שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

הוועדה המחוזית אישרה את התוכנית להקמת מכללות צה"ל בירושלים

התוכנית כוללת מתקן ביטחוני תת קרקעי, ומיקומה על ציר המוסדות הלאומיים ביניהם הר הרצל ויד ושם, בסמוך לקו הרכבת הקלה. החברה להגנת הטבע: נמשיך לפעול לביטול התוכנית

ועדת המשנה המחוזית להתנגדויות מחוז ירושלים, נתנה תוקף לתוכנית להקמת מכללות צה"ל בירושלים. זאת, בהתאם להחלטות ממשלת ישראל משנת 1976 ומשנת 2005, שקבעו כי מכללות צה"ל צריכות לחזור ולהיבנות בבירה.

 

הרצליה התייקרה, אילת הכי זולה: מה קרה למחירי הדירות ב-2018

5,000 שקל בחודש במידטאון: נפתחה ההרשמה לדיור בר השגה בת"א

גם לשוכרים לא היה קל ב-2018: שכר הדירה התייקר ב-3%

 

התוכנית ממוקמת על שטח של 39 דונם בצפון שכונת קריית מנחם ובסמוך ל"כפר השבדי" לילדים בעלי צרכים מיוחדים בדרום העיר. היא כוללת הקמת קמפוס חדש שיקלוט את פעילות מכללות הפיקוד והמטה של צה"ל ממחנה גלילות, ויכלול 8 בית ספר להכשרות צבאיות שונות, מבנים משותפים כגון אודיטוריום, מתקני ספורט, בניינים למנהל וכן מתקני מגורים.

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

  (הדמיה: הרשות לפיתוח ירושלים)
מכללות צה"ל בירושלים(הדמיה: הרשות לפיתוח ירושלים)
 

התוכנית קובעת גם הקמת טיילת פתוחה, שתקיף את שטח המכללות ותתחבר לשביל ישראל. בנוסף, שטח המכללות יצומצם לטובת הרחבה של השטח הציבורי הפתוח בשלושה דונמים, תוך הנגשת הממצאים הארכיאולוגים המצויים בו לציבור.

 

התוכנית הוגשה על ידי הרשות לפיתוח ירושלים ונערכה על ידי משרד ארד סימון אדריכלים. המתחם שבו היא מתוכננת הוא חטיבת שטח ציבורית בבעלות המדינה, שיש לגביה תוכנית מאושרת עבור מוסד ציבורי.

 

ההצעה למקם את המכללות בתוך האוניברסיטה העברית - נדחתה

במהלך הדיון בוועדה הציעו המתנגדים למקם את המכללות בשטח מחנה "בית זית" הנטוש (מדרום למושב בית זית), אך הוועדה פסלה חלופה זו מאחר שמדובר בשטח גן לאומי המרוחק מירושלים ואינו נמצא בתחום השיפוט שלה, וכן בשל הקושי התחבורתי להגיע למקום. בנוסף הוצע לבחון אפשרויות להעתקת המכללות אל שטחים בקמפוס האוניברסיטה העברית גבעת רם והר הצופים, אולם הוועדה דחתה גם את החלופות הללו בשל חוסר נגישות בתחבורה ציבורית, פגיעה בשטחי תעסוקה ובשל השטח הקטן שלהן.

 

בוועדה, בראשות עו"ד עמיר שקד, ציינו כי תוכנית הקמת המכללות נבחרה כחלופה המיטבית ביותר, מתוך חלופות רבות שכללו היבטים תכנוניים, כלכליים, חברתיים, יישומיים וסביבתיים. מיקום התוכנית הינו בעל נגישות מיידית, על ציר המוסדות הלאומיים בהם ממוקמים בין היתר הר הרצל ויד ושם, וכן בסמוך לקו הרכבת הקלה ובקישור לקמפוס גבעת רם.

 

מתכננת מחוז ירושלים, שירה תלמי-באבאי, ציינה כי "העברת מכללות צה"ל אל ירושלים, הינו צעד חיוני אשר יתרום לפיתוחה של העיר ויתרום למעמדה כבירת ישראל".

 

החברה להגנת הטבע: נמשיך לפעול לביטול התוכנית

התוכנית שאושרה כוללת גם מתקן ביטחוני תת קרקעי. בנושא זה צוין בהחלטה, כי "במסגרת הדיון בהתנגדויות ונוכח טענות אלו, ובהמלצת היועצת המשפטית של הוועדה, הוחלט גם לבקשת המתנגדים, על קיום דיון מצומצם הנוגע לשימושים בתת הקרקע במסגרת הוועדה למתקנים ביטחוניים (להלן: ולמ"ב). בסיום הדיון בוועדת המשנה להתנגדויות, התכנסה הולמ"ב ושמעה את נציגי משרד הבטיחות.

 

"בפני הולמ"ב הוצג אופי השימוש והצורך בבינוי בתת הקרקע ונמצא כי הדבר ראוי ונדרש. באישור של נציגי משרד הביטחון ניתן להבהיר במסגרת זו החלטה כדקלמן: פעילות משרדית בשעת חירום הנשענת על תשתית קימת ואין בה להוות סכנה לציבור, אין מנחת מסוקים ואין מגבלות למנחת מסוקים והדבר איננו כלול במסמכי התוכנית. כן התרשמה מתכננת המחודז כי אין בתוכנית פעילות כלשהיא העלולה לייצר מגבלות תכנוניות-סביבתיות".

 

בחברה להגנת הטבע, שנציגיה יושבים בוועדה, ציינו כי הם מתנגדים לתוכנית. אברהם שקד, רכז שמירת הטבע של החברה להגנת הטבע בירושלים והרי יהודה, מסר כי "החברה להגנת הטבע תמשיך לפעול בכל דרך אפשרית, יחד עם תושבי השכונות ושאר המתנגדים למיקום מחנה המכללות, כדי לבטל את התכנית ולהעביר את מכללות צה"ל למקום ראוי אחר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: הרשות לפיתוח ירושלים
הדמיית מתחם מכללות צה"ל בירושלים
הדמיה: הרשות לפיתוח ירושלים
מומלצים