שתף קטע נבחר

הצ'קים שלכם חוזרים: טיפסו להיקף של 40 מיליארד שקל

בשנת 2018 נרשם גידול של 6% בסכומי הצ'קים החוזרים, ובמקביל, השימוש בהמחאות המשיך להצטמצם. מספר החשבונות המוגבלים נשק לחצי מיליון, וגם: בכמה זינקה המשיכה הממוצעת מכספומט? בדיקת ynet

בלי כיסוי: בשנת 2018 חזרו 3.47 מיליון צ'קים, בסכום כולל של 39.4 מיליארד שקל, גידול של כ-6% בסכום בהשוואה לשנת 2017. כך עולה מבדיקת ynet המבוססת על נתוני בנק ישראל. כ-1.34 מיליון צ'קים, מתוך הצ'קים החוזרים, בסכום כולל של 7.5 מיליארד שקל, חזרו מסיבת אי כיסוי מספיק.

 

הצ'ק חזר? הבנק לא טורח לעדכן - וזה עלול להגביל לכם את החשבון

לאן נעלמו 3,500 שקל? שילם בכרטיס דביט וחויב בסכום כפול

 

 

נכון לסוף שנת 2018, מספר החשבונות המוגבלים נושק כבר לחצי מיליון (488 אלף), גידול של כ-5% בשנה האחרונה, מתוכם כ-27 אלף בגין צ'קים שסורבו. רוב ההגבלות מקורן בסיבות אחרות כגון הוצאה לפועל וכדומה. מספר הלקוחות המוגבלים עמד על 260 אלף.

 

>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

נראה כי הגידול בהיקף השימוש בכרטיסי אשראי - משפיע על היקפי השימוש בצ'ק המסורתי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נראה כי הגידול בהיקף השימוש בכרטיסי אשראי - משפיע על היקפי השימוש בצ'ק המסורתי(צילום: shutterstock)
על פי הנתונים, במהלך שנת 2018 נמשכו מחשבונות הבנק של הציבור כ-117 מיליון צ'קים בסכום כולל של 956 מיליארד שקל, ירידה של 4.5% בסכום בהשוואה לאשתקד. למעשה, מאז שנת 2015, אז נחצה לראשונה קו הטריליון שקל בשימוש בצ'קים, ניכרת מגמה של ירידה בהיקפים הכספיים וירידה משמעותית עוד יותר של כ-16% במספר הצ'קים שנמשכו.

 

נראה כי הגידול בהיקפי השימוש בכרטיסי אשראי, שעולה בכ-8% בממוצע מדי שנה, והתפתחות פתרונות התשלום הדיגיטליים, משפיעים על היקפי השימוש בצ'ק המסורתי.

 

למרות שסך כל השימושים בהמחאות מצטבר לסכום גבוה, ההערכה היא שרק כ-10%-15% מסכום זה מקורו בצ'קים שנתנו משקי בית בגין רכישות קמעונאיות. רוב הסכומים מקורם בתשלום בצ'קים של חברות, עסקים, ארגונים וגופים ציבוריים, שם רווח יותר אמצעי תשלום זה.

   ()
 

סכום המשיכה הממוצע בכספומט מזנק

בדיקת ynet מעלה עוד, כי בשנת 2018 משך הציבור מהבנקים מזומנים בסכום של 225 מיליארד שקל, מתוכם 112 מיליארד שקל מקופות הבנק (באמצעות פקיד) ו-113 מיליארד שקל ממכשירי הכספומט שבבעלות הבנקים.

 

בשנים האחרונות ניכרת מגמת עלייה מובהקת במעבר ממשיכה באמצעות פקיד למשיכה באמצעות מכשיר אוטומטי, וזאת לאור סגירת הסניפים המתרחבת, צמצום עמדות הטלרים וכן העמלות הגבוהות הכרוכות במשיכה בסניף הבנק.

 

סכום המשיכה הממוצע בכספומט זינק ב-11% בשנת 2018, בהשוואה לאשתקד ועמד על 1,008 שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
השימוש בצ'קים מצטמצם
צילום: index open
מומלצים