שתף קטע נבחר

עד מדינה בפרשת החיסולים בעולם התחתון: "אנחנו לא עוברים הכשרות של סיירת מטכ"ל"

בעדות נוספת של ב.ב. בפרשה 1131 הוא סיפר כיצד מחליטים מי יהיה היורה בחיסול, איך מעלימים ראיות ומה הזירה המועדפת: "לא עושים כיפה אדומה בכביש מרכזי, אלא בחולות באמצע הלילה - כמו שעשינו לג'ורדן אזולאי"

פרשה 1131: עד המדינה ב.ב מסר אתמול (ד') עדות נוספת במסגרת פרשת החיסולים בעולם התחתון. בין היתר, הוא סיפר כיצד מחליטים מי יהיה היורה כשמוציאים לפועל חיסול ("זו לא סיירת מטכ"ל, אין לנו מישהו מוכשר יותר בירי מהאחר"), מהו המקום המועדף לחיסול ("חולות בלילה במקום מרכזי"), ומה עושים עם אבק השריפה שנותר על הבגדים לאחר הירי ("שורפים").

 

כתב האישום בפרשה 1131 מתאר חבורה עבריינית אלימה שפעלה בראשון לציון, עד שהתפצלה ב-2008 לשתי חבורות נפרדות: "ראשון מערב" ו"ראשון מזרח". בין החבורות פרץ סכסוך מדמם שנמשך כמה שנים וגבה מספר רב של קורבנות - לעיתים בין הכנופיות היריבות ולעיתים בתוכן.

 

תיעוד יריות בפרשה 1131 ()
תיעוד יריות בפרשה 1131

 

  

ב.ב. היה חלק מקבוצת "ראשון מערב" ובעדות קודמת קשר את עצמו לשלושה מקרי רצח. אתמול בחקירתו הנגדית התייחס לרצח העבריין רמי אמירה, שחוסל ביריות בראשון לציון ב-2011, ושבו היה מעורב. בעדות קודמת טען עד המדינה כי היה חלק מחוליית החיסול, אך סיפר כי לא היה אחד משני רוכבי האופנוע שירו באמירה ואף לא ראה את הירי עצמו - אלא רק נהג במכונית. לטענת הפרקליטות הנאשם עמית פוגל הוא שירה באמירה.

 

הסנגור בנצי קבלר חקר את עד המדינה וניסה להראות שב.ב היה הרוצח בפועל, אך ב.ב טען: "התפקיד שלי היה לקחת את הרכב שבו ישבנו מזירת הרצח שממנה אנחנו יוצאים ולא להשאיר אותו שם".

מוטי חסין בבית משפט המחוזי בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
מוטי חסין, מבכירי הנאשמים(צילום: מוטי קמחי)

כמה מהנאשמים המרכזיים בפרשה 1131 ()
כמה מהנאשמים המרכזיים בפרשה 1131

לשאלת הסנגור על האמון שנתן בפוגל, שכאמור נאשם ברצח, ענה העד כי "אנחנו לא עוברים הכשרות של סיירת מטכ"ל, אין לנו מישהו מוכשר בירי יותר מהאחר. כנראה שעמית עשה בסוף עבודה טובה". כשציין הסנגור את יכולת הירי באדם ועוד בזמן רכיבה על אופנוע, ענה ב.ב כי "לדרוך נשק זה לא תורה מסיני. הרבה פעמים דרכתי".


הסנגור הטיח בו שוב כי הוא זה שירה באמירה, ואף ציין כי אחד המלווים של הנרצח באירוע אמר שהיו לו "עיניים בהירות כמו שלך". על כך השיב העד: "קודם טענת שהביאו לי את רמי אמירה לכיפה אדומה. אדון קבלר, לא עושים כיפה אדומה בבוקר בצומת מרכזי וסואן בראשון לציון. עושים כמו שעשינו במקרה אחר לג'ורדן אזולאי בחולות באמצע הלילה".

 

"טענת שיש לי מידע פנימי מהחברים של אמירה", המשיך העד, "אבל אם היה לי, כנראה שהייתי יודע שהוא עושה ספורט בפארק בודד ונטוש, וזו הייתה האפשרות המועדפת עלינו. החלפתי בגדים כי כל בר דעת יודע שכשאתה יורה עם בגדים יש עליך אבק שריפה ותצטרך להשמיד אותם. אני זרקתי את הבגדים לסל כביסה. לגבי העיניים הבהירות - אני בטוח שאם פוגל ואני נעמוד עם קסדה מול השופטים הם לא יבחינו בהבדל בין העיניים שלי לשלו".

 

ב.ב סיפר כי נסע לבת ים אחרי הרצח: "האחרים, המבצעים בפועל, מלוכלכים ולא יכולים להסתובב ולהסתכן שבמשטרה תעצור אותם. בדרך כלל אדם כזה הולך לדירת מילוט, נשאר בה, מנסה להתנתקות בדרך כלשהי. אני בעיקר זוכר את החלק שלי". העד לא ציין נכונה צבע גדר שקשורה לזירה, והואשם כי שיקר. על כך ענה: "אין במשפט הישראלי עורך דין שאמר שעד מדינה הוא דובר אמת. גם אם אגיד ככה - תגיד שקר, וגם אם אגיד אחרת - תגיד שקר".

העד לרצח אמירה ב2011 ()
בלבן: אחד ממלוויו של רמי אמירה, מתוך השחזור שביצע
 

"כיפה אדומה עושים כמו לג'ורדן, באמצע הלילה בחולות" ()
"כיפה אדומה עושים כמו לג'ורדן, באמצע הלילה בחולות"

בהמשך נשאל העד על תופעת ההתרברבויות בעולם הפשע, והסביר שקיימות גם "התרברבויות שקר". כששאל אותו הסנגור אם אדם שעושה עבירה עולה דרגה, "לצבור דרגות" כפי שמכנים זאת החוקרים, ענה כי "יש בן אדם שעושה אירועים אז שמו נחשב יותר".

 

הנאשמים בפרשה 1131 מכחישים את המיוחס להם. לטענת סנגוריהם, שני עדי המדינה בתיק משקרים וקושרים אותם למעשים כדי להציל את עורם מאימת הדין מאחר שגם הם קשורים למעשים.

 

בראש הרכב השופטים בתיק עומד השופט גלעד נויטל. את הנאשמים בתיק מייצגים בין השאר עורכי הדין רצון דרחי, שחר חצרוני, יקי קהן, תמיר סננס, גלעד מנשה, אליקה לוין וניר זאנו. את האישום בפרשה הגישה פרקליטות מחוז תל אביב, בראשות עו"ד יוסי קורצברג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים