שתף קטע נבחר

14 משחקים שעשו לנו את 2018

הקרבות המהירים של Call of Duty, שינויי מזג האוויר בפורצה הורייזן 4 והקצב המדבק של Tetris Effect. אלה המשחקים שיישארו איתנו גם אחרי שהשנה תיגמר. פורטנייט? הוא נשאר בחוץ

זהו אינו דירוג המשחקים הטובים של השנה. אל תצפו לקרוא כאן מהו המשחק הטוב ביותר של 2018 ואיזה משחק הגיע למקום השני. למעשה, בוודאות תמצאו כאן חוסרים בולטים. מה כן תמצאו כאן? רשימה של 14 משחקים, מז'אנרים שונים, לפלטפורמות שונות. הם כאן כי הם מצויינים, כל אחד בדרכו.

 

אה, ו-God of War הוא לגמרי המשחק הטוב ביותר של 2018. או שזה Into the Breach. או Dead Cells. רואים? בגלל זה לא נותנים לאדם אחד לדרג רשימה כזו. וגם כי אני לגמרי מתעלם מפורטנייט בכתבה. למה? כי מצד אחד הוא יצא בגרסת הדגמה בשנה שעברה ומצד שני הגרסה "הסופית" שלו בכלל לא הושקה עדיין.

 

Nintendo Labo

סוויץ' 
הניסוי המוזר של נינטנדו שראה אור באפריל השנה הוא קופסה המלאה בדפי קרטון, מהם צריך להרכיב פריטים כמו הגה, חכת דיג או פסנתר. אלה מתחברים בצורה יצירתית לקונסולת סוויץ' ומאפשרים לשחק ביצירות הקרטון. אז ההרכבה אמנם הייתה כיפית יותר מהמשחקים עצמם, אבל היצירתיות והחדשנות היו מעוררי פליאה. והיי, נינטנדו מצאה דרך למכור דפי קרטון - גם זה די מרשים.

 

Call of Duty: Black Ops 4

מחשב, אקס-בוקס וואן, פלייסטיישן 4  
המשחק החדש בסדרת משחקי הפעולה הוותיקה "קול אוף דיוטי" נמצא כאן מסיבה אחת: מצב בלאקאאוט. הניסיון של אקטיוויז'ן לייצר מצב באטל רויאל (100 שחקנים צונחים על אי, רק אחד ייצא בחיים) מתעלה במובנים רבים על פורטנייט ועל Battlegrounds שאותם הוא בבירור מחקה. המשחקיות כאן מהירה (בניגוד לבאטלגראונדס) אך לא מתחכמת יתר על המידה (בניגוד לפורטנייט), עם קרבות מהירים ומפה מצויינת.

 

Call of Duty (מתוך המשחק)
Call of Duty(מתוך המשחק)

 

דראגון קווסט 11

פלייסטיישן 4, מחשב, 3DS, גרסת סוויץ' תגיע ב-2019  
מה עושה כאן המשחק החדש בסדרת כותרי התפקידים היפנית בת ה-32? התשובה פשוטה - הוא ממש טוב. האם ארוך מדי? כן. עם יותר מדי קרבות זהים? בהחלט. ניווט מתסכל? אכן. מספר עצום של קלישאות מז׳אנר משחקי התפקידים היפניים? לגמרי. אבל הוא גם כיפי, עם דמויות חביבות מאוד ונגישות גבוהה יותר מכל משחק דראגון קווסט שבא לפניו. והוא גם נותן תמורה מצויינת לכסף, עם עשרות רבות של שעות משחק.

 

פורצה הורייזן 4

אקס-בוקס וואן, מחשב 
ז'אנר משחקי המרוצים נמצא בשפל, אבל אם יש לכם אקס-בוקס או מחשב משחקים, כנראה שפורצה הורייזן 4 יספיק לכם. כתת-סדרה, הורייזן תמיד התמקדה יותר בכיף מאשר במרוצים "מעונבים", והורייזן 4 הוא משחק כיפי להפליא. המפה הדחוסה שאמורה להציג את צפון אנגליה ודרום סקוטלנד היא מפה מצויינת, והחידוש הגדול - חילופי עונות שמשנים את ההתנהגות של הרכב ואת מבחר הפעילויות - עובד נהדר.

 

פורצה הורייזן 4 (צילום מסך)
פורצה הורייזן 4(צילום מסך)

 

 

Dead Cells

מחשב, אקס-בוקס וואן, פלייסטיישן 4, סוויץ'
דד סלס הוא משחק פעולה דו-ממדי שבו השלבים נראים שונה בכל פעם בה אתם משחקים. כל מוות שלכם מחזיר אתכם להתחלה - כשההתקדמות האמיתית מגיעה משדרוגים שאתם מוצאים ו/או רוכשים במהלך כל ניסיון להגיע לבוס האחרון ולנצח אותו.

זה משחק קשה, לא סלחני במיוחד והרבה פעמים גם מתסכל. אבל השליטה בו מהודקת ברמה הנכונה וכל פשלה שלכם היא פועל יוצא של טעות. עם הזמן תעשו פחות טעויות והמשחק ייראה קל יותר. שלבים שדרשו 10 דקות של השקעה יסתיימו אחרי שתי דקות. אויבים קשים יהפכו לטריוויאליים. זה ירגיש נהדר. המשחק הזה הוא נהדר.

 

אגב, אם אהבתם את Dead Cells, כנראה תאהבו גם את Hollow Knight מאשתקד.

 

היטמן 2

פלייסטיישן 4, אקס-בוקס וואן, מחשב

אוסף המוזיקה היטמן 2, ובכן, אינו הנושא של פסקה הזאת. במקום זה, אנחנו נדבר על משחק ההתנקשויות שראה אור לפני מספר חודשים והציג בפני השחקנים חמש מפות ענקיות שברחביהן נדרש סוכן 47 להתגנב, עת הוא עוטה על עצמו תחפושות, כדי להתנקש במטרותיו. הגיוון החסר תקדים בדרכים אפשריות לביצוע המשימה, יחד עם הומור אפל במיוחד ופעילויות מיוחדות לאחר ההשקה הופכות אותו לאחד ממשחקי השנה.  

 

היטמן 2 (צילום מסך)
היטמן 2(צילום מסך)

 

Moss

פלייסטיישן VR, מחשב 
הראשון מבין שלושת משחקי המציאות המדומה ברשימה הזו, Moss הוא דוגמה מצויינת למה שקורה כשמפתחי משחקים חושבים לעומק על דרך לספר סיפור במציאות מדומה. זהו משחק פלטפורמה שבו הפעילות כאילו מתרחשת על במה תלת מימדית שנמצאת לפניכם, אשר מגולל את סיפורה של העכברה קוויל. הכל כאן עשוי נכון - היכולת לבצע אינטראקציות עם עולם המשחק באמצעות השלט (אפשר ללטף את קוויל), היעדר תנועות חדות או מעברים שעלולים לגרום לבחילה, והסיפור עצמו.

 

Astro Bot: Rescue Mission

פלייסטיישן VR 
בניגוד ל-Moss, אסטרובוט לפעמים מגזים קצת בדרישות שלו לשחקנים. כאן מדובר במשחק פלטפורמה תלת-מימדי שבו המצלמה זזה אוטומטית, ואתם רק מזיזים את הראש. הבעיה היא שהרבה פעמים יש התרחשות מאחוריכם, כך שאם אתם משחקים בישיבה על הספה, תצטרכו לסובב את הגוף (ולפחות במקרה אחד כנראה גם לקום, כשהקסדה עליכם). הוא מפצה על החסרונות האלה עם משחקיות כיפית במסגרתה אתם מלווים רובוט במסע להצלת חבריו, ויצירתיות רבה בדרכים בהן הוא משתמש במציאות מדומה.

 

Tetris Effect

פלייסטיישן 4, פלייסטיישן VR 
כן, יש משחק טטריס ברשימה הזאת. אבל איזה טטריס מדהים זה. טטסויה מוזוגוצ'י הוא אחד המפיקים המובילים בעולם למשחקי קצב ומוזיקה - איש שאחראי על להיטי קאלט כמו Rez ו-Lumines. עכשיו הוא עשה משחק טטריס קצבי שמשלב בין המשחקיות המוכרת לתמונות וצלילים שמטרתם להפוך את הטטריס לחוויה הרבה יותר עשירה. ואת זה משיגים גם בלי קסדת מציאות מדומה. אם תשימו אותה על הראש, קל מאוד להיכנס למצב של שיכרון חושים טוטאלי ולאבד את עצמכם בקצביות של טטריס.

 

Marvel’s Spider-Man

פלייסטיישן 4

משחק הספיידרמן של אולפן Insomniac עשה הרבה מאוד דברים נכון, אבל החשוב ביותר - וכנראה שגם אחד הקשים ביותר - הוא התנועתיות. פיטר פרקר זז כמו שספיידרמן אמור לזוז, הן כשהוא מתנדנד על הקורים ברחבי ניו יורק והן כשהוא הולך מכות עם עשרות פושעים (בזמן שהוא מספר בדיחות לא מצחיקות). כשהבסיס הזה הוא כיפי, גם היותן של המשימות רפטטיביות למדי לא מצליח להרוס את ההנאה. מה עוד שהסיפור לא רע בכלל.

 

ספיידרמן - המשחק (צילום: יח
ספיידרמן - המשחק(צילום: יח"צ)

 

 

Into The Breach

מחשב, סוויץ'
אוהבים שח-מט? שחקו ב-Into The Breach. אוהבים משחקי טקטיקה שולחניים? שחקו ב-Into The Breach. המשחק הזה אולי נראה כאילו יצא משנות ה-90, אבל מדובר במשחק טקטי מבריק ומיוחד בו שלוש היחידות שלכם נדרשות להילחם בגלים של יחידות אויב, שמנסות לפגוע בכם ובמבנים עליהם אתם מגנים.

המשחק מתבצע בתורות, ובתור שלכם אתם כבר יכולים לדעת בדיוק מה האויבים יעשו. אף אחד לא יפתיע אתכם, המהלכים שתעשו עכשיו הם שיכריעו. כמעט תמיד יש פתרון לפאזל ההרסני בפניו אתם ניצבים - אולי אפשר להזיז את האויב כדי שההתקפה שלו תפספס, או לבעוט באויב כך שייכנס למסלול בו אחד מחבריו עומד להתקיף. ואולי הדרך היחידה לנצח היא להקריב את אחת היחידות שלכם. צפו לתורות שלמרות פשטותם ידרשו דקות רבות של מחשבה, וקרבות מותחים במיוחד.

 

Red Dead Redemption 2

פלייסטיישן 4, אקס-בוקס וואן 
זו איננה ביקורת על RDR 2. ההיא התפרסמה כבר, על כל 1,229 המילים שלה. כאן רק נזכיר שמדובר במשחק עולם פתוח מדהים ומרתק, עם כמות תוכן עצומה ומכניקות שמטרתן לגרום לכם לחשוב מה הגיבור שאל נעליו אתם נכנסים היה עושה.

 

רד דד רידמפשן 2 (צילום מסך)
רד דד רידמפשן 2(צילום מסך)
עבר עליו יום קשה? אולי כדאי לקחת אותו לעשות אמבטיה. מזמן לא דיבר עם אף אחד? אולי כדאי לחזור למחנה כדי שהוא לא ירגיש בודד. ואולי מה שהוא באמת רוצה זה ללכת להתבודד כמה ימים בהרים, לצוד חיות ולהסתכל על השמש שוקעת. למרות זאת, מערכת השליטה לא טובה; המשחק ארוך הרבה יותר מדי; וכמעט כל משימה משום מה נגמרת בקרב יריות לא כיפי במיוחד. אז כן, הוא מרשים, אבל קשה מאוד להתאהב בו.  

 

 

God of War

פלייסטיישן 4 

סוני הצליחו לקחת סדרה על איש כועס מדי ואלים מדי, ולעשות לה משחק המשך על יחסים בין הורים וילדים. זה הישג לא מבוטל. העובדה שגם מדובר במשחק אקשן מצויין, עם עולם יפהפה ועלילה באמת טובה, מפתיעה פחות - בכל זאת, לסוני יש ניסיון עם כאלה. אבל התוצאה הסופית היא אחד המשחקים הטובים ביותר שראו אור לפלייסטיישן 4, אשר מפיח חיים חדשים בסדרה הוותיקה הזו.

 

 

Holedown

סלולר

הולדאון הוא משחק בו אתם מכוונים כדור לבלוק עם ספרה בתוכו, ומשחררים את מסך המגע. הכדור, ואלה שיבואו אחריו, יילכו לאן שאמרתם להם, ואז ימשיכו לנתר כשהם פוגעים בעוד ועוד בלוקים. בכל פעם בה כדור פוגע בבלוק, המספר בתוכו יורד ב-1. כשהמספר מגיע לאפס, הבלוק נעלם. אחרי כל שחרור כדורים, הבלוקים עולים שורה. כשהם מגיעים לראש המסך, אתם מפסידים. נשמע פשוט? בהחלט. האם מדובר באחד המשחקים הכיפיים של השנה? גם נכון. זהירות, הוא ממכר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים