שתף קטע נבחר

מסלולי טיול רטובים לסוף השבוע

משמורת המג'רסה שבגולן, דרך נחל כזיב שבגליל המערבי ועד לנחל דרגה במדבר יהודה – ריכזנו עבורכם כמה מסלולי מים מרעננים

נחל כזיב (צילום: אוצרות הגליל)
נחל כזיב(צילום: אוצרות הגליל)
 

אחרי חורף ארוך וגשום מהרגיל, הגיע הקיץ החם – וזה בדיוק הזמן לצאת לטיול מים. הבאנו לכם שלוש המלצות לטיולי הליכה בתוך מים – שני מסלולים קלים ויפים בצפון, ומסלול אחד אתגרי בדרום. אז בחרו מה מתאים לכם, לבשו בגדים שאפשר להרטיב, וצאו לדרך! 

 

מתחת לאף: טיולי טבע עירוניים

 

לגונה בגולן: שמורת המג'רסה

נחל דליות הוא הנחל הגדול שזורם מדרום לגמלא העתיקה ברמת הגולן. הנחל יוצר קניון עמוק ונשפכים אליו הנחלים בזלת וגמלא. חלקו האחרון של נחל דליות, בסמוך למקום שבו הוא נשפך אל הכינרת, הוכרז כשמורת טבע ומכונה "המג'רסה", ככל הנראה בשל העובדה שבעבר היו כאן טחנות קמח.

 

השמורה מציעה מסלול טיול קליל ויפהפה. הנחל יוצר לגונה מרהיבה שבה הוכשרו שני מסלולים – "מסלול יבש" שבו יכולים לטייל גם הורים עם עגלות ילדים ונכים המתניידים בכיסאות גלגלים, ו"מסלול רטוב" העובר בתוך ערוץ הנחל עצמו.

המג'רסה (צילום: גלעד כרמלי)
המג'רסה(צילום: גלעד כרמלי)
 

המג'רסה (צילום: גלעד כרמלי)
המג'רסה(צילום: גלעד כרמלי)

הרדוף הנחלים במג'רסה (צילום: גלעד כרמלי)
הרדוף הנחלים במג'רסה(צילום: גלעד כרמלי)

ככל שמתקדמים במורד הפלג, הערוץ מתרחב ומעמיק עד שהופך באמצע הדרך לבריכה של ממש. רוב המסלול מוצל ועובר בתוך סבך ירוק שמשובץ בפריחה ורודה של הרדוף הנחלים. גם המטיילים במסלול היבש יוכלו ליהנות מטבילה במים הקרירים, במקום שהוקצה במיוחד לירידה למים – אפילו בכיסא גלגלים.

 

כדי להגיע חפשו "המג'רסה" בווייז. אורך המסלול כקילומטר והטיול אורך כשעה עד שעתיים. הכניסה לשמורה בתשלום – 28 שקלים למבוגר, 14 שקלים לילד.

 


 

מסלול קליל ומסלול ארוך: נחל כזיב

נחל כזיב הוא הגדול בנחלי הגליל המערבי והוא זורם במשך כל ימות השנה. ערוץ הנחל מתחיל בהר מירון, וזורם לאורך 39 ק"מ עד שהוא נשפך לים התיכון בחוף אכזיב. סביבתו היא שמורת טבע, ובה גם אתרים ארכיאולוגיים כמו מבצר מונפור המרשים. בשמורה מתקיימת גם אוכלוסיית יחמורים מרשימה, בזכות פרויקט של רשות הטבע והגנים להשבתו אל הטבע של היחמור הפרסי לאחר היעלמותו מארץ ישראל.

 

הנחל מציע מגוון מסלולי טיול ברמות קושי שונות, וברובם ניתן גם ליהנות מרחצה במים. אחד המסלולים הקלילים בתוואי הנחל הוא המסלול של עין חרדלית – אחד המעיינות שמזינים את נחל כזיב. ניתן ללכת הלוך ושוב בתוך הנחל, או פשוט לשבת בצל הצמחייה וליהנות מהאווירה הרגועה והקרירה.

נחל כזיב (צילום: אוצרות הגליל)
נחל כזיב(צילום: אוצרות הגליל)
 

כדי להגיע חפשו "חניון עין חרדלית" בווייז – שם מחנים את הרכב ויורדים רגלית (כ-5 דקות הליכה) אל אפיק הנחל על פי הסימון. הכניסה חופשית.

 

למטיבי הלכת, ממליצים במיזם "אוצרות הגליל" על מסלול ארוך יותר שעובר בנופי הפרא של הנחל. אולם המסלול אינו מעגלי ויש צורך בהקפצת רכבים. תחילת המסלול בפארק גורן וסיומו במבצר מונפור. בפארק גורן מחנים את הרכב בחניון עין זיתים, ליד התצפית המרהיבה על המבצר, ומתחילים לרדת רגלית לכיוון הנחל בשביל המסומן בכחול. הירידה תלולה ומאתגרת, אך בסופה מגיעים לבריכות המרעננות של מעיין עין טמיר.

 

אחרי הרחצה ממשיכים במורד נחל כזיב בשביל המסומן בירוק. השביל חולף ברובו בצל עצי דולב ואלונים גדולים ובשוליו בריכות מים שאפשר ללכת בתוכן. במהלך ההליכה מגיעים לשרידי מבנה מרשים של חווה צלבנית מהמאה ה-12, הבנויה בתחתית הגדה הדרומית. סמוך למבנה יש שביל המסומן באדום ופונה לכיוון צפון מערב. הולכים לאורכו בהליכה תלולה ומאתגרת עד שמגיעים למבצר מונפור - שם מחכים כלי הרכב.

נחל כזיב (צילום: RITVO PHOTOGTAPHY - אוצרות הגליל)
(צילום: RITVO PHOTOGTAPHY - אוצרות הגליל)
 

אורך המסלול כ-6 ק"מ, וזמן ההליכה המשוער הוא 5-4 שעות. כדי להגיע חפשו "פארק גורן" בווייז. הכניסה חופשית.

 

לחובבי האתגרים בלבד: הדרג'ה

נחל דרגה הוא נחל אכזב השוכן בצפון מדבר יהודה. שם הנחל המקובל מתורגם מהשם הערבי "ואדי דרג'ה" שפירושו "נחל המדרגה" – שם אשר מתייחס למפלים הרבים והגבוהים שמעניקים לנחל מבנה מדורג.

נחל דרגה (צילום: יערון פוזננסקי)
נחל דרגה(צילום: יערון פוזננסקי)

נחל דרגה (צילום: יערון פוזננסקי)
(צילום: יערון פוזננסקי)
  

מסלול נחל דרגה תחתון הוא אחד ממסלולי הטיול המיוחדים ביותר בארץ, אך גם אחד הקשים ביותר שבהם והוא מיועד אך ורק למטיילים שלא חוששים מטיול אתגרי. ערוץ הנחל עובר בקניון מרהיב באורך 9 קילומטרים, ובשל מבנהו אוגר בתוכו מי שיטפונות רבים – אשר נשארים בו גם חודשים לאחר השיטפונות.

 

הטיול בנחל מחייב שחייה במים עמוקים ושימוש בחבל לצורך ירידה במפלים גבוהים. למי שמתחיל את המסלול אין אפשרות לחזור אחורה או לצאת באמצע – ולכן יש לקרוא היטב את הוראות המסלול כדי לדעת למה לצפות. הטיול בנחל אינו כרוך בתשלום, אך מוגבל ל-200 מטיילים בלבד ולכן מחייב רישום מקדים דרך האתר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוצרות הגליל
נחל כזיב
צילום: אוצרות הגליל
מומלצים