שתף קטע נבחר

היזמית בקריית גת משכה את התביעה - וכן תבנה במחיר למשתכן

לאחר שהגישה תביעה נגד רשות מקרקעי ישראל והעירייה בדרישה לבטל את זכייתה במכרז הדיור המוזל בשכונת כרמי גת, ביהמ"ש קבע כי חברת בוני התיכון תחויב בתשלום אגרה כנגזרת מסכום התביעה. אך מכיוון שלשיטת החברה מדובר באגרה גבוהה - התחרטה. החברה: "מדובר בגרירת רגליים של שנתיים"

בית משפט המחוזי בבאר שבע חייב את חברת "בוני התיכון" באגרה בסך 728 אלף שקל, והחברה מחקה את התביעה שלה. זאת לאחר שהחברה הגישה תביעה נגד רשות מקרקעי ישראל ועיריית קריית גת בדרישה לבטל את זכייתה במכרז מחיר למשתכן.

 

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

אחרי הגרלת הזכאים: היזמית מבקשת לבטל את זכייתה במחיר למשתכן בקריית גת

אכזבה בהגרלה הגדולה הרביעית של "מחיר למשתכן": 1,700 דירות נותרו ללא זוכים

מחיר למשתכן: ברעננה התמודדו קרוב ל-5,000 משקי בית על 45 דירות

 

חברת "בוני התיכון" דרשה מבית המשפט המחוזי בבאר שבע להורות על ביטול החוזה שנחתם מול רשות מקרקעי ישראל, שיוצגה בהליך על ידי פרקליטות מחוז דרום, במסגרתו התחייבה לבנות 264 יחידות דיור בקריית גת. לטענת החברה, היא אינה יכולה להתחיל בבנייה בגלל סכסוכים בין הרשות לעירייה שהחברה כלל אינה קשורה אליהם.

בנייה מנוף מנופים כרמי גת קריית גת בניין בניינים (צילום: רוטירס)
"אינה יכולה להתחיל בבנייה בגלל סכסוכים בין הרשות לעירייה". קריית גת(צילום: רוטירס)
 

מכיוון שהתביעה של בוני התיכון הוגדרה בעת הגשתה בכותרת כתביעה לפסק דין הצהרתי, חויבה החברה בעת הגשת התביעה לבית המשפט בתשלום אגרה בסך של 1,144 שקל.

 

הפרקליטות, באמצעות עורכי הדין לירון שי ותהילה שמשון מפרקליטות מחוז דרום, טענה כי על התובעת לשאת בתשלום האגרה כנגזרת מסכום התביעה. במילים אחרות, נטען כי החברה "קנתה" לעצמה כניסה בשערי בית המשפט בתשלום אגרה מינימלי השמור לסעדים הצהרתיים בסך זעום, כאשר הלכה למעשה מגלמת התביעה בתוכה סעדים כספיים המוערכים על ידי חברת "בוני התיכון" בסך כולל של 41,316,620 שקל.

 

 

 

"כל זכייה במכרז ניתנת לשיפור"

בית המשפט דן בטענות הצדדים וקבע שיש לקבל את עמדת המדינה, כאשר המשמעות היא שהתובעת חויבה בתשלום הפרש האגרה בסך 728,125 שקל. השופטת יעל טייב ציינה בהחלטתה כי סוגיית סיווג הסעד שמבקשים התובעים לצורך תשלום אגרה נידון בפסיקות קודמות בעבר. בתביעה של "בוני התיכון" אומנם לא ציינו סכומי כסף בסעד שהם מבקשים, אך ציינו זאת בסעיפים אחרים בכתב התביעה.

 

לאור החלטת השופטת הודיעה חברת בוני התיכון כי היא מבקשת למחוק את התביעה. "תשלום אגרה כה גבוהה מהווה נטל כבד מאוד, על יזם שזכה במכרז במסגרת פרוייקט מחיר למשתכן, כך שכיום בגלל החיוב המאוד מהותי נאלצת התובעת לוותר על זכויותיה, וזאת על אף הנזק הכבד שנגרם לה וחוסר יכולתה לקבל את יומה בבית המשפט", נכתב בבקשה.

 

התביעה נמחקה והחברה חויבה בתשלום הוצאותיה של רשות מקרקעי ישראל בגין הבקשה בסך של 7,000 שקל. יש לציין כי בתגובה לתביעה טענה הפרקליטות בשם הרשות כי הגשת התביעה מקורה ככל הנראה בניסיון לשפר את תוצאות המכרז. על כן, במסגרת מכרז מחיר למשתכן ההתמודדות היא על המחיר הנמוך למ"ר.

 

החברה, אשר חשבה כי הצעתה במכרז הייתה נמוכה משמעותית מהצעות אחרות או חושבה באופן לא נכון על ידה, ביקשה להשתחרר מההסכמים שנקשרה בהם בשל חוסר כדאיות כלכלית לכאורה, תוך שהיא מעלה טענות בדבר עיכובים, אשר אין בינם לבין המציאות דבר.

 

"דרישת התובעת עומדת אף בניגוד לעקרון חובת המכרזים, כאשר היענות לצעד בו נקטה כמוה כהעברת מסר לקבלנים אחרים לפיו, כל זכייה במכרז ניתנת לשיפור, בין אם באמצעות ביטול הזכייה ובין אם באמצעות הגשת תביעה שנועדה להשיג מהרשות שיפורים כאלו ואחרים לצורך מחיקתה, ולכך, הרשות לא תסכים".

 

חברת בוני התיכון: "שנתיים של גרירת רגליים"

מחברת בוני התיכון נמסר בתגובה: "ההליך המשפטי שנקטה החברה מול הרשות המקומית ורשות מקרקעי ישראל ננקט לאחר שנתיים של גרירת רגליים על ידי הרשויות ומאבק ביניהן - שהגיע לפתחו של בית המשפט העליון. ההליך הוביל, בין היתר, את העירייה ואת רשות מקרקעי ישראל 'להוציא העגלה מהבוץ', באופן שיקדם את הפרויקט. בפרק הזמן בו התנהל ההליך המשפטי, העירייה חתמה על חוזה התשתיות, החלה בקידום עבודות פיתוח הקרקע, קידמה את היתרי הבנייה ואף מסרה לחברה את החזקה במגרש.

 

"לנוכח פעולות אלו, כאשר טובת זוכי מחיר למשתכן לנגד עיני החברה, היא החליטה לפעול לקידום הפרויקט, תוך שמירת זכויותיה לתבוע בעתיד בגין הנזקים שנגרמו לה במשך פרק הזמן הארוך מאז זכתה במכרז בשנת 2016, למעלה משנתיים וחצי. יובהר כי בניגוד לנאמר בכתבי הטענות של רשות מקרקעי ישראל, מקור ההליך המשפטי במעשיהן ומחדליהן של העירייה ורשות מקרקעי ישראל, שהחליטו להוציא מכרז טרם זמנו ואף למהר ולערוך הגרלות לזכאים, בידיעה שהפרויקט תקוע בשל סכסוך משפטי בין השתיים ולא ניתן להוציא בו היתרים.

 

"קביעת אגרה של 800 אלף שקל לא הייתה השיקול המכריע למחיקת התביעה, אלא הרצון למנוע עיכובים נוספים במימוש הפרויקט. כאמור, לכשיתגבשו בעתיד מלוא הנזקים שנגרמו לחברה כתוצאה מהעיכוב בקבלת הקרקע וקבלת היתרי הבנייה, תשקול החברה הגשת תביעה כספית כנגד האחראיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים