שתף קטע נבחר

האישה תרמה כליה לבעלה – ונותרה נכה

גבר שנזקק לתרומת כליה מאשתו טוען בתביעה שהגיש כי איחור של 6 שנים באבחון המחלה גרם לצורך בהשתלה. האישה תובעת מקופת חולים כללית פיצויים בטענה כי הניתוח גרם לה לנכות בכתף בשל הלחץ שהופעל על האיבר בהליך

גבר ואישה מאזור המרכז הגישו לאחרונה תביעה נגד קופת חולים כללית בגין הנזק שנגרם להם כתוצאה מאבחון מאוחר של מחלת כליות ממנה סבל הגבר.

 

המחלה, כך מפורט בתביעה, שהוגשה לבית משפט השלום בתל אביב, גרמה לפגיעה אנושה בתפקוד הכליות. הפגיעה הצריכה מהתובע השתלת כליה שהתקבלה מאשתו.

 

בתביעה דורש הגבר לפצותו בגין הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהעיכוב באבחון. אשתו דורשת לפצותה בגין פגיעה שנגרמה לה לכתף במהלך הניתוח.

 

קיראו עוד:

פריצת דרך: החלבון שיכול לזהות בזמן אי ספיקת כליות

במקום דיאליזה בבי"ח: ללבוש כליה לעבודה

"בשבילי זאת צלקת, בשבילו חיים": כשתורמים כליה לאדם זר

 

בתביעה, אשר הוגשה באמצעות עו"ד אנה אונגר, מתואר כי בשנת 2005 התלונן התובע בפני רופאת המשפחה בכללית על דימום בצואה. בדיקות הדם שביצע בעקבות הביקור העלתה ערכים חריגים המצביעים על בעיה בתפקודי הכליות. חרף הממצאים לא נשלח המבוטח של כללית להמשך בירור.

 

ניתוח השתלה (צילום: shutterstock)
"הניתוח גרם לתורמת לנכות בכתף"(צילום: shutterstock)

 

כחמש שנים לאחר מכן, ביצע הגבר בדיקת דם ושתן שהצביעה שוב על ערכים חריגים. בבדיקת השתן התגלתה הפרשה מוגברת של חלבון ועדות לדם סמוי. למרות הבדיקות שהצביעו על בעיה רפואית, גם הפעם לא נשלח התובע לבירור נוסף ולא נדרש להיות במעקב.

 

כשנה וחצי לאחר מכן הבדיקה השנייה נשלח התובע לערוך בדיקות דם שגרתיות. רק בבדיקה זו, יותר משש שנים לאחר בדיקת הדם הראשונה בה זוהו חריגות, אבחנו בקופת חולים כללית חשד לבעיה בתפקודי הכליות של המבוטח. רופאת המשפחה של כללית הפנתה את הגבר לבדיקת אולטרסאונד של הבטן ודרכי השתן.

 

בעקבות הבדיקה נשלח החולה לנפרולוג שאיבחן כי הוא סובל ממחלה כלייתית כרונית המלווה באי ספיקת של האיבר.

 

מצבו של התובע הוסיף להידרדר עד שבחודש פברואר אשתקד הוא נזקק להשתלת כליה לאחר שרעייתו תרמה לו את כלייתה.

 

"איחור של כשבע שנים באבחון המחלה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"איחור של כשבע שנים באבחון המחלה"(צילום: ירון ברנר)

 

בחוות דעת מומחה לנפרולוגיה שצורפה לתביעה נכתב כי האיחור של יותר מ-6 שנים באבחון המחלה מנע מהתובע את הטיפול המתאים. "אם היו חוזרים על הבדיקות ומבצעים את הבירור המתבקש היו מגיעים למסקנה שמדובר במחלת כליות כרונית. בשלב מוקדם זה בהתפתחות המחלה ניתן היה לבצע ביופסיה של הכליה אשר היה בה כדי להביא לאבחנה היסטולוגית מדויקת של סוג מחלת הכליות", נכתב בחוות הדעת.

 

בנוסף, בכתב התביעה טוענת רעייתו של החולה כי הניתוח לתרומת הכליה הותיר אותה עם נכות בכתף. לטענתה, הניתוח בוצע כשגופה היה מונח על צידו וידה השמאלית הוחזקה על ידי תומך כדי לאפשר למנתח גישה נוחה להוצאת האיבר. כתוצאה מהלחץ הרב שהופעל על האיבר במהלך הניתוח, כך מפרטת התובעת, היא סובלת מנכות אורטופדית בכתף.

 

"התובעת מתפקדת כיום עם כליה אחת, כאשר קיים סיכון מובנה לבעיה כלייתית ככל שיהיו סיבוכים בעתיד", מפרטת האישה ומוסיפה: "התובעת מוגבלת בביצוע מאמץ גופני, הרמת משאות כבדים וכדומה".

 

מקופת חולים כללית נמסר בתגובה: "צר לנו על הדברים . אך לעצם העניין, הכללית מכחישה את טענות התביעה ותגיש כתב הגנה על כך לבית המשפט. תגובה מפורטת על כך תינתן במסגרת ההליך המשפטי שיתקיים בין כתלי בית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האיחור באבחון גרם לאי ספיקת כליות
צילום: shutterstock
צילום: אלכס אלקסיינקו
עו"ד אנה אונגר
צילום: אלכס אלקסיינקו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים