שתף קטע נבחר

היפנוברת'ינג: ללדת בלי כאב, עם דימיון מודרך ובלי אפידורל

מתלבטת אם ללדת בלי אפידורל, במים או בבית? תכירי את השיטה שמייגן מרקל שוקלת ללדת בה - היפנוברת'ינג - נשימות, דמיון מודרך ומדיטציה שיפחיתו את הפחד ויסייעו לגוף ללדת באופן טבעי וללא כאב

אזרחי בריטניה כבר מתורגלים בלידות מלכותיות, והם יודעים בדיוק מה צריך לעשות. כשמגיע היום שבו הזוג המלכותי משתחרר מבית החולים עם תינוק נוסף שמצטרף לשרשרת הטוענים לכתר, מתאספים המונים מול מדרגות הכניסה ל"אגף לינדו" של בית החולים "סנט מארי'ס", כרוז בבגדים אדומים מהודרים מכריז בקולי קולות על לידת הנסיך הקטן, ואז יוצאים ההורים, כשהם אוחזים בתוספת החדשה למשפחה, ומתמסרים לעדשות מצלמות התקשורת וההמונים.

 

כך זה היה כשקייט מידלטון עמדה שם עם הנסיך ג'ורג', הנסיכה שארלוט ולאחרונה עם הנסיך לואי, וכך היה כשסבתא שלהם, הנסיכה דיאנה, אחזה בזרועותיה את אביהם וויליאם ודודם הארי.

 

אבל כשזה מגיע להריונית החדשה בארמון, הדוכסית מסאסקס מייגן מרקל, הסיפור יהיה כנראה שונה לחלוטין. "מייגן מרקל עומדת ככל הנראה לשבור מסורת לידה מלכותית מרכזית", הכריז ה"ואניטי פייר".

 

עיתוני בריטניה יודעים לספר שמרקל, שאמורה ללדת באביב הקרוב, "ככל הנראה תלד בבית" (ה"סאן"), "מייגן מתכננת לידה שונה מאוד מזו של קייט, ונוטה להעדיף לידה בבית במקום בבית החולים המסורתי" ("אל"), "היא מחפשת שיטות טבעיות ללידה, מלידת מים ועד היפנוזה" ("פארנטס.קום").

 

מייגן מרקל (צילום: Mega)
מייגן מרקל. מחפשת שיטות טבעיות ללידה(צילום: Mega)

  

אתר RadarOnline.com פירסם ידיעה בלעדית, שלפיה מרקל נחושה בדעתה ללדת בלידה טבעית בשיטת היפנוברת'ינג, ואף התחילה להשתתף בחשאי בשיעורים בנושא במרכז היוגה הלונדוני שאליו היא מגיעה באופן קבוע. "היא אפילו שיכנעה את בעלה, הנסיך הארי, להצטרף למפגשים כדי שיכיר מקרוב את השיטה", מצטט האתר מקור אנונימי מתוך הארמון.

 

קראו עוד:

חדש: היולדת רואה את מהלך הלידה בחי באולטרסאונד

מצאנו את 7 ציורי ההיריון הכי יפים 

סקס, דיקור ופיטוצין: כל השיטות לזירוז לידה

 

אז מה זה היפנוברת'ינג? ומה יש בשיטה האלטרנטיבית הזאת שמושך סלבריטאיות דוגמת אנג'לינה ג'ולי, ג'סיקה אלבה ועכשיו גם מייגן מרקל לבחור להביא בעזרתה את צאצאיהן לעולם?

  

שיטת ההיפנוברת'ינג דוגלת בתפיסה שגוף האם וגוף העובר עוצבו כדי לפעול יחד בהרמוניה, ושבעזרת נשימות, דמיון מודרך, מדיטציה ותמיכה של פרטנר יכולה היולדת לאמן את המוח כך שיפיק ברגע הנכון ועל פי דרישה את הרוגע הנחוץ ללידה משוחררת מפחדים.

 

בין היתרונות של השיטה, אומרים המומחים, אפשר למנות קיצור מהלך הלידה הראשונה, פחות כאבים, זמן אשפוז קצר יותר בבית החולים ופחות פחד וחרדה אחרי הלידה.

 

דולה (צילום: shutterstock)
חווית הלידה כרוכה בדרך כלל בכאבים עזים(צילום: shutterstock)

  

היפנו־מה?

מאז "בעצב תלדי בנים" נשים יודעות שחוויית הלידה כרוכה בכאבים עזים. "אמהות, אחיות, דודות, חברות ואפילו נשים זרות מתעקשות לשתף את היולדת בסיפורי זוועה על הלידה, וזאת הסיבה שנשים כיום נתקפות בחרדה עצומה, שגורמת לגוף שלהן להתקשח, והמתח לא מאפשר לגופן לבצע את הפעולות הפיזיולוגיות הטבעיות באופן נורמלי", נאמר באתר של מרכז ההיפנוברת'ינג האמריקאי Hypnobirthing.com. "התוצאה היא בדיוק מה שהן פחדו שתהיה ‑ לידה ארוכה וכואבת, או התערבות חיצונית פולשנית ומיותרת".

  

שיטת ה"היפנוברת'ינג" פותחה בארצות־הברית על ידי מארי מונגן, היפנותרפיסטית בוגרת הרווארד, ואם לארבעה ילדים שבאו לעולם בסוף שנות ה־50 בלידה טבעית וללא תרופות. בשנת 1989 היא כתבה את "היפנוברת'ינג - חגיגת החיים", על השיטה שפיתחה וביססה אותה על כתביו של ד"ר גראנטלי דיק־ריד (סִפרה "היפנוברת'ינג - שיטת מונגן" יצא לאור לאחרונה במהדורה רביעית שלו).

 

על פי הגישה של ד"ר ריד, שמונגן אימצה והרחיבה, הפחד מהלידה הוא זה שיוצר את המתח בגוף, וגורם לדם לנטוש איברים חיוניים פחות (כמו הרחם) לטובת קבוצות שרירים גדולות יותר (כמו הרגליים), מה שגורם להתכווצויות עזות יותר וכאבים חזקים יותר. לדבריו, שימוש בהיפנוזה יכול לסייע ליולדת לשבור את מעגל הקסמים "פחד־מתח־כאב" שמקשה כל כך על תהליך הלידה. מונגן האמינה שבעזרת היפנוזה ניתן לאפשר לשרירי הגוף לעבוד כפי שהם אמורים לעבוד במהלך הלידה.

  

"אנחנו לא משתמשות בהיפנוזה", אומרת שרון פלד, (48), דולה ומדריכת הכנה ללידה ממרכז "פשוט ללדת", שהביאה את שיטת ההיפנוברת'ינג לישראל לפני כעשר שנים. "משרד הבריאות מתנגד גם לשימוש במילה היפנוזה", מסבירה פלד, שמצאה עצמה עצורה יום אחד על ידי המשטרה בגלל 'שימוש בהיפנוזה'. "אנחנו קוראות לזה 'שיטת פשוט ללדת', כי ההיפנוזה היא באמת לא העניין.

 

"כשאישה מבינה איך לעשות את זה נכון, איך פחד משפיע על הגוף שלה, איך רוגע משפיע על הגוף שלה, ולמה היא זקוקה כדי ללדת נכון – היא לא צריכה היפנוזה", מסבירה פלד, אם לשלושה. "את שני הילדים הראשונים שלי ילדתי בלידה רגילה, ובשלישית כבר הייתי אחרי קורס של היפנוברת'ינג", אומרת מי שהביאה את ההיפנוברת'ינג לישראל, וכיום מנהלת את מרכז "פשוט ללדת" ומכשירה מדריכות נוספות בשיטה.

  

תהליך ההיפנוברת'ינג מבוסס על תפיסה שלפיה היולדת משתמשת בכוח שכנוע עצמי, משפטים חיוביים, דמיון מודרך והרפיה עמוקה כדי להרגיע את הגוף, לשלוט על הנשימה ולנווט את המחשבות.

  

"אנחנו מעבירות קורס בן חמישה מפגשים של שלוש שעות כל אחד, שמתחלקים בין ידע על היריון ולידה, איך הגוף עובד בזמן ציר, איך להכין את הגוף ללידה, לבין חלק מעשי שבו לומדים איך לתרגל את הידע, ומקבלים סט כלים שכולל דמיון מודרך, הרפיה, חשיבה חיובית, חיבור לאינטואיציה.

 

"שפע של כלים כדי שהיולדת תוכל למצוא ביניהם את השניים־שלושה שמתאימים לה", מסבירה שרון, שממליצה להריוניות להגיע בין שבוע 22 ל־32. "זה סט כלים שלא מאוד קשה ליישם, ומאוד מקל על היולדת", היא אומרת. "כאלפיים נשים עוברות את הקורס אצלנו בשנה, ויש בוודאי עוד רבות שלא נרשמות לקרוס, אלא קוראות את הספר של מונגן".

  

זה מתאים לכולן? 

"נשים שנעולות על זה שהן לא רוצות להיות בלידה, והיו מעדיפות לקבל את האפידורל כבר בבית, מן הסתם פחות ירצו להשתמש בשיטה הזאת", אומרת פלד. "אבל כל מי שרוצה להיות נוכחת בלידה שלה. ללוות את התינוק שלה במהלך הלידה – לכל אחת כזאת זה בהחלט מתאים".

  

וזה יכול להיות מסוכן?

"אין שום דבר מסוכן בלנשום ולהירגע. זה תמיד רעיון טוב", אומרת פלד. "רוב הנשים שבאות אלינו לא יולדות בבית. הן באות אלינו, עושות את הקורס ואז הולכות ללדת בבית חולים".

 

לדבריה, היא רואה שינוי גדול בנשים שמגיעות אליה היום לעומת אלה שבאו בתחילת הדרך. "לפני תשע שנים נשים הגיעו אלינו כי הן נורא פחדו מהלידה. היום רובן מגיעות כי הן פשוט רוצות חוויית לידה טובה, ומאמינות שזה מגיע להן".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ללדת בלי כאב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים