שתף קטע נבחר

ייצוגית: הפסטרמה של עוף טוב מכילה יותר אחוזי שומן מהמצוין

בדיקות מעבדה שבוצעו במסגרת תביעה ייצוגית שהוגשה נגד חברת המזון "עוף טוב" גילו כי הפסטרמות דלות השומן של החברה מכילות בפועל יותר אחוזי שומן מהנקוב על גבי האריזות. פערים התגלו ב-78% מהבדיקות. בפסטרמה ההונגרית התגלה פער של 110%

בקשה לתביעה ייצוגית הוגשה לאחרונה נגד חברת המזון "עוף טוב" בטענה כי מוצרי הפסטרמה של החברה מכילים אחוזי שומן בשיעור גבוה מהמצוין על אריזות המוצרים.

 

בתביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בחיפה, נטען כי החברה מפרסמת על אריזות נקניקי הפסטרמה כי הם מכילים 1% שומן, כאשר בדיקות מעבדה שביצעו התובעים גילו כי בפועל המוצרים מכילים שומן באחוזים גבוהים יותר.

  

התובעים מסרו את מוצרי החברה לבדיקת מכון התקנים, אשר גילתה כי המוצרים מכילים שומן באחוזים גבוהים מאחוזי השומן המופיעים על גבי האריזות. כך למשל, מוצר החברה בשם "פסטרמה מקסיקנה בנגיעות צ'ילי", שעל גבי אריזתו מצוין כי הוא מכיל אחוז אחד של שומן, הכיל בפועל 1.3 אחוזי שומן בבדיקה הראשונה ו-1.6 אחוזי שומן בבדיקה השנייה – קרי פער של 30 ו-60 אחוזים באחוזי השומן.

 

פסרטמה עוף טוב (צילום: איתי עמיקם)
כמה אחוזי שומן יש כאן באמת? פסטרמה של עוף טוב(צילום: איתי עמיקם)
 

הפסטרמה בטעם דבש, כך מפורט בתביעה, הכיל 1.7 אחוזי שומן, למרות שעל גבי אריזת המוצר פורסם כי הנקניק מכיל אחוז שומן אחד. הפער הגדול ביותר נמצא בפסטרמה ההונגרית של החברה – בבדיקת המעבדה שבוצע למוצר נמצא כי הוא מכיל 2.1 אחוזי שומן – פער של 110% בין אחוזי השומן.

 

עוד כתבות:

מחקר חדש: מה בריא יותר - שומן צמחי או שומן מבע"ח?

אוכלים שומנים ומרזים: הדיאטה של קים קרדשיאן

3 סיבות בריאות: למה כדאי שתוותרו על מוצרים דלי שומן

 

בשל הפערים בין אחוזי השומן הנקובים על גבי האריזות ובין אחוזי השומן בפועל נמצאו גם פערים בערך הקלורי של המוצרים – במקום 89 קלוריות ל-100 גרם הכילה בפועל הפסטרמה ההונגרית 99 קלוריות ל-100 גרם. הערך הקלורי של הפסטרמה בטעם דבש מעודן היה של 103 קלוריות לכל 100 גרם ולא 97 קלוריות כפי שצוין על גבי האריזה.

 

"החברה מביאה להטעיית הציבור"

תקנות בריאות הציבור מחייבות חברות מזון לפרסם את הערכים התזונתיים המדויקים של מוצריהן. הסטייה המותרת בחוק היא של עד 20% בין ערכי המוצר שמצויינים על גבי אריזתו ובין ערכיו בפועל. "כפי שניתן להיווכח, בדיקות מעבדת מכון התקנים הצביעו על סטייה הגדולה מהמותר", מתארים התובעים ומוסיפים כי נמצאה חריגה ב-78% מהמוצרים שנבדקו ונכללים בתביעה.

 

"חברת עוף טוב מסמנת נתונים שגויים הן מבחינת השומן והן מבחינת הקלוריות", כותבים התובעים, "בהפרת הדינים היא מביאה להטעיית הציבור". בהמשך התביעה הם מתארים כי הם "ערכו 9 בדיקות למוצרי החברה בהן נמצאה הוכחה מעבר לכל ספק כי החברה מפרה את הוראות החוק והתקנות כאשר ב-78% מהבדיקות נמצאה חריגה מכמות השומן והקלוריות המוצהרים".

 

את טענותיהם מסכמים התובעים בכותבם כי "כל הפרה של החוק, ולו הפרה קלה לכאורה, היא עולם ומלואו, שכן מדובר במדרון חלקלק שיוביל לכך שכל יצרן ומשווק יסטה מהחוק סטייה קלה, וקהתוצאה תהיה שלא ניתן להאמין לפרסום ולסימון התזונתי".

 

את הנזק שנגרם לצרכנים העריכו התובעים בכ-7 מיליוני שקלים.

 

בשנת 2015 הוגשה תביעה ייצוגית בעילה דומה נגד חברת הנקניקים "מעדני יחיעם". בדיקות מעבדה של הפסטרמות דלות השומן של החברה גילתה פער של בין 40 ל-80 אחוזים בין שיעור השומן שצוין על גבי חלק מהאריזות ובין אחוזי השומן בפועל. בהסדר פשרה בין התובעים ובין חברת המזון הוסכם כי החברה תפצה את הצרכנים בסכום של 685 אלף שקלים באמצעות הגדלת משקל חלק ממוצרי החברה מבלי להעלות את מחירם.

 

מחברת עוף טוב נמסר בתגובה: אנו לומדים את החומר ונגיב במקומות המקובלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי עמיקם
אחוזי השומן משפיעים גם על הערך הקלורי. פסטרמה של עוף טוב
צילום: איתי עמיקם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים