שתף קטע נבחר

הכנאפה של סאני דרעי לשבועות

השף-קונדיטורית סאני דרעי מלמדת להכין כנאפה מושלמת עם שלל גבינות

לחג השבועות הזה החלטתי ללכת על קינוח גבינה קצת אחר מאשר עוד עוגת גבינה קלאסית או כל קינוח גבינה בנאלי אחר. החלטתי לעשות משהו שונה, אבל עדיין שיהיה קשור לחג - כנאפה.

 

לטורים נוספים של סאני דרעי:

עוגת טחינה קלה להכנה

מאפה מלוח עם גבינות

בצק עלים עם ריבת תות

 

כולם אוהבים כנאפה, זה ברור, אבל כל אחד אוהב את שלו קצת אחרת: יש כאלה שאוהבים את הכנאפה שלהם עם מעט מי ורדים, יש כאלה שאוהבים אותה מעט מלוחה ויש כאלה שאוהבים אותה מתוקה מאוד.

כנאפה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
אחרי שהתנסיתי במשך שנים ארוכות בהכנה כנאפה (וכמובן - גם באכילת כנאפה), מצאתי מתכון סופר נוח, טעים וקל, כזה שכל אחד יכול להכין בעצמו וגם להתגאות בתוצאה.

כנאפה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הכנאפה הזאת שלפניכם היא לא כנאפה קלאסית שאותה מכינים עם ג׳יבנה (גבינה ערבית), וגם דרכי ההכנה של הכנאפה הזו ושל הכנאפה המסורתיות מאוד שונות, אבל קודם כל - את זאת אתם יכולים להכין בבית, ושנית - זה לא הופך את הכנאפה שלנו לפחות טעימה. אתם מוזמנים לנסות את זה בעצמכם. 

 

כנאפה גבינות

המצרכים (למגש כנאפה בקוטר 32 או ל-4 כנאפה אישיות בקוטר 12):

 

1/2 ק"ג שערות קדאיף (אפשר לבנות או כתומות)

250 גר׳ ריקוטה

250 גר׳ גבינת עיזים (אם אתם אוהבים טעם חזק של עזים השתמשו בגליל גבינת עיזים ירוק, אם תרצו טעם עדין יותר אז תוכלו להשתמש בקופסאות של גבינת עיזים למריחה

100 גר׳ אבקת סוכר

200 גר׳ חמאה מומסת

קמצוץ אבקת סוכר

לסירופ סוכר -

300 גר׳ מים

300 גר׳ סוכר

50 גר׳ מי ורדים 

לקישוט -

חופן פחסטוקים

כנאפה (צילום: ירון ברנר)
המצרכים לכנאפה(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את שערות הקדאיף. מוסיפים מעט אבקת סוכר ומפזרים מעל. מערבבים עם הידיים בכדי להמתיק מעט את הקדאיף.
  2. לוקחים את המגש או התבנית ושמים בנדיבות על כל השטח חמאה מומסת, תוודאו שהחמאה תגיע לכל המשטח, זה חשוב לצריבה של הכנאפה.
  3. לאחר מכן מפזרים מחצית מכמות שערות הקדאיף על המגש ומשטחים מעט עם הידיים.
    כנאפה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מכינים את המלית - בקערה קטנה מערבבים בכף או במטרפה את כל המצרכים.
  5. מעבירים לשק זילוף ואם אין אז אפשר בעזרת כף לפזר באופן שווה את המלית. חשוב: השאירו בערך סנטימטר מהשוליים ללא מלית בכדי שהיא לא תנזל החוצה בזמן הצלייה.
    כנאפה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  6. מכסים את המלית עם שארית הקדאיף.
  7. מכינים את הסירופ - בסיר קטן על להבה גבוהה מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. אחרי שרותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים פנימה את מי הורדים. מבשלים כ-7 דקות נוספות.
  8. צולים את הכנאפה על להבה בינונית כ-10 דקות. אם אתם משתמשים במגש גדול כמו שלי, אז תשתמשו בשתי להבות כמו שאני עשיתי, ומדי פעם תסובבו את המגש בכדי להגיע לצלייה שווה.
  9. מכינים מגש נוח להפוך עליו את הכנאפה בזמן הצלייה.
  10. מציצים כל כמה דקות על השכבה התחתונה שנצלית עד שמתקבלת חריכה יפה. ברגע שתגיעו לצבע הרצוי הופכים את הכנאפה עם המגש הנוסף שהכנתם מראש, שופכים חמאה מומסת על כל התבנית של הכנאפה (כמו שעשינו בהתחלה), ומחזירים את הכנאפה למגש עם החמאה. צולים גם את הצד השני עד לצבע הרצוי.
    כנאפה (צילום: ירון ברנר)
    כנאפה(צילום: ירון ברנר)
  11. כאשר הגעתם לצבע הרצוי שופכים את סירופ הסוכר על הכנאפה ומבשלים עוד כ-2 דקות. מפזרים מעל פיסטוקים ומגישים חם.

 

*אפשר להכין את הסירופ מראש ואת הכנאפה מראש ולאחסן במקרר עד שלושה ימים. את הכנאפה רצוי לצלות מיד לפני ההגשה או ממש בסמוך לה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון לכנאפה שתוכלו להכין בקלות בבית
צילום: ירון ברנר
מומלצים