שתף קטע נבחר

וואן פלוס 7 פרו: ההצעה המפתה של הסינים

עם מסך מעולה שמתרענן 90 פעמים בשנייה, מצלמה נשלפת וביצועים מהירים - הסמארטפון החדש של וואן פלוס הוא אחד הטובים בשוק. החסרונות: אין תקן לעמידות במים ואבק ותשכחו מהטענה אלחוטית

במשך חמש השנים הראשונות לקיומה, חברת וואן פלוס (OnePlus) הסינית משכה לקוחות עם הצעה מפתה: אנחנו ניתן לכם טלפון שמרגיש כמו מכשיר דגל של המתחרות שלנו, אבל עולה מאות דולרים פחות. אז אולי לא תהיה בו טעינה אלחוטית, או שבב NFC (בדורות הראשונים), אבל על הדברים החשובים - מהירות, איכות מסך, מצלמה - החברה לא תתפשר.

 

וואן פלוס 7 פרו (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
וואן פלוס 7 פרו. יכולות שלא תמצאו כמעט באף מכשיר אחר(צילום: דניס ויטצ'בסקי)
וואן פלוס 7 פרו הוא הטלפון הראשון של החברה שבאמת מנסה לשנות את הנוסחה הזו. הוא לא זול במיוחד (החל מ-3,349 שקלים בישראל), ואמנם עדיין חסרים כאן דברים שיש כמעט בכל מכשיר דגל היום, אבל במקומם יש כאן יכולות שלא תמצאו כמעט באף טלפון אחר בשוק. והחשוב מביניהם הוא המסך.

 

זה מסך די מדהים. גודלו הוא 6.67 אינץ' - גדול יותר משל גלקסי S10 פלוס ואייפון XS Max - אבל זה לא מה שמייחד אותו. קודם כל, אין כאן מגרעת - הוא באמת נפרש מקצה לקצה של מסגרת הטלפון, עם שול אפסי למעלה ושול מעט יותר גדול אך לא בולט בכלל למעטה. המסך קמור בצדדים, רעה חולה של תעשיית הסלולר בימינו, אבל הקימור שלו עדין יותר משל סמסונג או וואווי. זה עדיין לא הכי נעים לראות טקסט גולש, אבל לפחות אפשר להחזיק את הטלפון הזה ביד בלי ללחוץ על המסך.

 

וואן פלוס 7 פרו (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
הקימורים בשוליים לא מאוד מפריעים(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

מה שבאמת מייחד את המסך פה הוא קצב הרענון שלו - 90 הרץ. רוב הטלפונים היום פועלים ב-60 הרץ, זאת אומרת מרעננים את התמונה 60 פעם בשנייה. הטלפון הזה מרענן אותה 90 פעם, מה שמיתרגם לתנועה חלקה יותר. אין כמעט טלפונים בשוק היום עם קצבי רענון גבוהים, כאשר וואן פלוס ורייזר הן הדוגמאות הבולטות. האם שמים לזה לב? כן, בהחלט, הטלפון עוקב אחרי תנועות האצבעות שלכם בצורה חלקה, והאנימציות שלו נעימות יותר לעין. אם במעבר מטלפון אחר לוואן פלוס 7 פרו זה לא מאוד מורגש, במעבר חזרה מרגישים שמשהו פחות נעים לעין.

תנו כבוד למצלמה הנשלפת  

אבל בואו נודה באמת, המסך הוא לא מה שבעלי הסמארטפון הזה יציגו לאנשים כדי להראות איזה טלפון מגניב יש להם. הכבוד הזה שמור למצלמת הסלפי שעולה מגוף הטלפון כשאתם עוברים למצב הצילום הרלוונטי עבורה. זו הסיבה לכך שאין למכשיר הזה מגרעת. בתוך כמה רגעים, עולה מחלקו העליון של הטלפון קובייה עם מצלמת סלפי עם חיישן 16 מגה-פיקסל ועדשה לא רעה בכלל. זה טריק חביב, ובמהלך הבדיקה המצלמה עבדה לא רע בכלל.

 

מערך הצילום האחורי של הטלפון מורכב, כמקובל בימינו, משלוש מצלמות: עיקרית (48 מגה-פיקסל), טלפוטו (8 מגה-פיקסל, זום x3), ועדשה רחבה (16 מגה-פיקסל, 117 מעלות). תוצרי המצלמות האלה לא אחידים - העיקרית מצויינת, שתי האחרות פשוט סבירות. כל עוד אתם לא מנסים להשתמש בזום או בעדשה רחבה, תקבלו תמונות שאפשר להשוות למכשירי דגל אחרים - אייפון XR, גלקסי S10, וואווי P30 פרו.

 

וואן פלוס 7 פרו (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
המעבר לסמארטפון אחר מורגש בעין(צילום: דניס ויטצ'בסקי)
 

מנגנוני העיבוד שלו מתעדפים יופי על פני דיוק במצבים האוטומטיים, כמו ב-S10. אתם תראו צבעים לא מציאותיים כל כך, אבל התמונות עצמן תיראנה יפות יותר. זה לא דבר רע. הבעיה היא שלפעמים הטלפון מתקשה, נגיד, להבין שהשמיים הם כחולים ולא לבנים, אבל זו בעיה שאינה ייחודית לוואן פלוס - היא קיימת כמעט בכל טלפון.

 

ביצועי הזום של הטלפון הזה פחות טובים משל ה-S10, וכמובן שלא משתווים ל-P30 פרו. אותו הדבר נכון גם לגבי צילומי לילה, שבהם הטלפון הזה עדיין נמצא דור אחד מאחורי גוגל, וואווי וסמסונג.

 

חיישן טביעות אצבע מהיר ומדוייק

אם אתם לא מחפשים טלפון שמטרתו העיקרית היא לצלם, אלא חוויה כוללת, בהחלט יש לוואן פלוס 7 פרו מה להציע לכם. בנוסף להיותו טלפון עם מסך מרשים להפליא, הוא גם אחד המהירים בשוק היום - בין השאר בזכות ערכת שבבים סנאפדראגון 855 של קוואלקום. בהתאם למחיר, תקבלו גם 6, 8 או 12 גיגה בייט זיכרון ו-128 או 256 גיגה-בייט של נפח אחסון. נפח האחסון כאן, אגב, מהיר במיוחד: זה המכשיר הראשון שתומך בתקן UFS 3.0.

 

כתוצאה מכל זה, הטלפון מגיב במהירות מסחררת, וזה נכון גם לגבי חיישן טביעות האצבע שמובנה במסך שלו. זהו החיישן הכי מהיר ומדוייק שראינו בתוך מסך עד כה. הוא כל כך מהיר, שקשה לקלוט את אנימציית הפתיחה של הטלפון - היא נעלמת מהר מדי.

 

ממשק ההפעלה של הטלפון, המבוסס על אנדרואיד 9, הוא מהטובים שיש כיום למכשירים סלולריים. הוא נקי מאוד, מסודר בצורה מצויינת וידידותי למשתמש. חבל רק שוואן פלוס בחרה לא לשלב הקלטת שיחות בתוך הממשק, היות וכעת מדובר בהחלטה שרק היצרנית יכולה לקבל - אפליקציות צד שלישי להקלטת שיחות לא עובדות באנדרואיד 9.

 

וואן פלוס 7 פרו (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
תשכחו מהקלטת שיחות(צילום: דניס ויטצ'בסקי)
 

 

גם כשמסתכלים על כל האריזה באופן כללי, זהו טלפון אטרקטיבי. הוא בנוי היטב ומרגיש נוח ביד. מה שכן, הוא כבד יחסית - 206 גרם. לשם השוואה, המשקל של גלקסי S10 פלוס הוא 198 גרם, ואייפון XS Max שוקל 208 גרם. חלק מהמשקל הזה הולך לסוללת 4,000 מיליאמפר-שעה, שמצליחה להחזיק יום וחצי של שימוש מתון בלי בעיה, ועברה את רף היומיים וחצי בשימוש כטלפון משני.

 

 

המחיר של כל החדשנות הזו מתבטא גם בסכום שתתבקשו לשלם על הטלפון, אך גם בצמצום עלויות במקומות שנראים לוואן פלוס פחות חשובים: עדיין אין כאן הטענה אלחוטית, בזמן שמכשירי דגל של מתחרים כבר יכולים לא רק להיטען אלא גם להטעין. בנוסף, החברה מסרבת לשלם על בדיקות שתספקנה לטלפון הזה תקן IP - חסינות מפני אבק ומים. אז כביכול תוכלו להיכנס איתו למים, אבל לא ברור לכמה זמן, ובחברה מסירים את האחריות אם תעשו את זה - נזקי מים לא מכוסים על ידה.

 

אבל כל זה לא משנה את העובדה שזה עדיין אחד המכשירים הטובים ביותר בשוק היום, גם אם מתחשבים בתג המחיר הגבוה שלו. אם מהירות ואיכות מסך הם הדברים החשובים ביותר עבורכם, תתקשו למצוא לו מתחרים ראויים - וזה, נגיד, משהו שאי אפשר היה לומר כמעט על אף מכשיר של וואן פלוס עד היום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניס ויטצ'בסקי
וואן פלוס 7 פרו
צילום: דניס ויטצ'בסקי
מומלצים