שתף קטע נבחר

הערכה: נתניהו יעתור לבג"ץ כדי לדחות את השימוע

ראש הממשלה צריך להודיע ליועץ המשפטי עד מחר אם הוא מתכוון להתייצב לשימוע ב-2 באוקטובר, אחרת יוגש נגדו כתב אישום בתיק 1000. גורמים משפטיים סבורים: הוא יפנה לבית המשפט בבקשה שידחה את המועד בשל הבחירות. יועצו של מנדלבליט כבר הבהיר: "חצי השנה שניתנה לנתניהו - מספיקה"

 

אביחי מנדלבליט בנימין נתניהו (צילום: עמית שאבי, אמיל סלמן)
אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו(צילום: עמית שאבי, אמיל סלמן)

גורמים משפטיים מעריכים הערב (יום א') שראש הממשלה בנימין נתניהו יעתור לבג"ץ בבקשה לכפות על היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לדחות את מועד השימוע שלו בתיקים 1000, 2000 ו-4000 מעבר למועד המתוכנן ל-2 באוקטובר. מחר יידרש נתניהו להודיע ליועמ"ש אם הוא מתכוון להתייצב לשימוע במועד. מנדלבליט כבר הבהיר לפרקליטו של ראש הממשלה אם לא תתקבל תשובה מחר - יוגש תיק 1000 בקרוב לבית המשפט המחוזי בירושלים.

 

 

בשבוע שעבר פנה צוות ההגנה של נתניהו ליועמ"ש וביקש דחייה נוספת על רקע פיזור הכנסת וקיום הבחירות הנוספות בספטמבר, שבהן מן הסתם יהיה עסוק בחודשים הקרובים. אבל הם נדחו, ויועצו הבכיר של מנדלבליט, עו"ד גיל לימון, השיב להם שהדבר לא מצדיק את עיכוב המועד. הוא נימק זאת בכך שהשימוע יתקיים כחצי שנה אחרי שחומרי החקירה הועמדו לרשות ראש הממשלה.

 

"זהו פרק זמן מספק, המאפשר להיערך לשימוע בצורה ראויה, אף בשים לב לנסיבות העניין המיוחדות", אמר, "והכול בהתאם לתכליתו של השימוע הקבועה בפסיקת בית המשפט העליון ובהנחיות היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה".

 

לימון הזכיר כי קביעת מועד השימוע נועדה לאפשר לבאי כוחו של החשוד להיערך להצגת טענותיהם ביחס לתיק החקירה. "אין מדובר במשפט זוטא, או בהתדיינות פרטנית בקשר לנבכי התיק, ויש להתמקד בסוגיות העקרוניות העומדות ביסודו של כתב החשדות", אמר.

 

הוא הוסיף כי כל ההחלטות שהתקבלו על המועד נסמכו על ההנחה שנתניהו ימשיך לכהן בתקופת ההיערכות לשימוע כראש ממשלת ישראל, "על כל הכרוך בכך מבחינת עומסי העבודה המוטלים על כתפיו. למעשה, ההנחה הייתה כי תהא זו תקופה עמוסה במיוחד בעבודה ממשלתית, נוכח הקמתה של ממשלה חדשה וחזרתה של הכנסת לעבודת חקיקה סדירה".

 

עו"ד לימון הבהיר כי התפיסה העקרונית של עבודת הפרקליטות בקשר לתיקי חקירה של עובדי ציבור מבוססת על ניתוק, ככל הניתן, בין המסלול המשפטי לבין המסלול הפוליטי, על התהפוכות המאפיינות אותו: "הדבר נכון בשגרה כמו גם בתקופת בחירות. הוא מזכיר את הנחיית היועץ שלפיה בתקופת הבחירות אין מקום להשהות טיפול בתיקים נגד נבחרי ציבור או מועמדים, שהגיעו לאחר חקירה לפרקליטות או לתביעה המשטרתית לצורך החלטה אם להגיש כתב אישום.

 

"ואולם, הטיפול יהיה תוך מתן הדעת לזהירות הנדרשת, ולפי הצורך יובאו הדברים בפני היועץ המשפטי לממשלה או פרקליט המדינה", סיכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, עמית שאבי
בנימין נתניהו ואביחי מנדלבליט
צילום: אלכס קולומויסקי, עמית שאבי
מומלצים