שתף קטע נבחר

רוקדים את השילוב – TOYA

לקראת האירוויזיון צולם ונערך וידאו קליפ חדש ובעל ערך חברתי לשיר TOY. הקליפ קורא להעלות את המודעות לשילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה ורוקדים בו ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים, לצד עשרות תלמידי מגמת מחול מבית ספר אומנויות ת"א. צפו

לקראת האירוויזיון שיערך בקרוב בתל אביב, עמותת צ'יימס ישראל יזמה את פרויקט TOYA הקורא להעלאת המודעות לשילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה. במסגרת הפרויקט הפיקו ווידאו קליפ מיוחד ומרגש, בו רוקדים ילדים ובוגרים עם מוגבלויות מהעמותה, בגילאי 10-70, את השיר TOY של נטע ברזילי, לצד עשרות בני נוער, תלמידי רקדני מגמת מחול מבית ספר אומנויות ת"א מתנדבי ועובדי העמותה.

 

 

TOYA נולד בהשראת זכיית השיר באירוויזיון והמסר החברתי שלו על קבלת השונה והאחר וזכותם של אנשים עם מוגבלות להשתתפות שוויונית ופעילה בקהילה בכל תחומי החיים. לצד החניכים והרקדנים הגיעו בהתנדבות לפרויקט מאפרות מבית הספר לאיפור של 'רווית אסף' שאיפרו את המשתתפים ואפשרו להם להרגיש כוכבים, והוכנו במיוחד תלבושות אותם לבשו במהלך הקליפ.

 

 

הפרויקט הוא תוצר של שיתוף פעולה של עמותת צ'יימס ישראל עם עמותת "מאון דהוא" בהובלתו של הכוריאוגרף נחשון שטיין המתמחה במחול ותנועה לאנשים עם צרכים מיוחדים.

 

"'שילוב של אנשים עם מוגבלויות בקהילה היא אחת ממטרות ליבה של העמותה והאומנות בכלל והריקוד בפרט מעניקים כלים ערכיים, משמעות והזדמנות ליצירת תקשורת ודו- שיח לאנשים עם מוגבלויות עם הקהילה לצד פעילות חינוכית עשירה וחווייתית", מסביר ג'ורג' צימרמן, מנכ"ל עמותת צ'יימס ישראל.  "אני נרגש ,שמח וגאה שבאמצעות פרויקט זה הגשמנו חלומם של עשרות ילדים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים לקבלת הזדמנות להישמע ,להיראות ולהפגין את כשרונם ויכולתם המופלאה".

 

אנחנו לא בובות על חוטים, אנחנו בני-אדם אמיתיים ושווים כמו כולם

צ'יימס ישראל מאמינה שלכל אדם עם צרכים מיוחדים הזכות והיכולת להשתלב בקהילה ולחיות חיים של כבוד, עצמאות והגשמה תוך מימוש הפוטנציאל שבו. העמותה מובילה מזה 27 שנים במתן שירותים רבים ומגוונים לקידום ושילוב אנשים עם צרכים מיוחדים בקהילה מגיל לידה ועד זיקנה בפיקוח משרדי הרווחה, הבריאות, החינוך ובשיתוף פעולה עם ביטוח לאומי, רשויות מקומיות ,קרן שלם וקרנות נוספות.

 

בעלי צרכים מיוחדים מבצעים ריקוד לצלילי
"מיקרוקוסמוס של איך שהעולם היה צריך להתנהל - בשוויון הזדמנויות לכל אדם באשר הוא אדם"
 

 

ורד כרסנטי סמנכ"ל מקצועי של עמותת צ'יימס ישראל, מוסיפה: "הסרטון המרגש הזה שיצרה העמותה הוא בעיניי מיקרוקוסמוס של איך שהעולם היה צריך להתנהל - בשוויון הזדמנויות לכל אדם באשר הוא אדם, ללא שיפוטיות ועם קבלה, שילוב והכללה. כי לכולנו מגיע ההזדמנות להרגיש שווים".

 

נחשון שטיין, הכוריאוגרף שאחראי על תנועות הריקוד בפרויקט ומייסד עמותת מאן דהוא המתמחה במחול ותנועה לאנשים עם צרכים מיוחדים, הוסיף: "הסרטון הוא התגלמות של חזון ואמונה משותפים של אלה שעמדו מאחורי הפרוייקט המופלא הזה שכל אדם רוצה להרגיש שייך ונראה.

 

תהליך העבודה נמשך שלושה חודשים בם היינו צריכים להתמודד עם הרבה מעבר לללמוד את הצעדים. היה תהליך של גילוי עצמי של החניכים לגבי היכולות והגבולות שלהם ועוד יותר שלי ושל הצוותים לגבי הקשבה, סבלנות, אמון ואהבה. היה פה קסם שנוצר בעדינות ממקום של רגש ואמת. נוצרה הזדמנות לכולנו לשנות נקודת מבט על הגדרת השונה והיחס אליו. ובכלל מי מגדיר מה הכלל ומה היוצא מן הכלל?"

 

בעלי צרכים מיוחדים מבצעים ריקוד לצלילי
"לא משנה איזו מגבלה קיימת, תמיד אפשר להתגבר על כל מכשול ואתגר"

 

מאשה איליין (40), המשתתפת בקליפ העידה: "לאחר שצפיתי בקליפ הרגשתי ממש כמו מלכה. השיר מדבר על השמחה שיש לנו בלב ועכשיו אחרי שהכנו אותו ואפשר לשתפו עם כל מי שרוצה, בא לי לצעוק משמחה ומאושר. השיר הזה מדבר על הרצון שלנו להשפיע גם, שיסתכלו עלינו ורק עלינו הפעם".

 

חברתה, שמרית קוריוטרו (33) סיכמה: "אני לא מאמינה שזה קורה, רוצה להגיד כל הכבוד ותודה רבה לצוות המדהים ומקווה ממש בעזרת השם שזה יופיע בעיתון ובטלוויזיה, והעיקר – תראו אותנו.

 

המסר של השיר הזה, כפי שנטע ברזילי הציגה אותו לדעתי, הוא שאנחנו לא רק בובות על חוטים, אנחנו בני-אדם אמיתיים ושווים כמו כולם. אני רוצה שכל מי שיצפה בקליפ ייהנה לראות זאת ושיבינו שזה לא משנה איזו מגבלה קיימת, תמיד אפשר להתגבר על כל מכשול ואתגר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ללא שיפוטיות ועם קבלה, שילוב והכללה
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים