שתף קטע נבחר

פיתוח של IBM: חיישן הציפורן שינטר את מצבנו הבריאותי

פיתוח חדש של IBM ינטר את תנועת כף היד של חולים ואת עוצמת לפיתת היד שלהם באמצעות חיישן המולבש על הציפורן. הסנסור, כך מקווים המפתחים, יספק מידע קליני על התקדמות מחלות הפוגעות במוטוריקה של החולים כמו פרקינסון ואף עשוי להתריע לפני התפרצות מחלת האלצהיימר

צפו בסרטון המסביר את הפיתוח: 

 

 

ענקית הטכנולוגיה IBM הציגה לאחרונה אב-טיפוס של חיישן המולבש על הציפורן, אשר מנטר את תנועת היד של המשתמש ואת עוצמת לפיתת היד שלו.

 

המפתחים של החיישן מקווים כי הנתונים הללו יסייעו באבחון מוקדם והערכה טובה יותר של מצבם של חולים במחלות קשות כגון פרקינסון ואלצהיימר.

 

במאמר שפרסמו החוקרים בכתב העת Scientific Reports הם הציגו את יכולת החיישן שמודד, בין היתר, את אופן כיפוף ותנועת האצבע, תנועת הציפורן ואת העוצמה המופעלת בעת שימוש האצבע.

 

עוד בנושא:

המהפכה הבאה בעולם הרפואה כבר כאן – והיא נמצאת בכיס של כולנו

האח הקטן: מי עוקב אחריכם מתוך הגוף שלכם?

החיישן האלחוטי שיימס במוח שלנו

 

המידע שמתקבל מהחיישן מעובד באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית, אשר מציגה מידע בעל ערך קליני למשתמש.

 

חיישן IBM לכתבה בלבד (צילום: IBM)
ייתן מידע מדויק על התקדמות המחלה, החיישן של IBM(צילום: IBM)

 

"החיישן יעקוב אחר התקדמות המחלה"

"מדובר עדיין בפיתוח ראשוני שהוא חלק ממחקר שאנחנו עורכים ב-IBM שמטרתו הוא הבנה טובה יותר של מצב הבריאות שלנו דרך איסוף נתונים", מסבירה ד"ר מיכל רוזן צבי, דירקטור תחום המידע הרפואי במעבדות המחקר העולמיות של החברה.

 

בשלב הראשון, כך מסבירה ד"ר רוזן צבי, עתיד החיישן לספק מידע לחולים במחלות קשות, ובראשן מחלת הפרקינסון ומחלת האלצהיימר: "הערכת הסטאטוס של חולים בפרקינסון מתבצעת כיום באמצעות שאלון שבו החולה משיב על שאלות על תפקודו. זה כלי שמספק תמונה מאוד מוגבלת על מצב המחלה. השאיפה שלנו היא שהחיישן שלנו יוכל לעקוב ולתת מידע הרבה יותר מדויק על מצב התקדמות המחלה. להערכת מצב המחלה יש כמובן משמעות רבה על הטיפול בה".

 

ד
ד"ר מיכל רוזן צבי(צילום: מירי דבידוביץ')

 

החוקרת מוסיפה כי החיישן עתיד גם לסייע לחולים במחלת האלצהיימר. "מחקרים רבים בתחום גילו שחולים באלצהיימר מראים סימפטומים של המחלה שנים לפני שהמחלה מאובחנת. שינויים בקואורדינציה או בעוצמה שאנחנו מפעילים באמצעות האצבע יכולים לזהות את המחלה המקננת.

 

"עוצמת הלפיתה של כף היד והאצבע מהווים מדד לשורה ארוכה של נושאים בתחום הבריאות – מבריאות הלב וכלי הדם ועד הערכת תוחלת החיים של מטופלים גריאטריים. הפיתוח נמצא עדיין בשלבים הראשונים, אבל אנחנו מאוד נרגשים מהאפשרויות שחיישן כזה פותח בפנינו".

 

ד"ר רוזן צבי מעריכה כי בעתיד יעשה גם שימוש יום יומי בחיישן שפיתחו וסנסורים דומים: "קשה להגיד איך ואם הסנסור הזה ישתלב בחיי היום יום שלנו, אבל אפשר לחשוב על אינספור דרכים בהם הוא יכול להועיל לנו – רמת העוצמה של תנועת היד יכולה לעזור לנו להבין מה מידת האנרגיה שלנו.

 

"אם בעבר קיבלנו החלטות כגון האם ומה לאכול על סמך תחושות סובייקטיביות של רעב, בעתיד אולי נקבל החלטות כאלו לפי כוח ועוצמת הפעלת השרירים. המגמה בעולם היא ללא ספק של הגברת ניטור איסוף המידע על מצבנו הגופני. להערכתי הצורך לטפל במחלות קשות הוא שיוביל את הפיתוחים בתחום, שבהדרגה יעברו גם לשימוש יום יומי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: IBM
יספק מידע קליני חשוב, החיישן של IBM
צילום: IBM
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים