שתף קטע נבחר

נתניהו עם מפוני נתיב האבות: "קרתה לנו תקלה"

ראש הממשלה נפגש עם תושבי המאחז נתיב האבות בהתנחלות אלעזר שבגוש עציון - שפונה לפני כחצי שנה על פי החלטת בג"ץ. ל-15 המשפחות שנותרו במקום ומתגוררות בקרוונים אמר: "ככל שהדבר תלוי בי - אף אחד לא ייעקר מביתו"

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (ב') עם תושבי המאחז נתיב האבות בהתנחלות אלעזר שבגוש עציון - שפונה ביוני האחרון בעקבות החלטת בג"ץ. במהלך הביקור אמר נתניהו: "שואלים אותי כל הזמן - איך אתה עומד בכל החקירות והמתקפות על המשפחה שלך? אני עומד בזה בזכות המקום הזה, בזכות תחושת השליחות שיש לכם. חזרנו למולדת, לנתיב האבות. אברהם, יצחק ויעקב עברו פה. אנחנו פה 3,000 שנה".

 

על פינוי המאחז אמר נתניהו כי "קרתה לנו תקלה. אנחנו מדינת חוק, אנחנו כפופים להחלטות בג"ץ. הבית שהילד הזה גדל בו נחרב, אבל אנחנו לא נהיה מוכנים לכך עוד ולכן אנחנו בונים את השכונה החדשה הזו. לילדים האלה יהיו בתים כאן. לא חזרנו אחרי מסע של אלפי שנים כדי שיעקרו אותנו מכאן. אף אחד לא יעקור אותנו".

 

הוא הוסיף: "ככל שהדבר תלוי בי - אף אחד לא ייעקר מביתו. יש מחשבה שהדרך להשיג שלום עם הערבים היא להיעקר מארצנו, אבל ככל שהדבר תלוי בי לא תהיה עקירה".

סיור ראש הממשלה בנימין נתניהו בנתיב האבות שבגוש עציון  (צילום: עמוס בן גרשום, לע
"אף אחד לא ייעקר מביתו". נתניהו בגוש עציון(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

סיור ראש הממשלה בנימין נתניהו בנתיב האבות שבגוש עציון  (צילום: עמוס בן גרשום, לע
נתניהו בסיור עם מפוני נתיב האבות(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

סיור ראש הממשלה בנימין נתניהו בנתיב האבות שבגוש עציון  (צילום: עמוס בן גרשום, לע
(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

סיור ראש הממשלה בנימין נתניהו בנתיב האבות שבגוש עציון  (צילום: עמוס בן גרשום, לע
(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

 

 

אורית נוי, תושבת נתיב האבות, אמרה בביקורו של נתניהו בקרוון שבו שהיא מתגוררת מאז הפינוי: "חשבתי הרבה זמן מה להגיד לך, אתה כבר הרבה שנים ראש הממשלה שלי. כגודל הציפייה - הכאב מאוד גדול על הבית שאיבדנו. חשוב לי מאוד שבאת ואני מקווה שבעזרתך, גם כשר הביטחון, נחגוג בעוד שנה וחצי את בת המצווה של הבת שלנו בביתנו החדש".

 

רחל בובליל, שמתגוררת בנתיב האבות ב-14 השנים האחרונות, פנתה אף היא לנתניהו: "המקום הזה הוא ניצחון התיישבותי, אבל יש כאן תהליך שאנו מקווים שנזכה לראות את סיומו. אנחנו רוצים לחזור לבתים שלנו, לא רק לפיתרון זמני, וזה רק בעזרתך".

 

מאז הפינוי - הגדול ביותר מאז פינוי עמונה - נותרו במקום 15 משפחות המתגוררות בקרוונים סמוכים למיקום השכונה המקורית, אך עומדים במסגרת גבולות הגזרה שהציב בג"ץ בהחלטתו. הקרוונים נבנו במימון המדינה ובמסגרת ההסכמות עם המתנחלים, הכוללות גם פיצויים אישיים למשפחות שבתיהם נהרסו, בניית תשתית לאתר המגורים הזמני ופיצויים למועצה. 

 

בהחלטתו בחודש יוני, קבע בג"ץ כי הבתים נבנו באופן בלתי חוקי וחלקם אף על אדמות לא מוסדרות, בעקבות עתירה שאותה הגישו אנשי שלום עכשיו. תושבי נתיב האבות טענו כי לא נמצאו בעלים פלסטינים שהוכיח את בעלותם על הקרקע. מנגד הסבירו אנשי "שלום עכשיו" כי בעתירה שהגישו מופיעים שמותיהם של עותרים פלסטיניים הטוענים שהשטח שייך להם.

פינוי נתיב האבות (צילום: אוהד צויגנברג)
פינוי נתיב האבות(צילום: אוהד צויגנברג)

נתיב האבות (קרדיט: נתיב האבות)
(קרדיט: נתיב האבות)

חסימות כבישים עקב פינוי נתיב האבות (צילום: ארגון חוננו)
(צילום: ארגון חוננו)

פינוי נתיב האבות (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

פינוי נתיב האבות (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

קודם להחלטה, דחה בג"ץ את הפינוי בשלושה חודשים בעקבות בקשת ארכה שהגישה המדינה כדי לנסות ולהגיע לפינוי בדרכי שלום. נשיאת העליון אסתר חיות כתבה בפסק הדין כי למרות שלמדינה ניתנה שנה וחצי - לא הושלמה חלופת מגורים לטובת המפונים.

 

שר החינוך נפתלי בנט ושרת המשפטים איילת שקד ברכו על הצעד ואמרו כי "תושבי נתיב האבות נפלו קורבן לעתירות של ארגוני שמאל קיצוני. החלטת בג"ץ הייתה שגויה. על כל בית שיתפרק בעקבות עתירות של ארגוני השמאל - יקום ישוב על פי חוק שלא ניתן יהיה להזיזו".

 

ארבעה חודשים לפני פינוי המאחז, אישרה הממשלה את קידום תוכנית התב"ע (תוכנית בניין-עיר) בנתיב האבות, הכוללת תקציב לקידום בניית 350 יחידות דיור במסגרת הסדרת השכונה שפונתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
נתניהו בסיור
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים