שתף קטע נבחר

6 רעיונות לעיצוב חדר ילדים משותף

יש הרבה יתרונות בחדר ילדים משותף אבל חשוב להגדיר לכל ילד את הפינה הפרטית שלו, גם כשאין הרבה מקום. איך עושים זאת בצורה נכונה על ידי עיצוב מותאם?

עיצוב חדר הילדים הוא עולם מלא קסם ויצירתיות, ועם זאת הוא מוכרח להיות שימושי, נגיש ומזמין. כאשר לילד יש חדר משלו, ניתן בקלות לעצב לו את חדר חלומותיו. אך כאשר שני ילדים או יותר חולקים את אותו החדר, זו יכולה להיות משימה מורכבת למדי.

 

מומחים רבים ממליצים שאחים יחלקו יחד חדר, מה שיכול לייצר קרבה וסובלנות רבה ביניהם לאורך שנים. אך כאשר הם גדלים יכולים להיווצר מתחים רבים. מה שהורים רבים אינם מודעים הוא שניתן למזער את המתחים הללו על ידי שימוש באלמנטים עיצוביים וסידור החדר באופן פונקציונלי, וכך לייצר הרמוניה משפחתית בבית.

 

 

שישה טיפים שכדאי שתכירו בבואכם לעצב חדר ילדים משותף:

 

1. בחירת המיטות

בחירת המיטות הינה הבחירה המשמעותית ביותר, מאחר והיא תופסת את מרבית המקום בחדר. האפשרות הפופולרית ביותר היא מיטת קומותיים, אשר מביאה לניצול מקסימלי של החדר, אך זו לא האפשרות היחידה.

 

אפשרות נוספת היא מיטה נפתחת, שניתן להשאיר אותה סגורה למהלך היום ולפתוח אותה בזמן השינה. בחירה במיטה כזו היא בחירה פחות מומלצת, מכיוון שהילד שישן בזו שסגורה במהלך היום, עלול להרגיש שאין לו את המקום שהוא רק שלו בחדר, בו הוא יוכל לנוח, לשחק ולקרוא.

 

ניתן לבחור גם שתי מיטות בצורת האות ר'. קיימים שלל סוגים של מיטות כאלה שניתן לרכוש, לכן מומלץ שהמיטות תהיינה בגבהים שונים, וכך תוכלו לנצל מקומות אחסון פונקציונליים מתחת למיטה.

 

יתרון נוסף למיטה כזו הוא שהיא מאפשרת תקשורת טובה וקשר עין בין האחים. בנישה שנוצרה מתחת למיטה הגבוהה יותר תוכלו ליצור פינת משחקים נהדרת לילדים.

 

אפשרות נוספת באם החדר מספיק גדול, היא לרכוש שתי מיטות ולמקם אותן אחת מול השנייה.

 

אחת מול השנייה  (צילום: יאנה דודלר)
אחת מול השנייה (צילום: יאנה דודלר)

2. בחירת ארון הבגדים

לבחירת ארון הבגדים משמעות רבה בחדר הילדים ועל אחת כמה וכמה כאשר חולקים חדר משותף. מצד אחד חשוב שיתאים למידות החדר ולא יתפוס מקום גדול מדי, ומצד שני חשוב שיכיל את כל פריטי הלבוש של שני הילדים. הקפידו לחלק את הארון בצורה שווה בין הבגדים.

 

3. להגדיר לכל ילד את הפינה הפרטית שלו

חלוקת חדר משותף יכולה ליצור מתחים של טריטוריה, ולכן חשוב מאוד להגדיר על ידי עיצוב נכון את הפינה ואת המקום של כל ילד. ניתן להגדיר שטח באמצעות שטיחים בצבעים שונים, כך יחולקו הפינות באופן הפונקציונלי ביותר.

 

שימת דגש וייחודיות לכל ילד הנו מרכיב חשוב, ובעזרת תליית שלט עם שם של כל אחד מהם ליד המיטה שלו, או דגש על מוטיב מרכזי בחייו, כמו תחביב, תמונות ועוד תוכלו להעניק לילד את ההרגשה שיש לו את העולם שלו בנפרד לעולם של אחיו. גם מצעים שונים יכולים לתת הגדרה שונה לכל ילד ולהשלים את "הממלכה" של כל אחד ואחת מהם.

 

חדר ילדים (צילום: יאנה דודלר)
לכל ילד הפינה שלו(צילום: יאנה דודלר)

4. מיקום המדפים לפי גובהם של הילדים

כאשר שני ילדים חולקים את אותו החדר, קיימים הבדלי גובה שיש לשים דגש עליהם. חשוב להתאים לכל ילד את המדפים שלו לפי גובהו וצרכיו כך שתוכל להיות לו נגישות מקסימלית אליהם.

 

פתרון ראשון הוא תליית המדפים בהתאם לגובה הילדים. פתרון נוסף הוא כוורת אחסון, שבה המדפים בנויים מגבהים שונים, כך תוכלו לאחסן את הפריטים של הילד הגבוה יותר למעלה, והפריטים של הילד הנמוך יותר למטה.

 

במידה ויש מגירות בתחתית המיטה, השתמשו גם בהן לאחסון הצעצועים. בנוסף, מומלץ לרכוש קופסאות בצבעים שונים ולמספר אותן, כך שכל ילד ידע לאיפה הוא מחזיר את הצעצועים שלו, ובאופן זה תוכלו למנוע אי סדר והחזרת הצעצועים למקום המיועד להם.

 

קראו עוד:

הטעויות הגדולות בעיצוב חדר התינוק

ההורים שישנים יחד עם הילדים

בלאגן בחדר ילדים - בעיה שלהם

 

5. הנגשת אזורי הלמידה והפנאי

דגש חשוב הוא הנגשת אזורי הכתיבה, הישיבה והבילוי. יש לשים לב שהם מותאמים לשני הילדים מבחינת נגישות מקסימאלית. לעיתים כאשר שולחן הכתיבה לא נגיש לילד, הוא יעשה את שיעורי הבית על המיטה, מה שיקשה עליו לשמור על ריכוז מקסימאלי.

 

כמו כן, מומלץ להשאיר את שטח הרצפה פתוח ולא להעמיס עליו חפצים או ריהוט. ניתן לתכנן בחדר פינת ישיבה קטנה בה שני הילדים יוכלו לרבוץ ולקרוא או לצפות בטלוויזיה.

 

6. אירוח חברים

כאשר אחד האחים מארח חברים, עלולים להיווצר מתחים בין הילדים ולכן מומלץ להגדיר מראש איזו פינה מוגדרת למשחק משותף וליצור מערכת כללים כמו - לא עולים על מיטת האח או האחות ללא רשות.

 

הילה אלטר היא מעצבת פנים והום סטיילינג

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאנה דודלר
אל תעמיסו חפצים
צילום: יאנה דודלר
מומלצים