שתף קטע נבחר

מגעים להסדר טיעון עם נאשם בפרשת דומא

הפרקליטות וסנגוריו של הקטין - שמואשם כי היה מעורב בתכנון רצח התינוק הפלסטיני עלי דוואבשה והוריו ב-2015 - ינסו להגיע לפשרה. חלק מעדויותיו לשב"כ נפסלו, מה שכנראה הטיב את מצבו בתיק

בני משפחת דוואבשה שנרצחו בהצתת ביתם בדומא (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בני משפחת דוואבשה שנרצחו בהצתת ביתם בדומא(צילום: EPA)

ניסיון להגיע להסדר טיעון עם אחד הנאשמים בפרשת דומא: הפרקליטות והסנגורים של אחד הנאשמים במעורבות ברצח התינוק עלי דוואבשה ב-2015, שהיה אז קטין, ישתתפו בהליך גישור בבית המשפט המחוזי בלוד, בניסיון להגיע להסכמות ולסיים את התיק לגביו. 

 

עד כה, עלו כמה הצעות לפשרה, אך טרם הושגו הסכמות סופיות. המגעים בין הצדדים נוגעים לקטין בלבד, שאמנם נאשם בתכנון המעשים לצד עבירות נוספות, אך לא מיוחס לו רצח אלא אישום קל יותר.

 

בינואר 2016 הגישה פרקליטות מחוז מרכז כתב אישום חמור נגד עמירם בן אוליאל, אז בן 21, תושב מאחז סמוך לשילה, ונגד קטין שהיה אז בן 17 מהשומרון וששמו אסור לפרסום, בגין מעורבותם ברצח שלושת בני המשפחה הפלסטינית - התינוק עלי, והוריו ריהאם וסעד דוואבשה, בכפר הפלסטיני דומא ב-31 ביולי 2015.

הנאשם שהיה קטין בעת רצח בני משפחת דוואבשה ()
הנאשם שהיה קטין בעת רצח בני משפחת דוואבשה

 

 

בן אוליאל הוא הנאשם המרכזי, ומיוחסות לו שלוש עבירות רצח בגין השלכת בקבוק תבערה לחדר השינה של המשפחה הפלסטינית - בכוונה תחילה לגרום למוות. עוד מיוחסות לו שתי עבירות ניסיון רצח, עבירות הצתה וקשירת קשר לביצוע פשע ממניע גזעני.

 

הקטין מואשם בקשירת קשר לביצוע רצח, אך לא ברצח עצמו. נטען שלא יצא בסופו של דבר במטרה לבצע את המעשה, אך היה מעורב בתכנונו. בנוסף מיוחסים לו שישה אישומים בגין ביצוע שורה של מקרים אחרים שאינם קשורים לרצח.

 

הנאשמים מכחישים את האישומים נגדם במשפט. הם אמנם הודו בחקירה - ובן אוליאל אף שחזר את המעשה, אך חזרו בהם וטענו כי הודאותיהם נגבו תוך שימוש ב"אמצעי חקירה מיוחדים" שהופעלו נגדם מצד שב"כ.

בית משפחת דוואבשה בדומא, לאחר הפיגוע (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
בית משפחת דוואבשה בדומא, לאחר הפיגוע(צילום: חסן שעלאן)

 

עמירם בן אוליאל, הנאשם המרכזי ברצח (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עמירם בן אוליאל, הנאשם המרכזי ברצח(צילום: רויטרס)
 

ביוני אשתקד הסתיים "משפט הזוטא", שדן בקבילות הודאות הנאשמים בתיק. שופטי בית משפט המחוזי בלוד, רות לורך, צבי דותן ודבורה עטר, פסלו את הודאות הנאשמים שהתקבלו ב"חקירות מיוחדות" של שב"כ ("עינויים", להגדרת הסנגורים). השופטים החליטו מנגד לאשר את שאר העדויות של הנאשמים - אלה שלא הושגו ביום שבו הופעלו "החקירות המיוחדות".

 

ההערכה היא שפסילת חלק מהעדויות שמסר הקטין - הן בחקירה המיוחדת שבה הופעל עליו לחץ והן בחקירות העוקבות לאחריה, הטיבו את מצבו בתיק. לאחר פסילת ההודאות הוא גם שוחרר למעצר בית אחרי שנתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים