שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עד שתגידו די
    ישבתם במסעדה, גמרתם הכל מהצלחת ורציתם עוד קצת? אין בעיה: המקומות שיעשו לכם ריפיל חופשי

     

    Refill היא מילת קסם שמשמעותה היא, שימלאו עבורכם את הצלחת שוב ושוב עד שתגידו די. המושג הזה הומצא, איך לא, בארצות הברית, בעקבות מנהג אותו נהגו לקיים בדיינרים הראשונים שפעלו שם: למלא את כוס הקפה שהתרוקנה - מחדש. ובעוד שישנם אנשים המשייכים את תופעת הריפיל החינמי לקפה, מי שבוחרים להתייחס לתמונה הרחבה יותר, טוענים שזו דווקא הזלילה האינסופית שמפיצה בעולם התרבות האמריקאית.

     

    עוד כתבות בערוץ האוכל:

     

    ובחזרה לכוס הקפה האמריקאית: את כוסות הקפה, התחילו למלא בדיינרים האמריקאיים כבר בתחילת דרכם, ומי שהיייתה הראשונה להנהיג באופן רשמי את הריפיל בתחום האוכל היא רשת Taco Bell האמריקאית, שבשנות ה-80 החליטה "לפנק" את הלקוחות עם שירות מפתה במיוחד.

    מסעדת הזקן והים (צילום: ירון ברנר)
    עד שתגידו די. שולחן גדוש בסלטים במסעדת "הזקן והים"(צילום: ירון ברנר)
     

    אז בין אם מדובר בגימיק שיווקי הנועד למשוך אותנו למסעדה, ובין זו באמת הטבה שכדאי לממש - אין ספק כי מדובר בדיל שמיועד לרעבים במיוחד, כאלה הזקוקים לידיעה שהם עומדים לקבל כמה אוכל שירצו עד שהשובע ישבית את לסתותיהם. כיום, אפשר למצוא ריפיל חופשי (במיוחד על משקאות) ברוב רשתות המזון המהיר בארצות הברית. בצרפת, אגב, הדבר אסור בשל התפשטות מגפת ההשמנה במדינה. 

     

    אבל אנחנו לא צרפתים. אנחנו המזרח-התיכון החדש שעיניו נשואות כל העת אל עבר האחות האמריקאית הגדולה, ולכן אנחנו מחבקים את הריפיל (ואצלנו, לעומת ארצות הברית, הריפיל הוא גם על האוכל וגם על השתייה) ומוקירים אותו.

     

    אגב, בישראל אפשר למצוא לצד הריפיל גם את אחיו, הלוא הוא "ללא הגבלה" וגם את אחותו - "בופה". בשלושת המקרים, תקבלו בשורה התחתונה עוד אוכל ועוד אוכל מבלי לשלם עוד כסף. ואיפה פוגשים את זה בארץ? בתבשיליות שבהן אפשר למלא את הצלחת שוב ושוב, בחומוסיות שלא מתקמצנות ומאתגרות אותנו עם חומוס ללא הגבלה, במקומות שבהם יש בופה של ארוחת בוקר-צהריים-ערב, וכמובן שגם במסעדות הערביות (כמו, למשל, במסעדת "הזקן והים" ביפו ויש עוד, כמובן) שבהן החלק הראשון של הארוחה, כלומר הסלטים והפיתות, מוגש עם ריפיל חופשי שכלול במחיר המנה העיקרית.

    כמה אפשר לאכול? כמה שרק רוצים! ארוחת ריפיל במסעדת "הבוטק'ה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    כמה אפשר לאכול? כמה שרק רוצים! ארוחת ריפיל במסעדת "הבוטק'ה"(צילום: לין לוי)

    ואיפה אפשר ליהנות מהחוויה הנדירה שבה הצלחת שלכם תתמלא שוב ושוב באוכל - וללא תוספת תשלום - עד שתגידו די? הרשימה המלאה לפניכם.

     

    אמא

    מסעדת אוכל ביתי, ובה מנות נדיבות המוגשות הישר מתוך הסירים שעל הפתיליות. ארוחה עולה כאן 55 שקלים והיא כוללת מנת בשר, תוספות חמות וסלטים.

    סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    במחיר הזה, תוכלו לקבל כאן גם ריפיל חופשי על הסלטים ועל כל התוספות החמות הכוללות אורז לבן או אדום, בורגול, אפונה, במיה ברוטב עגבניות, שעועית ועוד.

    סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    רחבעם זאבי 5 בית שאן, 050-5600650, כשר למהדרין

     

    הפתילייה של סבתא

    מסעדת הפתיליות הבאה, הפועלת בעפולה, מגישה תפריט יומי שמשתנה מדי יום ומבוסס על מאכלי עדות, בעיקר קובה מכל הסוגים והצבעים. לאורך כל שעות הפעילות שלה, יש במסעדה בין 9-8 סירים מהבילים, מתוכם יעמיסו לכם לצלחת מנה גדושה במחיר של 60 שקלים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    ומה כוללת הארוחה? שתי מנות עיקריות, מרק בשר, קובות, תוספות חמות (אורז כורדי אדום, ירק מבושל, פירה ועוד) ומבחר סלטים, ביניהם גם חמוצים כורדיים מיוחדים שמכינים במקום. ואם אחרי כל זה עדיין תישארו רעבים, תוכלו ליהנות שם מריפיל חופשי כיד המלך.

     

    הפרסה 5 עפולה, 055-9534591‏, כשר

     

    After dark

    מידי יום שלישי, בפאב החיפאי "אפטר דארק", נערך ערב "שלישי מעופף", במסגרתו מחירה של מנת כנפיים אחת הוא 59 שקלים, פלוס ריפיל חופשי עד שהקיבה תצעק די. במהלך הערב מקרינים במקום, על גבי מקרנים גדולים, משחקי ספורט שונים שמשתלבים נפלא עם האלכוהול והכנפיים.  

     

    יפו 30 חיפה, 053-5216076, לא כשר

     

    חומוס אלשאם

    בחומוסייה הבאה שממוקמת בוואדי ניסנאס שבחיפה, מגישים מנת חומוס מעולה עם משאוושה - ממנה תוכלו לקבל תוספת כמה שרק תרצו, במחיר כולל של 25 שקלים.

     

    ואם כבר הגעתם לכאן, כדאי שתטעמו גם את ה"פתה חומוס": מנת חומוס עם יוגורט, בצל מטוגן, סלט ירקות קצוץ דק וקרוטונים (35 שקלים).

     

    הוואדי 21 חיפה, 04-8382520‏, לא כשר

     

    הבית

    במסעדה הבאה, מגישים ארוחה בסגנון "אכול כפי יכולתך" מתפריט משתנה שכולל מרק, מבחר סלטים, ממולאים, מנות בשר (בהן מקלובה, סינייה, מנסף ועוד), שתייה קלה, שתייה חמה וקינוח. על כל מרכיבי הארוחה אפשר לקבל ריפיל חופשי, ומחירה 115 שקלים לסועד.

    עין חוד, 04-8397350, לא כשר

     

     (  )
     

    המקדש

    במקדש הבשר שבכפר סבא, מציעים ארוחת טעימות עם ריפיל חופשי על הבשר. במרכז הארוחה, ניצבת פלטת המורכבת משישה נתחים משתנים המוגשים לשולחן יחד עם מנת לחם. מחיר הארוחה הוא 250 שקלים לסועד.

       (צילום: אסף אמברם)
    (צילום: אסף אמברם)

    עתיר ידע 4 מתחם אושילנד א.ת כפר סבא, 09-9777007, כשר

     

    הגלריה של אלמוג‏

    המקום הבא מוכר בעיקר בזכות הבופה העשיר שמגישים בו, ממנו אפשר לקבל ריפיל כמה שרק רוצים. מדובר בבופה חלבי עם תפריט המשתנה מידי יום וכולל עשרה סוגי סלטים (לפחות), פשטידות (חלקן גם ללא גלוטן), ממרחים, שקשוקות, לזניות, אנטיפסטי וגבינות, מאפים ומטבלים, מוזלי מכמה סוגים, קינוחים ועוד. המחיר לסועד הוא 99 שקלים (בימים ראשון-חמישי) ו-120 שקלים לסועד בימי שישי.

     

    הגפן 3 נווה ימין, 054-5652761, כשר ללא תעודה

     

    עופר פלאפל

    במקום של עופר, שפועל כבר 16 שנה באותה נקודה ביישוב מודיעין-מכבים-רעות, מציע ללקוחות שמגיעים לאכול שם פיתה עם כדורי פלאפל בלבד, ואת התוספות הם מתבקשים להוסיף לפיתה בעצמם. כלומר, שירות עצמי.

    מה אוכלים במודיעין והסביבה? (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    היתרון המרכזי בקונספט הזה הוא הריפיל החופשי של התוספות, הכוללות מלבד סלטים, חמוצים ומגוון רטבים, גם צ'יפס אוורירי. מחיר המנה הוא 18 שקלים.

     

    שמואל הנביא 6 מודיעין מכבים רעות, 08-9716501, כשר בד״צ

     

    בנגל חומוס

    בחומוסייה הבאה, הפועלת גם היא במודיעין, מגישים חומוס עדין וקטיפתי לצד ספיישלים יומיים. כל המנות במקום מוגשות עם בצל, חמוצים, סחוג שמיוצר במקום, רוטב שום-לימון ורדרד (בזכות הגמבות המתווספות אליו), ופיתות חמימות שמגיעות לשולחן בתוך כלי אידוי מבמבוק השומר על החמימות. מנה בסיסית תעלה לכם כאן 26 שקלים, ובמחיר הזה תוכלו לקבל גם ריפיל חופשי.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    המכונאי 2 ישפרו סנטר מודיעין, 08-8604540‏, כשר

     

    סאלם בומביי

    במסעדת הפועלים ההודית הבאה, מגישים מנות עצומות בגודלן בכל קנה מידה אפשרי: צלחת "עסקית" של טאלי, שמחירה נע בין 50-45 שקלים, תגיע אליכם לשולחן כשהיא עמוסה בתבשילים הודיים ביתיים כמו צ'יקן טיקה מסאלה, צ'יקן טיקה צ'אנה וביריאני דאל בהט, אורז בסמטי ומנות הודיות נוספות שמכינים במקום על פי מתכונים שעברו בירושה מסבתא. אם תצליחו לסיים את המנה ועדיין תהיו רעבים, תוכלו לקבל שם ריפיל חופשי.

    מסעדות הודיות בארץ (צילום: יעל יצחקי)
    (צילום: יעל יצחקי)

    אלנבי 124 תל אביב, 052-4846786, לא כשר

     

    ריחות וטעמים

    שוק האוכל "ריחות וטעמים", הפועל מידי יום שישי באזור התעשייה של רמת השרון, מציע עשרות סוגי מאכלים מכל העדות.

     (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
    (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

    במהלך השבוע, בימי שני-חמישי בין השעות 15:30-11:30, הוא פועל באופן מצומצם יותר ומציע עסקית שווה במיוחד עם ריפיל חופשי במחיר של 49 שקלים. העסקית מוגשת בסגנון בופה וכוללת עשרות סלטים, מבחר ענק של תוספות ומנות בשר מגוונות. והשוס: תוכלו להעמיס מכל הטוב הזה עד בלי די.

     

    החרש 8, אזור התעשייה נווה מגן רמת השרון, 03-5164465, כשר

     

    Transit

    ב"טרנזיט" שברחובות, מציעים מידי יום ראשון ריפיל חופשי על מבחר מנות הסושי. מחירו של הדיל הוא 89 שקלים, ואפשר ליהנות ממנו ביום הראשון של השבוע החל מהשעה 19:00 בערב. הבטחה שלנו: אחרי הארוחה הזו, תשבעו מסושי לפחות עד יום ראשון בשבוע שאחרי.

     

    מאיר ויסגלר 2 רחובות, 3457*, לא כשר

     

    בופה

    במסעדה הבאה, מציעים קונספט של ארוחות בופה וגם אפשרות להזמין מנות בנפרד. בופה צהריים יעלה לכם כאן 38 שקלים, ובמחיר הזה יוצע לכם בר סלטים עשיר ושלוש תוספות חמות ללא הגבלה, מהן ישנה אפשרות גם לקבל ריפיל חופשי.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    עוד במקום: עיסקית בופה צהריים (46 שקלים), המורכבת ממנת בשר, שתייה קלה, ותוספות חמות וסלטים עם ריפיל חופשי מהבופה.

     

    המעיין 2 מודיעין, 08-6729822‏, כשר בשרי

     

    BishiQ

    ב"בישיק" מציעים ארוחות מבוססות בשר, בהן מציעים גם ריפיל חופשי על כל המנות, התוספות והסלטים - כולל גם על הבירה ועל השתייה הקלה. מחיר הארוחה היא 250 שקלים לסועד, והיא כוללת מגוון מנות ראשונות כמו קרפצ'יו סינטה, פלאפל בעשבי תיבול, חומוס עם בשר שפונדרה מעושן וחציל קלוי עם בשר. בגזרת העיקריות, תוכלו לזלול שם פלטת מעושנים עם אסאדו, ספריבס טלה, בריסקט ,עוף מעושן, חזה אווז מעושן, לבבות אווז צלויים יל הגריל, כבד עוף בסילאן, שווארמה הודו נקבה, נקניקיות מרגז, שיפודי סינטה וסטייק אנטרקוט.

     (צילום: ענר גרין) (צילום: ענר גרין)
    (צילום: ענר גרין)

    פרט חשוב שמומלץ לשים לב אליו: בימים שני ושלישי מציעים שם דיל מיוחד, במסגרתו כל סועד יקבל במחיר הארוחה גם מדליון של כבד אווז.

     

    האלון 26 משמר איילון, 053-6114960, כשר

     

    Butchery אחוזת הבשר

    אחת לחודש, עורכים במסעדת הבשרים הבאר-שבעית קרנבל בשרים מושחת למדי. בימים אלה, אליהם יש להירשם מראש, מוגשים כשמונה סוגי בשר (!) במחיר של 185 שקלים לסועד. הריפיל, כמובן, חופשי וללא עלות נוספת.  

     

    ההסתדרות 22 באר שבע, 08-6233370, כשר

     

    עזרא

    המקום הבא הוא, למעשה, גריל בשרים ירושלמי, שבתחילת כל ארוחה מגישים בו 14 סוגי סלטים לצד לאפות חמות, צ'יפס, פלאפל ותוספות חמות. והשוס - ישנה אפשרות לריפיל חופשי מכל הטוב הזה (48 שקלים לסועד).

     

    ואם חשבתם שפה זה מסתיים - אז אנחנו כאן כדי להעמיד אתכם על טעותכם, ולספר כי בהמשך יזרמו לשולחנכם גם מנות הבשר העיקריות: שיפודים (80-62 שקלים לשני שיפודים, או 60 שקלים לשיפוד אחד), המבורגר (76 שקלים), מעורב ירושלמי (76 שקלים), טחול ממולא (89 שקלים), צלעות טלה (135 שקלים) ויש שם גם סטייקים.

     

    יד חרוצים 14 תלפיות ירושלים, 02-5020400, כשר למהדרין

     

     (  )

    ביירן

    בסניפי רשת הנקניקיות הבוואריות, מדי יום בין השעות 19:00-17:00, בהזמנת ארוחה או נקניקייה לצד בירת פאולנר (שליש או חצי), מציעים גם ריפיל חופשי על הבירה תמורת תשלום של שקל אחד.

       (צילום: שי בן אפרים)
    (צילום: שי בן אפרים)

    להשיג בסניפי הרשת

     

    הבוטק'ה

    בארבעת הסניפים של חומוסיית "הבוטקה" הפזורים ברחבי הארץ, תוכלו לקבל ריפיל חופשי על כל אחת ממנות החומוס שבתפריט. המנות כולן מוגשות לצד פיתות, חריף, רוטב לימון-שום וטחינה סגולה (39-26 שקלים למנה).

     

    • הדקל 2 רמת ישי 04-9533386, לא כשר
    • קרית מטלון הסיבים 18 פתח תקווה, 03-5189557, לא כשר
    • רמת החייל הברזל 34 תל אביב, 03-9045445, לא כשר
    • חלוצי התעשייה 94 קרית חיים, 04-8105554, לא כשר

     

    החומוס של הטחינה

    בשלושת הסניפים של רשת "החומוס של הטחינה", תוכלו לקבל ריפיל חופשי על החומוס על הגזוז והלימונדה, אותה מכינים במקום מלימונים טריים.

     

    מחירה של מנת הדגל במקו, המוגשת עם מסבחה צבעונית, הוא 27 שקלים. בנוסף אליה, יש שם גם דיל הנקרא "חומוס מאוהב" שכולל מנת חומוס, שלושה כדורי פלאפל וגזוז עם ריפיל חופשי במחיר של 35 שקלים.

     (צילום: נורית גורן)
    (צילום: נורית גורן)

    מה אוכלים בשדרות (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    המלצה שלנו: אל תוותרו כאן על המנות האחרונות, הכוללות פרלינים טבעוניים, מלבי קטיפתי ובנופי פאי מדהים (10 שקלים).

    מה אוכלים בשדרות (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    • הרצל 51 שדרות, 077-701-5360, כשר
    • ניסים בכר 23 ירושלים, 077-701-5360, כשר
    • יוסף בן מתיתיהו 70 באר שבע, 077-701-5360, כשר

     

    רשת "110 בורגר"

    רשת ההמבורגרים, שהיא גם אחותה הקטנה והמהירה של רשת המסעדות "אגאדיר", מציעה קונספט חדש של המבורגרים קטנים  מבשר הנטחן במקום, המוגשים בלחמנייה ולצד תוספות במחירים נמוכים במיוחד של 5-3 שקלים.  

     

    זאת ועוד, בקניית ארוחת FEEL FREE, מקבלים שם "ריפיל שתייה" במסגרתו אפשר לקבל תוספת של שתייה קלה, ללא תשלום נוסף.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יח"צ
    לאכול עד לא ידע. מסעדת "הבופה"
    צילום: יח"צ
    מומלצים