שתף קטע נבחר

לראשונה זה 70 שנה: אוכלוסיית סין מתכווצת

למרות ההחלטה לבטל את מדיניות "הילד האחד" התכווצה סין ב-2018 לראשונה מאז 1949. בין הסיבות: ירידה חדה במספר הנשים בגיל הפוריות והחשש של זוגות צעירים מעלות גידול הילדים. מומחים מזהירים מאסון דמוגרפי

אוכלוסיית סין התכווצה ב-2018 בפעם הראשונה מזה 70 שנה, למרות שהמדינה החליטה לבטל את מדיניות "הילד האחד". המומחים מזהירים מ"משבר דמוגרפי" שמסכן את כלכלת המדינה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

סין היא המדינה המאוכלסת בעולם, ו-1.4 מיליארד איש גרים בה. במשך עשרות שנים היא אישרה לכל משפחה להביא לעולם ילד אחד בלבד. זוגות שהפרו את מדיניות הילד האחד ספגו קנסות כבדים. המדינה ביצעה מאות מיליוני הפלות ואף עיקורים, כדי לאכוף את הגבלת הילודה.

פעוטות בסין. אחרי 70 שנה: אוכלוסיית המדינה מתכווצת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פעוטות בסין. אחרי 70 שנה: אוכלוסיית המדינה מתכווצת(צילום: AFP)
בשנת 2016 הודיעה סין שהיא מבטלת את המדיניות ומאשרת להורים להביא לעולם שני ילדים. האוכלוסייה המזדקנת והתכווצות כוח העבודה גרמו לסין לבטל את ההגבלה שהייתה בתוקף משנת 1979.

 

המומחים העריכו שבשנת 2018 תהיה עלייה של 790 אלף במספר התינוקות שבאו לעולם לעומת השנה הקודמת. אך שיעור הלידות לא עלה כפי שהעריכו המומחים. ההפך. לפי יי פוקסיאן, חוקר באוניברסיטת וויסקונסין מדיסון בארה"ב, במהלך 2018 הייתה ירידה של 2.5 מיליון במספר התינוקות בהשוואה ל-2017.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

החוקר יי, שבדק את המידע שפרסמו הרשויות בערים ובכפרים ברחבי המדינה, אמר שבשנה שעברה הייתה "נקודת מפנה היסטורית באוכלוסיית סין". הוא אומר שייתכן שמגמת הירידה היא בלתי הפיכה. הוא טוען שהסיבות להתכווצות הן בין השאר הירידה במספר הנשים בגיל הפוריות והחשש של זוגות לעשות ילדים בגלל עלויות החינוך, הבריאות והדיור.

 

לפי החישובים של יי מספר הסינים שהלכו לעולמם ב-2018 היה כ-11.58 מיליון, ובסך הכול האוכלוסייה התכווצה ב-1.27 מיליון בני אדם. "האוכלוסייה הסינית התחילה להתכווץ בפעם הראשונה מאז הקמתה של 'סין החדשה' ב-1949 (שנת עליית הקומוניסטים לשלטון בעיית ההזדקנות צברה תאוצה והחיוניות הכלכלית נחלשה".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה בסין צפויה לפרסם את הנתונים הרשמיים ל-2018 בהמשך החודש. בינתיים המידע שפרסמו חלק מהרשויות המקומיות מצביע על ירידה משמעותית בלידות בשנה החולפת. בקינגדאו, עיר במחוז שנדונג במזרח סין – אחד המאוכלסים ביותר במדינה – נולדו בשנה החולפת "רק" 81 אלף תינוקות – ירידה של 21% לעומת 2017.

 

מספר הנשים בגיל הפוריות בסין צפוי לצנוח בעשור הקרוב ביותר מ-39%. יי מוסיף שמדיניות שני הילדים לא מספיקה כדי לעצור את הדעיכה בשיעור הילודה. יי קרא לממשלה "לצאת מהמיטות של האזרחים", לבטל את מדיניות שני הילדים ולהציע תמריצים כמו חופשות לידה נדיבות והקלות מס להורים.

 

יי אומר שאם הממשלה לא תתערב עכשיו, "משבר ההזדקנות של סין יהפוך להיות חמור יותר מביפן, והתחזית הכלכלית תהיה קודרת יותר מביפן".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אחרי 70 שנה: ירידה באוכלוסיית סין
צילום: shutterstock
מומלצים