שתף קטע נבחר

רכשו זכות לדירה מענבל אור וכעת תובעים את עורכי דינה

עשרות חברים בקבוצת רכישה בפרויקט שאורגן על ידי ענבל אור ברמת גן טוענים כי לעורכי הדין שליוו אותו יש חלק מכריע באחריות לנזקים העצומים שנגרמו להם מאחר שפעלו בניגוד עניינים ומתוך רשלנות מקצועית. הנתבעים: "מחפשים 'כיס עמוק' להיפרע ממנו ובמי לתלות את האשם"

בתביעת נזיקין בסך של 12.5 מיליון אשר הוגשה אתמול (יום א') בבית המשפט המחוזי בתל אביב, תובעים חברי קבוצת רכישה של אחד הפרויקטים שאורגנו בעבר על ידי קבוצת ענבל אור את עורכי הדין גיא נוף ויוני אהרונסון מתל אביב, שלטענתם ליוו את אור בפרויקט זה. מדובר ב-53 תובעים שהיוו חלק מקבוצת הרוכשים של מגרש ברחוב ז'בוטניסקי 102 ברמת גן אשר אורגנה על ידי ענבל אור בשנת 2012.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בשורה לרוכשים: אחרי 6 שנים הוחלט לאשר את הפרויקט של ענבל אור ברמת גן

הקבוצה שהקימה ענבל אור נאבקת על הקרקע

הקלה על חברי קבוצות רכישה? "לא ניתן להם לצאת באמצע"

 

התובעים טוענים באמצעות עורכי הדין יצחק אהרונוב ושלומי הס כי לעורכי הדין הנתבעים יש חלק מכריע באחריות לנזקים העצומים שנגרמו להם, משום שפעלו כביכול בניגוד עניינים ומתוך רשלנות מקצועית: "תביעה זו נסובה סביב שרשרת מעשים ומחדלים שביצעו עורכי הדין הנתבעים בכל הקשור ל'קבוצת רוכשים' שרכשה מגרש ברחוב ז'בוטינסקי 102 ברמת גן.

ענבל אור. התובעים טוענים, כי "עורכי הדין סייעו לענבל אור לשווק 57 יח"ד 'רעיוניות', על סמך פנטזיות" (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
ענבל אור. התובעים טוענים, כי "עורכי הדין סייעו לענבל אור לשווק 57 יח"ד 'רעיוניות', על סמך פנטזיות"(צילום: עמית שאבי)
 

"קבוצת הרוכשים אורגנה על ידי יזמית הנדל"ן ענבל אור בשנת 2012, ועורכי הדין הנתבעים נתנו לה ייעוץ וייצוג משפטי, ערכו את המסמכים, וליוו את הקבוצה לאורך תקופה ממושכת. עורכי הדין הנתבעים סייעו לענבל אור לשווק 57 יחידות דיור 'רעיוניות' על מגרש זעיר בשטח של 215 מ"ר בלבד, על סמך פנטזיות כי עיריית רמת גן תאשר על המגרש תוכנית בניין עיר שמשמעותה המעשית הינה מתן 1700% בנייה, וזאת על ידי יצירת מערכת מסמכים רשלנית שאינה כוללת שום מנגנוני הגנה לכספי הרוכשים, או ביטחונות לכספי הרוכשים, למקרה בו תוכנית גרנדיוזית זו לא תאושר, ולא ניתן יהיה לבנות דירות בכמות המצופה, מציאות שאכן התממשה".

 

"לעורכי דין חלק מכריע באחריות לנזקים"

עוד נטען בתביעה כי "לאחר קריסת קבוצת החברות ענבל אור בשנת 2016, כניסת החברות להליכי פירוק וכניסתה של ענבל עצמה להליכי פשיטת רגל, נטל המנהל המיוחד (וכיום המפרק) לידיו את המגרש ומכר אותו לצד ג', ביחד עם מגרש צמוד, ברחוב ז'בוטינסקי 104 ברמת גן. נכון למועד הגשת תביעה זו, התובעים, שהם חלק מחברי קבוצת הרוכשים, איבדו את כל כספם שהושקע בפרויקט. לאחר קבלת תקבולי המכירה מאת המפרק, צפויים התובעים לקבל מהמפרק סכום כסף, המוערך ב-40% מכספי הרכישה שהושקעו".

 

במסגרת התביעה טוענים התובעים כי לעורכי הדין הנתבעים "יש חלק מכריע באחריות לנזקים העצומים שנגרמו להם, בשל פעולתם של הנתבעים בניגוד עניינים ובשל רשלנותם המקצועית שאיפשרה את התוצאה העגומה בפניה התובעים מוצאים את עצמם כיום".

מימין: עורכי הדין שלומי הס ויצחק אהרונוב, באי כוח התובעים  (צילום: אורלי אייל)
עו"ד שלומי הס (מימין) ועו"ד ויצחק אהרונוב, באי כוח התובעים(צילום: אורלי אייל)

 

הנתבעים ליוו את הפרויקט משפטית

התובעים מציינים בתביעה כי הם חלק מחברי "קבוצת רוכשים" שאורגנה על ידי יזמית הנדל"ן ענבל אור, באמצעות חברת גריני סיטי. עוד נטען כי הנתבעים מייצגים 38 יחידות דיור רעיוניות שנמכרו להם על ידי גריני סיטי, כאשר לטובתו של כל רוכש נרשמה הערת אזהרה על המגרש. לגבי עו"ד גיא נוף, נטען בתביעה כי היה הממונה הראשי והיועץ המשפטי הראשי של הפרויקט. לגבי יוני אהרונסון נטען כי השתתף בפועל בחלק גדול מפגישות ההחתמה על מסמכי הרכישה והמסמכים הנלווים עליהם חתמו התובעים.

 

בתביעה נטען גם כי "הנתבעים ליוו את הפרויקט מבחינה המשפטית, החל משלב בניית מערכת ההסכמים והמסמכים הנלווים ועד לשלב הגשת בקשת הפירוק כנגד קבוצת החברות של ענבל אור. לתובעים נאמר מפורשות, כי הנתבעים משמשים כעורכי הדין של חברי קבוצת הרוכשים. בהתאם דרשו הנתבעים מהתובעים שכר טרחה עבור ליווי הפרויקט משלב עריכת הסכם הרכישה ועריכת הסכם השיתוף ועד לסיום הפרויקט. קרי, בניית הבניין המשותף, איכלוסו ורישומו כבית משותף, לרבות רישום זכויות הבעלות בכל אחת מהדירות, כאשר בעת חתימת הסכם השיתוף נדרשו התובעים לשלם, ואף שילמו מחצית משכר הטרחה.

 

"מטעם זה, בין היתר, נמנעו התובעים משכירת שירותיו של עו"ד נפרד מטעמם. התובעים יטענו, כי מתן הייצוג המשפטי על ידי הנתבעים בו זמנית לחברת גריני סיטי מחד ולחברי הקבוצה מאידך, נגוע בניגוד עניינים אינהרנטי ומהווה הפרה של חובת האמון והנאמנות לחברי הקבוצה".

 

התובעים טוענים עוד כי נוף שלח תגובה למכתב התראה ששלחו, בו הכחיש את טענות התובעים וטען כי כלל לא ייצג את התובעים בשלב הרכישה. טרם הוגש כתב הגנה.

 

"טענות התובעים מופרכות"

עוה"ד גיא נוף ועוה"ד יוני אהרונסון מסרו בתגובה: "טרם קיבלנו את התביעה , אבל טענות התובעים, כמתואר בכתבה, נראות מופרכות בעליל ונסתרות בשלל מסמכים בכתב. משרדנו פעל ללא דופי, במקצועיות ובמיומנות, ולטענות התובעים אין על מה לסמוך. התובעים הם חלק מחברי קבוצה 102 ונכנסו להשקעה בעיניים פקוחות.

 

"כעת, לאחר קריסת קבוצת ענבל אור, בשל נסיבות, אשר למשרדנו לא היה כל קשר אליהן - הם מחפשים 'כיס עמוק' להיפרע ממנו ובמי לתלות את האשם, בכך שהשקעתם לא עלתה יפה. לכן, אין להתפלא גם, כי טענות התובעים לא הועלו בזמן אמת, אלא להיפך - משרדנו זכה לשבחים חוזרים ונשנים מנציגות חברי הקבוצה. רק כיום, בדיעבד ובחלוף כשבע שנים, מוגשת תביעה משוללת בסיס על ידי חלק מחברי הקבוצה. מעבר לכך, לא ניגרר לניהול הליכים בכלי התקשורת. תגובה הולמת מטעמנו תוגש לבית המשפט לאחר קבלת התביעה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים