרני ומעניין. 

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    בין היתר, תוכלו להזמין כאן מאפה תרד שחור מבצק שמרים במילוי בשר עגל טחון (44 שקלים), סיגר במילוי חלקי פנים (44 שקלים), כנאפה עגל (68 שקלים), מעורב חריימה (66 שקלים), פני פורי דג (42 שקלים) וגם שווארמה פרגית בתוך לחוח ביתי (68 שקלים).

     

    המנות מוגשות לסועדים הישר מהמטבח הפתוח שבמקום, ובבר, שנמצא במרכז החלל ומציע עשרה מקומות ישיבה, יש מגוון יינות, בירות וקוקטיילים שמכינים במקום. בחלל המסעדה עצמו יש 55 מקומות ישיבה, ובמרפסת החיצונית יש 70 מקומות ישיבה נוספים.

     

    לשם 7 פתח תקווה, ראשון-חמישי 2:00-17:00, מוצ״ש-2:00, כשר

      

    שיקגו

    המבורגרייה חדשה שנפתחה לאחרונה במושב אליכין שבעמק חפר, ומציעה מבצעים שווים במיוחד לרגל הפתיחה. בין היתר, תוכלו לזלול שם המבורגר בקר במשקל של 220 גרם במחיר של 39 שקלים, והמבורגר טלה או המבורגר אנטרקוט באותו משקל ב-41 שקלים. עבור תוספת של צ׳יפס או של טבעות בצל וגזוז, תתבקשו להוסיף 5 שקלים נוספים.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בנוסף להמבורגר, מציעים במקום גם מעורב ירושלמי (30-27 שקלים), שווארמה, פרגית וקבב שיכולים להגיע בתוך פיתה או בתוך באגט; נקניקייה בלחמנייה (10 שקלים) והמבורגר ילדים (21 שקלים).

     

    שבזי 33 אליכין, 058-7070744, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ״ש-24:00, כשר

      

    אטלס שפירא

    צ'אי שופ-בית קפה בשכונת שפירא בתל אביב, שבשעות הערב הופך לבר אינטימי עם זולות, רהיטים בסגנון מרוקאי ואווירה סטייל סיני. את המקום פתח ההייטקיסט רן דהן, במטרה להפגיש כאן בין תרבויות שונות (בעיקר מהמזרח), כשאת החיבור עצמו הוא מצליח לייצר באמצעות תפריט מגוון המשלב בין אוכל רחוב אליו התוודע במהלך טיול של שלוש שנים במדינות רבות בעולם. 

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בין היתר, תמצאו כאן "טוסט אדאס" (28 שקלים), סמוסה הודית (26 שקלים), באג'י הודי (24 שקלים), בוריטו (36 שקלים), ספרינג רול ויטנאמי (36 שקלים) ועוד. אבל גולת הכותרת כאן הוא, ללא ספק, הצ'אי ההודי אותו דהן מבשל בעצמו מדי יום ומוצע בכוס (12 שקלים) או בקנקן (24 שקלים).

     

    מסילת ישרים 15 תל אביב, ראשון-שבת 1:00-13:00, לא כשר

     

     

    קבב ואחיו

    דוכן שפועל בפרדס חנה אחת לשבוע ומתמחה במנה אחת טעימה במיוחד - קבב בפיתה. אבל לא סתם פיתה, אלא בשרנית עם שני קבבים שמנמנים שעשויים מתערובת של בקר וטלה עם עשבי תיבול ובצל. יחד איתם נכנסים לפיתה גם חומוס טרי, חצילים שנקלו בתנור עם נענע ובצל ירוק, קצת חומץ בלסמי, שמן זית, וטחינה לבנה שבעל המקום, איתי בר, מכין בעצמו. אם רוצים, אפשר להוסיף לחגיגה גם בצל שרוף ועגבניות צרובות בתנור.  

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    בהמשך, כל סועד מוזמן להוסיף לעצמו לימון כבוש וחמוצים, כשאת המנה עצמה מקבלים שם לצד סירות תפוחי אדמה אפויים. מחיר המנה הוא 30 שקלים, ומלבד הקבב אפשר למצוא לפעמים גם עראייס (40 שקלים), פקאנייה ונתח קצבים שנצלים במיומנות על הגריל, אותם אפשר לקבל בצלחת או בפיתה (45-35 שקלים). בימי החורף הקרים, אפשר לזלול שם גם מרק, אותו אפשר גם לקחת הביתה אם רוצים (25-15 שקלים).

     

    יהלום 29 פרדס חנה, בימי רביעי 16:00-12:00, לא כשר

     

    Maui Bar Cafe

    ביסטרו בר חדש עם תפריט מודרני שמציע ארוחות בוקר, ארוחות צהריים ובערב קוקטיילים ונשנושים. בגזרת ארוחות הבוקר תמצאו כאן ארוחת בוקר ישראלית קלאסית שכוללת ביצים, סלטים, ממרחים ועוד (59 שקלים), ארוחת בוקר טורקית שהמנה העיקרית שבה היא, איך לא, בורקס (49 שקלים), שקשוקה ובייגלה עם תוספות שונות (49 שקלים) ועוד.

     

    שאר התפריט מחולק לפי רמות מחיר: 29 שקלים למנות כמו קראנץ' חלומי צ'יז וצ'יפס בלגי, 39 שקלים למנות כמו לזניה ופיצה, ו-49 שקלים למנות כמו המבורגר ושניצל ענק, שקשוקה מרגז ומבחר טוסטים. יש שם גם קבב, טוסט מוקרם ופסטות ב-59 שקלים, וסטייק פרגית או סטייק סלמון ב-79 שקלים.

     

    דרך מגדיאל 3 הוד השרון, 09-9639173‏, ראשון-שבת 2:00-8:00, לא כשר

     

    Starling

    מסעדת מזון מהיר חדשה שפתח בכניסה לזרזיר אכרם הייב, העוסק ב-15 השנים האחרונות בתחום ההוראה. את ההכשרה הקולינרית רכש במקביל לעבודתו כמורה בבית הספר, תוך כדי עבודתו במסעדת "אוקטגון" שבבית שערים.

       (צילום: אגמדיה)
    (צילום: אגמדיה)

    המקום מציע תפריט מצומצם שכולל טורטיות בשר, ג'אבטות, המבורגרים וסלטים. אפשר להזמין שם גם קסדייה זוגית (50 שקלים), טורטייה במילוי קבב או שניצל (30 שקלים כולל תוספת צ'יפס) והמבורגר מבשר בקר במשקל של 170 גרם שיעלה לכם יחד עם תוספת צ'יפס - 35 שקלים.

     

    בכניסה לזרזיר (מכיוון נהלל), 04-8320340, ראשון-שבת 22:00-10:00, לא כשר

     

    פופ אפ תימני ב"מרקפה"

    מי שעבר ביום שבת האחרון ברחוב בן יהודה בתל אביב, התקשה ודאי לפספס את הפופ-אפ התימני החדש שהתמקם לו בחלל שבמהלך השבוע מתפקד כמאפייה וכבית קפה צרפתי. בימי שבת, כשבית הקפה סגור, מוגש במקום ג'יחנון תימני מתקתק עם ביצה חומה, רסק עגבניות, סחוג ביתי חריף במיוחד וקערית ירקות מוחמצים.

       (צילום: דן חיימוביץ')
    (צילום: דן חיימוביץ')
     

    בתום הארוחה, תוכלו להזמין כאן את ערכת הקינוח המסורתית ״ג'עלה״, שכוללת ג'ישר, תה תימני שעשוי מקליפות קפה מורתחות בתוספת ג'ינג'ר טחון, חוואיג' וג'אהווה, ובצד - בוטנים כמיטב המסורת (על חשבון הבית, כמובן).

     

    מחיר המנה, שכוללת שני ג'יחנונים הוא 35 שקלים, תוספת של תה או קפה תעלה לכם עשרה שקלים. אם תרצו לקנח במלבי - תשלמו 14 שקלים, וצלחת עוגיות תעלה לכם 16 שקלים.

     

    בן יהודה 9 תל אביב, בשבת 16:00-8:30, לא כשר

     

     (  )

    ביגה

    רשת בתי הקפה ממשיכה להתרחב, ופותחת את הסניף ה-25 שלה, הפעם ברמלה. הסניף ממוקם בקומה השנייה של קניון עזריאלי בעיר, ומשתרע על פני 130 מטרים עם 120 מקומות ישיבה. לתפריט בית הקפה הקלאסי, שכולל גם מנות בריאות, התווספו כאן תוכלו מאפים, עוגות, עוגיות, פוקצ'ות ועוד.

       (צילום: אלעד גוטמן)
    (צילום: אלעד גוטמן)
     

    קניון עזריאלי, שדרות דוד רזיאל 1, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר למהדרין

     

    BBB

    גם רשת BBB מתרחבת ופותחת סניף חדש בחולון, בהשקעה של ארבעה מיליון שקלים. בסניף החדש יש חדר vip לאירועים פרטיים, והמסעדה עצמה משתרעת על פני 450 מטרים וכוללת גם דק חיצוני.

     

    מרכז עזריאלי חולון, הרוקמים 26 חולון

     

     (  )

    Baba Ganoush

    האחים אבידן, ממשיכים להתרחב ופותחים מקום חדש ברחוב כצנלסון בגבעתיים. מדובר בבר קולינרי שיימצא בסמוך לכיכר נח בעיר, שיציע תפריט אלכוהול מגוון לצד תפריט אוכל שיכלול, לדבריהם, הרבה יותר משניצלונים וצ'יפס. 

     

    כצנלסון 113 גבעתיים

     

    הפופ-אפ של Lindor

    מותג השוקולד השוויצרי "לינדט", ישיק בקרוב חנות פופ אפ של Lindor בקניון רמת אביב. החנות תפעל בין 31-24 בדצמבר, ותציע 17 טעמים שונים של פרלינים (שחלקם טרם נמכרו בישראל), כדורי שוקולד במילוי קרם שוקולד ומוצרי שוקולד איכותיים נוספים.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    קניון רמת אביב, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 15:00-09:00, שבת 23:00-20:00

     

    ההמבורגר של שגב

    ניסים שגב וההמבורגרייה אותה פתח בסמיכות לקצבייה שלו שנמצאת באזור התעשייה תלפיות בירושלים, מתרחבים. בשבועות הקרובים עתיד להיפתח סניף שני של ה"המבורגר של שגב", הפעם בשוק מחנה יהודה. במקום יוגשו ההמבורגרים המפורסמים של שגב עם תוספות מעניינות ביותר, בין היתר של כבד אווז ואסאדו.

     

    שוק מחנה יהודה, ירושלים

     

    Fai mai

    בעוד מספר חודשים תיפתח במתחם הבילויים "גן הצפון", או אם לדייק - בין המסעדות "קלומפוס" ו"פוקצ'ה" הוותיקות, מסעדה אסייתית חדשה מבית היוצר של שכנותיה.

     

    גן הצפון, כביש 99 צמוד לגושרים

     

    Pizza Brooklyn

    בעוד מספר חודשים, במקום שבו פעלה בעבר מסעדת "ברטי" ואחריה המסעדה-מעדנייה "אל נור", עומד להיפתח סניף חדש של רשת הפיצריות - "פיצת ברוקלין". הסניף החדש יצטרף לסניף שפועל בצפון רחוב דיזינגוף, וזוכה למחמאות רבות מצד הפודיז התל אביביים.

     

    קינג ג'ורג' 88 תל אביב

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אגמדיה
    לא רק סגירות: מסעדות חדשות שנפתחו ברחבי הארץ
    צילום: אגמדיה
    מומלצים