שתף קטע נבחר

חמודי זכה במקום 3 ב"מר עולם" - ופותח מכון כושר יהודי-ערבי

הילד מהכפר שחמק לחדר הכושר, ויתר על החלום של ההורים להיות רופא, זכה במקום השלישי בתחרות מר עולם. הוא עבר לתל אביב, שם המליצו לו לשנות את שמו ועכשיו הוא פותח מכון לפיתוח הגוף ביפו עם דגש על דו קיום

חמודי אלפרד (29) גדל בכפר בענה שבצפון, והיה נער שובב וקצת היפר אקטיבי ששיחק בילדותו ובנעוריו כדורגל עם חבריו. אולם, תמיד בסתר לבו - נמשך לעולם הכושר והספורט ורצה לכבוש אותו. "כל פעם כשהייתי עובר ליד חדר הכושר, בדרך לאימון או סתם ללא סיבה, רציתי להיכנס ולהתאמן", הוא אומר.

 

רק שחמודי נאלץ לעצור את עצמו בתוך ידיעה שזה חסר סיכוי: "ההורים לא תמכו בי ולא עודדו אותי ללכת למקום הזה. ההיפך, הם רצו שאנצל את הזמן ללימודים ולרכישת השכלה וחשבו שזה בזבוז זמן ולא בריא להתאמן עם כל המשקלים הכבדים האלה".

 

 ההורים לשבו שזה בזבוז זמן. חמודי באימון בחדר הכושר ( )
ההורים לשבו שזה בזבוז זמן. חמודי באימון בחדר הכושר

 

והקשבת להם?

"לא שאלתי שאלות. עשיתי מה שצריך. גם הייתי צריך לסייע בפרנסת הביתה ולמעשה מצאתי את עצמי מנהל סדר יום קשוח שממש לא אופייני לילד קטן".

 

מדי בוקר הוא היה הולך כמו כל הילדים בכפר לבית הספר אך בניגוד לאחרים לא היה חוזר הביתה, אלא ממשיך לכיוון המסעדה בה עבד כשלעיתים זה היה עד השעות הקטנות של הלילה. "לפעמים הייתי עוד מספיק לשחק קצת כדורגל עם החברים", הוא נזכר אך כשהבין שהמשפחה צריכה את עזרתו ירד גם מזה. "החלום להיכנס לכושר זז הצידה. בסתר ליבי ידעתי שכמו כל דבר בחיים, גם כאן, צריך טיימינג נכון".

 

קיראו עוד:

תערוכת הכושר הגדולה בעולם: מהם החידושים הצפויים?

מ-120 ק"ג - לישראלי הראשון שחצה את האלפים בריצה

ג'וגלינג: האיש שרץ תוך כדי ג'אגלינג עם 3 כדורים

 

יום אחד, בדרכו לעבודה, עבר חמודי ליד חדר הכושר השכונתי ומבלי לחשוב פעמיים, התגנב פנימה. "רציתי רק לכמה דקות לחוש את המכשירים והאווירה ובלי לשים לב פשוט עשיתי אימון, עד שקלטו אותי והעיפו אותי החוצה".

 

זאת למעשה הייתה הסנונית הראשונה. "הרגשתי שזה המקום הטבעי עבורי, וידעתי שעוד אחזור לשם ובגדול". כשהגיע לגיל 17 הגיע הזמן לשינוי. "הרגשתי שאני תקוע במקום, מסביבי רוב החברים המשיכו ללימודים גבוהים ולמסלולים שנראו להם מובנים מאליהם ואני הרגשתי לא במקום הטבעי לי".

 

  ( )
המקום הטבעי בשבילי

 

מה זאת אומרת?

"לא היה לי עם מי לדבר ולהתייעץ, והייתי חייב לקבל מרות. זו הייתה תקופה רעה ומדכאת. ידעתי שאני לא רוצה לפנות למסלול של רפואה/לימודים גבוהים כפי שרצו הוריי".

 

חמודי  נטש את הסביבה המשפחתית בדרך להגשים את עצמו. בצעד אמיץ ובניגוד למקובל הוא עבר להתגורר בתל אביב, וזה לא היה פשוט לו: "המעבר לא היה קל. הסביבה הייתה חשדנית כלפיי".

 

תן דוגמה לחשדנות הזו?

"היו שואלים אותי מאיפה אני וכששמעו את התשובה, הצד השני היה מופתע. כמה מאמנים חלקם מוכרים המליצו לי לשנות את השם כדי שזה לא ייפגע לי בתדמית. לא הסכמתי.

 

"כשאתה מגיע עם תרבות ועם דנ"א מסוימים למקום אחר, זה טבעי שהסביבה תהיה חשדנית כלפיך לפחות בהתחלה. זה לא משנה אם אתה חרדי או ערבי, אנשים מתקשים בהתחלה לקבל משהו שונה ממה שהם מכירים וזה יכול להוות איום. בתחילת הדרך הרגשתי שאני יותר צריך להוכיח את עצמי, והכנתי את עצמי נפשית שייתכן ואנשים קצת יהיו שיפוטיים".

 

לצד לימודי תואר במדעי הרוח אליו נרשם באוניברסיטה הפתוחה, הוא השתלב בקבוצות כדורגל שונות במגזר הערבי. אך התחום המרכזי אליו שאף מאז היה ילד היה לנגד עיניו. "החלטתי להצטיין בתחום פיתוח הגוף והכושר. רציתי לא רק להיות עוד מאמן כושר, היה לי חשוב להעניק ולספוג ערך מוסף - ולהפוך את פיתוח הגוף והכושר, לתורה של ממש ולדרך חיים".

 

זכה במקום ה-3. מבחן התוצאה (צילום:  PHOTOARTS BY JAY)
זכה במקום ה-3. מבחן התוצאה(צילום: PHOTOARTS BY JAY)

 

ואיך עושים את זה?

"ספורט בעיניי זה הרבה יותר מאימון משקולות גנרי, רציתי להתפתח בתחום בצורה שאוכל לסייע באמצעותה לעוד אנשים ומכל הגילאים להגיע למטרות, לכבד ולפתח את הגוף שלהם, ובעיקר לחיות בצורה בריאה לאורך כל היום. זו הסיבה שגם הלכתי ללמוד, ממש בתחילת הדרך, בשלהי גיל 20, קורס מאמני כושר ופיתוח הגוף בוינגיט. רציתי לדעת הכל וללמוד את זה בצורה אחראית".

 

ובסופו של דבר קטפת את התואר המכובד מקום שלישי במר עולם.

"מגיל צעיר, אולי 6,7, ראיתי כל הזמן בטלוויזיה אימוני כושר ותחרויות של 'מר עולם' ורציתי להיות שם. להיות אחד מאלה ולהפוך את זה לדרך חיים. גם בילדותי מעבר ליד חדר הכושר השכונתי, שהיום אגב לא עומד בכלל במבחן התוצאה של אולמות חדרי הכושר, ריגש אותי והייתי בוהה הרבה זמן במתאמנים, הרגשתי כמו ילד שעובר ליד חנות ממתקים".

 

 חדר כושר פתוח לכולם. להאמין בדו קיום ( )
חדר כושר פתוח לכולם. להאמין בדו קיום

 

לפני כשלוש שנים כשכבר היה למאמן מוסמך חבר החליט לרשום את חמודי לתחרות מר עולם באנגליה, אותה תחרות שהיה רואה בילדותו בטלוויזיה. "בחיים לא חשבתי שאגיע לשם. עצם ההשתתפות שלי שם, הייתה סגירת מעגל והוכחה שכל אחד יכול".

 

חמודי זכה במקום השלישי. "העובדה שהצלחתי להגיע לשם חשובה לי יותר מהמקום השלישי. אני רוצה שכל ילד לא משנה היכן הוא גר ידע וייראה שהכול אפשרי".

 

בהמשך, אחרי עשרות מתאמנים שעברו תחתיו, ולאחר שצבר קילומטראז', והכין במשך שלוש שנים תוכנית אימון לפיתוח הגוף מסודרת עם דנ"א משל עצמה, החליט לקפוץ למים העמוקים ובחודש הבא הוא יחנוך את -SCULPT הסטודיו החדש ליהודים וערבים ביפו, לפיתוח הגוף והכושר.

 

"הערך מוסף שחשוב לי להעביר באימונים הוא בקבלת האחר והשונה. זו הסיבה שברוב האימונים יש עירוב של קהלים שונים: להט"ב, ערבים, חרדים, יהודים ובעצם כל מי שרוצה ומאמין בדו קיום מוזמן".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  PHOTOARTS BY JAY
חמודי אלפרד
צילום: PHOTOARTS BY JAY
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים