שתף קטע נבחר

ביהמ"ש קבע: בת 12 תחוסן לחצבת למרות התנגדות אביה

ההורים גרושים והבת נמצאת במשמורת אצל האם, שטענה בעתירתה לבית המשפט בבקשה להורות על החיסון כי האב מסרב בכל תוקף לחיסון, על אף התפרצות מקרי החצבת לאחרונה. השופט קבע כי במקרי מחלוקת כאלו טובת הילד היא זו שקובעת - וקבע כי הילדה תחוסן

בית משפט לענייני משפחה בתל אביב קבע כי עתירתה של אם לילדה בת 12, שאביה התנגד לחסנה נגד חצבת - תתקבל והבת תחוסן.

 

בית המשפט דן בבקשת האם לתת צו המאפשר לחסן את בתם המשותפת בת ה-12. ההורים גרושים והמשמורת אצל האם. בין הצדדים הייתה מחלוקת – בקשר למתן חיסון לחצבת לקטינה. האם טענה בעתירתה כי האב מסרב בכל תוקף לחיסון, על אף התפרצות מקרי החצבת לאחרונה.

 

הקטינה חוסנה בחיסונים אחרים בעת היותה תינוקת, זולת חיסון זה. האב טען מנגד כי אין סיכוי או סיכון להידבקות במחלה, לטענתו אין סיבה לבהילות מאחר ואין מגפה והחיסון יחשוף אותה לתופעות לוואי כגון חום או שיעול. הקטינה, כך טען האב אינה מעוניינת בחיסון.

 

חיסון (צילום: shutterstock)
טובת הילדה - לקבל את החיסון(צילום: shutterstock)

 

קראו עוד

התפשטות חסרת תקדים של מחלת החצבת – מי צריך להתחסן שוב?

מתנגדי חיסונים בראש: 5 האיומים הגדולים על הבריאות העולמית

משרד הבריאות: התפשטות החצבת בישראל - בשיאה

 

השופט: טובת הילדה - לקבל את החיסון

השופט יהורם שקד ציין כי העקרון המנחה במקרי מחלוקת כאלו הוא טובת הילד כשאין הסכמות בין ההורים. לדבריו הגיע למסקנה כי טובת הילד באופן מובהק היא קבלת הבקשה.

 

השופט ציין כי "באשר לעלייה בהפצת המחלה אין כל צורך במינוי מומחה מטעם בית המשפט שכן אני בספק אם הדבר אינו מצוי בידיעתו האישית של כל אזרח".

 

השופט אף ציין:  "כפי שחציית כביש בעיניים מכוסות תיחשב כפעולה בלתי אחראית בעליל, בה יש להעמיד בסיכון בלתי סביר שלומו של אדם, כך מניעת חיסון ממחלה קשה כחצבת יש בה להעמיד בסיכון בלתי סביר שלומו של קטין".

 

השופט קבע כי הקטינה תתחסן, חתימת האם בפני גורם מוסמך תספיק. הוא לא קבע הוצאות משפט כנגד האב ואיחל: "בברכת בריאות ואריכות ימים לקטינה והוריה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בית המשפט קבע כי הילדה תחוסן
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים