שתף קטע נבחר

דני יתום: "אזרחי ישראל חייבים לרפי חוב גדול, בלי לדעת על מה"

ראש המוסד לשעבר סיפר באולפן ynet על רפי איתן, ממקימי קהילת המודיעין ויו"ר מפלגת הגמלאים לשעבר שהלך לעולמו בגיל 92. "לא הכיר במילים 'אי אפשר"

 

 

ראש המוסד לשעבר, האלוף במיל' דני יתום, סיפר היום (ראשון) לאולפן ynet על דמותו המיוחדת של רפי איתן, ממקימי קהילת המודיעין הישראלי שפיקד על המבצע ללכידת אדולף אייכמן, והלך אתמול לעולמו בגיל 92.

 

"מן הנועזים, היצירתיים, בעלי המחשבה החדה, כאלה ששום קושי לא יעצור בעדם, לא הכיר במילים 'אי אפשר'", אמר יתום. לדבריו, "לאורך כל השנים שבהן היה פעיל, הוא היה תמיד בקו הראשון של העשייה ושל הפעילות המבצעית. רבים מאזרחי ישראל חייבים לו חוב גדול מאוד, והם אפילו לא יודעים על מה".

רפי איתן, ממקימי קהילת המודיעין הישראלית ויו
רפי איתן בדרום לבנון, 1982 (צילום: דוד רובינגר )

דני יתום (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
דני יתום(צילום: גיל יוחנן)

איך רפי איתן הצליח לשנות את יסודות הביון הישראלי?

"ראשית, יש לזכור שרפי איתן נמנה על דור המייסדים, שהוא גם דור הנפילים. זאת, מכיוון שהם היו צריכים להתחיל את הכל מהתחלה, מאפס, ללמוד מאחרים ולהמציא בעצמם", אמר יתום. "מעצם העובדה שאותן יסודות שהונחו בשנים הראשונות לקיום צה"ל, המוסד, שירות הביטחון הכללי - היסודות האלה עדיין קיימים, הדבר הזה אומר דרשני.

 

"הדבר הזה אומר שאלה היו אנשים שידעו להסתכל הרחק קדימה ולראות את הצרכים העתידיים ובכך הם תרמו תרומה גדולה. כמובן שהם הוסיפו על התרומה הזאת את המבצעים העתידיים, והם היו אלה שתמיד הלכו בראש וכך היה גם רפי, הוא תמיד היה בראש, תמיד היה בשטח, תמיד הוביל".

 

הוא הלך לעולמו בגיל 92 אחרי שעשה חיל גם בעסקיו

"זה נכון. אני שוחחתי איתו פעם אחרונה לפני מספר חודשים בעניין עסקי באמת, כי גם אני עברתי לתחום העסקים ורפי כבר היה שנים ארוכות בתחום העסקים, נועצתי בו במשהו, הוא תמיד שש לעזור, תמיד שש לחלק מניסיונו גם לאחרים. לצד העובדה שהוא עשה חיל בעסקיו, הוא נשאר תמיד כמובן פטריוט ישראלי, פטריוט גדול ולכל מה שקראו לו הוא בא, הוא תמיד רצה להמשיך ולשרת את המדינה".

 

הרבה אנשים לא יודעים שהייתה לו נפש של אמן, ושהוא עסק בפיסול

"כן, הוא עסק בפיסול בברזל, בהחלט. זה מתאים לאנשים יצירתיים , כאשר הם נמצאים במקומות שבהם הפעילות היא פעילות של 24 שעות ביממה, ואין להם זמן לא לנגן, לא לצייר ולא לפסל. כאשר מתפנה להם זמן, כי הם יוצאים לפנסיה, הם לא מסוגלים לשבת על החלק הרך של הגוף וליהנות מהמים הצלולים של הים התיכון, אלא הם מחפשים תמיד עיסוקים ואתגרים נוספים. זה נכון וזה ואופייני להרבה אנשים גם במוסד וגם בשב"כ, שהם מביאים לידי ביטוי את הכשרונות היצירתיים שלהם גם בתחומים אחרים כמו אלה שהזכרנו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
רפי איתן
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים