שתף קטע נבחר

עוד עסק בקשיים: בקשת פירוק לשבירו גלאס 55

אחרי רהיטי הרדור ופרנקו פרי: בית המשפט ידון ביום ראשון בבקשה לפירוק שהגישו עובדי חברת הזכוכיות הוותיקה מהרצליה. גורמים בענף: הירידה בהתחלות הבנייה פגעה בהזמנות

 

 

אחרי רשת האופנה זברה ורהיטי הרדור ופרנקו פרי , עוד עסק ותיק בקשיים: שבירו גלאס 55 מרחוב שנקר בהרצליה פיתוח, אחד העסקים הגדולים למוצרי זכוכית באזור המרכז, סגר את שעריו לפני מספר שבועות.

 

יש לכם תלונה על חברה? כיתבו לנו >>

 

קריסות חנויות הרהיטים: כך תצמצמו את הסיכון שכספכם ירד לטמיון

סניפי רשת הארונות הרדור נסגרו במפתיע

שתי חברות רהיטים נסגרו בשבוע אחד: צרכנים שקנו בשתיהן איבדו עשרות אלפי שקלים

 

ביום ראשון בבוקר יקיים בית המשפט המחוזי מרכז לוד דיון בבקשה לפירוק העסק שהגישו 24 עובדי החברה. שבירו ביצעה עבודות זכוכית בהתאמה אישית: ייצור מעקות, מקלחונים, דלתות זכוכית ועוד, תוך התמחות בהתאמה של המוצר לדרישות הלקוח.

חברת שבירו (צילום: יריב כץ)
סניף שבירו הסגור בהרצליה פיתוח(צילום: יריב כץ)

 

החברה הוקמה ב-1955 על ידי אבי המשפחה רחמים שבירו והייתה בבעלות פרטית משפחתית. בהמשך נוהלה על ידי שני בניו.

לפני ארבע שנים החליטו האחים להיפרד: יאיר שבירו עבר לחולון ופועל תחת שבירו חולון - שאין לה כל קשר לשבירו בהרצליה - וממשיכה לפעול כרגיל. לאחר הפיצול שבירו הרצליה עברה לבעלות הגיס של יאיר שבירו, מוטי שטנר. בהרצליה פעל אולם תצוגה וייצור, כשלאחרונה גילו עובדי החברה ולקוחותיה כי העסק נסגר.

  

בבקשת הפירוק טוענים העובדים, באמצעות עו"ד ליטל גל, כי "עבדו בתפקיד מתקינים, אנשי מכירות, מודדים, מזכירות ועוד בחברה מוכרת וידועה בתחום עבודות הזכוכית שהפכה את השם 'שבירו' למותג בתחום". לדברי העובדים בבקשת הפירוק שהוגשה באוקטובר, הם לא קיבלו את משכורת ספטמבר 2018 ונמסר להם שגם משכורת אוקטובר לא תשולם.

 

עוד נטען כי נודע לעובדים שלחברה יש חובות כלפי ספקים, ושהיא חייבת כספים לרשויות ולמספר בנקים. בנובמבר הגישה החברה, באמצעות עו"ד תומר אברהמי, תגובה לבקשת הפירוק בה נכתב כי החברה ובעליה, מוטי שטנר, מסכימים לבקשת הפירוק. "הבעלים עושה בימים אלו מאמצים לצמצם ולהקטין את הנזקים של החברה כדין", נמסר. שטנר לא הגיב אתמול.

 

לדברי עו"ד תומר אברהמי, בא כוח החברה והבעלים, "לפני כמה שנים הייתה מעילה כביכול בחברה והבעלים הגישו על כך תלונה למשטרה. הבעלים והמנהל הכניסו הון עצמי ביותר משמונה מיליון שקל. מוטי שטנר שיעבד את ביתו ובני משפחתו הלוו כספים רבים לחברה. בעלי החברה נמצא בהליך פשיטת רגל והוא איבד את כל נכסיו. הבעלים ניסה ככל יכולתו להבריא את החברה. הבנקים סגרו את הברזים והמעילה השפיעה. הבעלים ניסו לסיים את הפרויקטים ככל שיכלו ופעלו בשיתוף פעולה עם העובדים".

 

"יותר חשופים לצרכן"

"ענף הרהיטים לא שונה בסיכון מענף המסעדות והקבלנים", אמר אתמול ל"ממון" אורי סגרה, יו"ר איגוד הרהיטים בהתאחדות התעשיינים ובעלים ומנכ"ל של חברות הארונות ריביירה וסגרה. "הבעיה שאנחנו יותר חשופים לצרכן כי הוא הלקוח הסופי שלנו. כשנופלת חברת בנייה או חברה אחרת זה פחות מעסיק את הציבור כי הוא לא עובד מולה בשוק הקמעונאי".

 

סגרה מוסיף, כי "לא צריך ליצור פניקה ואין קשר בין שתי הנפילות השבוע: פרנקו פרי הוא יבואן והרדור הוא יצרן מקומי, וכל אחד נפל מסיבותיו. מדי פעם יש נפילה ואנחנו לא יודעים את סיבותיה. שני עסקים קרסו אבל אלפי לקוחות אחרים מקבלים את המוצרים כסדרם, זה לא שעשר חברות קרסו עכשיו. אני לא חושב שיש לנו יותר בעיות מענף הבנייה".

 

בתשובה לטענת גורמים בענף שהירידה במכירות קשורה לירידה בהתחלות הבנייה, אמר סגרה כי "נכון שיש האטה בענף הריהוט. הבעיה העיקרית היא יבוא מוגבר מסין ומזרח אירופה שמשווקות בישראל במחירים זולים כשהמוצרים לא בהכרח איכותיים".

 

לפי חברת המידע העסקי BDI, ענף הריהוט מגלגל כ-8.2 מיליארד שקל בשנה. בישראל למעלה מ-2,000 חנויות רהיטים, 51% מהן במרכז ובשרון. לדברי המנכ"לית תהילה ינאי, "מדיניות הממשלה בתחום הדיור ובעיקר 'מחיר למשתכן' הובילה לירידה בהתחלות הבנייה, דבר שפגע במכירות התעשיות הנלוות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
סניף שבירו הסגור בהרצליה פיתוח
צילום: יריב כץ
מומלצים