שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מחקר חדש: זה מה שכדאי לאכול כדי להאריך חיים
    חוקרים שסקרו נתונים מאלפי אנשים מצאו שצריכת כמות מוגברת של סיבים תזונתיים גרמה להארכת חיים. אילו מזונות יספקו לכם את כמות הסיבים הגבוהה ביותר?

    הוכחה נוספת לכך שהמזון שאנחנו אוכלים משפיע ישירות על תוחלת החיים: חוקרים מצאו שצריכה מוגברת של סיבים תזונתיים הביאה להפחתת הסיכון להשמנת יתר, לחץ גם גבוה ורמות סוכר וכולסטרול גבוהות. הממצאים פורסמו בכתב העת הרפואי הנחשב Lancet.

     

    החוקרים, מאוניברסיטת מאן שבניו זילנד, אספו ממחקרים מרחבי העולם נתונים על יותר מ-4,600 איש. החוקרים מצאו שאלה שצרכו את כמות הסיבים התזונתיים הרבה ביותר זכו בהפחתה של 15 עד 30 אחוז בסיכוי ללקות בהתקפי לב, שבץ, סוכרת סוג 2, סרטן המעי הגס והפחתה בסיכון התמותה הכללי.

     

    הפחתה ניכרת בסיכון לתחלואה. מזונות עשירים בסיבים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    הפחתה ניכרת בסיכון לתחלואה. מזונות עשירים בסיבים(צילום: shutterstock)

    כל עלייה של 8 גרמים בצריכת הסיבים התזונתיים ביום הביאה להפחתת הסיכון למות או ללקות במחלות לב, סוכרת וסרטן המעי הגס ב-5 עד 27 אחוזים. לשם השוואה, החוקרים ציינו כי מרבית האנשים אינם צורכים יותר מ-20 גרם סיבים תזונתיים ביממה.

     

    עוד כתבות:

    הקשר בין הסרטן הנפוץ לירקות שכולנו אוכלים - שלא רוצים שתדעו

    10 עקרונות מעשיים לאכילה בריאה

    אלו 3 הדיאטות שהכי אהבתם ב-2018

     

    מרבית ההנחיות ממליצות לאנשים לצרוך כמויות גדולות של פירות, ירקות ודגנים מלאים כדי להפחית את הצטברות השומנים בכלי הדם ואת רמות הסוכר. מוצרים אלה עשירים בסיבים, לעומת מזונות מעובדים, בשר ומוצרי חלב, שעניים בהם.

     

    הפחתה גם בסיכון לסרטן השד

    מחקרים קודמים כבר מצאו קשר ישיר בין צריכת סיבים תזונתיים לבין הפחתה בסיכון לתמותה. אחד הבולטים בהם פורסם בשנת 2015 על ידי אוניברסיטת הרווארד, ובו נמצא כי צריכה של תזונה עשירה בסיבים הפחיתה את הסיכון לתמותה ממחלות לב ב-9%, ואת סיכון התמותה הכולל ב-5%. מחקרים קודמים קשרו צריכת סיבים תזונתיים גם בסיכון מופחתת ללקות בסרטן השד ובסיכון להשמנת יתר.

     

    "מחקרים רבים הראו קשר ישיר בין הסיבים התזונתיים במזון שלנו לבין הסיכון למחלות רבות ובהן התקפי לב ושבץ מוחי" אומרת ל-ynet ד"ר שירית כזום, מומחית לקרדיולוגיה ומנהלת מרפאת הספורט בביה"ח בילינסון, "המנגנון המדוייק לפיו פועלים הסיבים בהגנה על הגוף לא ברור, אולם על פי חלק מההערכות לסיבים יש פעילות אנטיאוקסידנית שמנטרלת רדיקלים חופשיים, יחד עם מינרלים שונים בעלי אפקט הגנתי המפחית את הסיכון לחסימת כלי דם".

     

    "על אף המודעות ההולכת וגוברת לחשיבות הסיבית התזונתיים, מרבית האנשים אינם צורכים מספיק מהם" מוסיפה ד"ר כזום, "המחקר החדש הוא הוכחה נוספת לחשיבות של צריכת פירות, ירקות ודגנים מלאים בתזונה שלנו, על פני מזון מעובד". 

     

    אילו מזונות תוכלו לצרוך כדי להעשיר את כמות הסיבים התזונתיים שלכם לכמות המומלצת - 25 גרם ליום? להלן מספר מוצרי מזון וכמות הסיבים הממוצעת שהם מכילים:

     

    אינפו סיבים תזונתיים ()

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    15-30 אחוזים פחות סיכון. סיבים תזונתיים
    צילום: shutterstock
    מומלצים