שתף קטע נבחר

כשהחשוד ערבי פתאום אכפת להם מאונס

איש מקהילת המסיתים והצווחנים שניצלו את סיפורה של בת ה-7 לצורכי הון פוליטי, לא פצה פה כשהבאנו סיפורים על פגיעות בקהילות יהודיות דתיות


איש אצבע שחור לבן אמנות שליטה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ו׳, קרובת משפחה רחוקה, הייתה בקושי בת 4 כשאברך בכולל סמוך למקום מגוריה ביצע בה מעשי סדום מחרידים. מ׳, חברת נפש, חוותה בילדותה התעללות מהנוראיות שניתן להעלות על הדעת מצד השכן, רב מוכר בשכונה שבה גדלה. המשותף לשני המקרים: הדת של התוקף הייתה לא רלוונטית, וגם הדת של אותן ילדות לא עניינה את החלאות שפגעו בהן. ועוד משהו: אף אחד לא התעניין או עשה עניין מהמעשים המחרידים. יותר מזה, בשני המקרים התוקפים זכו להגנה מהחברה ומהקהילה סביב, והנפגעות ספגו נידוי והשפלה.

 

 

גם אני, בילדותי, עברתי פגיעה מצד אדם בוגר, שבעצמו היה ודאי קורבן למעשים דומים. הייתי בן 5 בערך, לפחות באחד המקרים, ילד תמים, ולא ידעתי דבר על העולם הדפוק הזה שבו אנחנו חיים. מאז אני נאבק בכל כוחותיי נגד התוקפים ולמען הקורבנות. נאבק כדי לתקן. גם כאן, בין עמודים אלה, הבאתי - הבאנו - לא פעם את הקולות המושתקים של אלה שעברו פגיעה כפולה: מצד המנוולים התוקפים ומצד הקהילה.

 

בין השאר סיפרנו כאן את סיפוריהן של מותקפות מאותו יישוב שבו נפגעה הילדה בת ה-7, שנאנסה לפני חודשים אחדים וסיפורה מחולל כעת סערה, כולל אמירות נדירות של פוליטיקאים. כל הכבוד, באמת. נגעה ללבי המחויבות לחלשות ולחלשים, שאינם זוכים לסיוע ביום-יום.

 

רק בעיה אחת: אף לא אחד מקהילת המסיתים והצווחנים שניצלו את סיפורה של הילדה לצורכי הון פוליטי, לא פצה פה ולא צפצף, ובוודאי שלא התגייס לסייע לנפגעות ולנפגעים שאת סיפוריהם הבאנו כאן. להפך, יש בהם רבים הקמים להגן על התוקפים, כשזה נוח ומשרת את האג'נדה.

 

וזו השורה התחתונה: פגיעה מינית, במיוחד בילדים, היא דבר מחליא ובלתי נסלח. מחליא מעט פחות הוא השימוש בתקיפה מינית לצורך הסתה, פילוג ועשיית רווח פוליטי. זה לא משנה מי פגע בבת ה-7, הוא זכאי למוות. יהיה אשר יהיה. את הנזק וההשלכות היא תישא איתה כל חייה, ותזדקק להרבה מאוד סיוע, תמיכה וליווי מצד אותן אלו שעושות זאת בהתנדבות ותוך הקרבה, משך כל ימות השנה. החגיגה ברשתות החברתיות וההתלהמות כלפי הסיקור התקשורתי, מהוות פגיעה נוספת בה ובעשרות ומאות אלפי נפגעות, שעלולות לחוות מחדש את הטראומה.

 

בשנה האחרונה חקרתי לעומק את הנושא של טיפול וסיקור פרשות של עבריינות מין, והתוצאות היו מובהקות: לאופי הטיפול בפרשות הללו יש השלכות על החוסן ויכולת ההתמודדות של נפגעות. מי שבאמת אכפת לו מנפגעים ונפגעות, מי שבאמת רוצה להיאבק בתופעה הזאת, לא משתמש בה כדי לנגח אחרים או כדי לרומם את עצמו. הוא לא מגונן על התוקפים ודורך על הנפגעות כשנוח, והוא לא נזכר להשתולל כשזה משרת את האג'נדה.

 

מי שבאמת אכפת לו, מצטרף למאבק, מתנדב במרכזי סיוע, מקדיש שעות לסיוע והעצמת הנפגעות והנפגעים, ונאבק בתופעה - בתוקפים ובמערכות שמגוננות עליהם. בעיקר, מי שבאמת אכפת לו, לא עושה סיבוב על הגב של בת 7. ומי שמנצל מקרה נוראי כזה, אינו אלא שותף לתוקפנים. אם אין לכם משהו חכם לומר ‑ ואין לכם ‑ פשוט תשתקו.

 

  • יהודה שוחט הוא עיתונאי "ידיעות אחרונות"

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד בר שלו
יהודה שוחט
צילום: גלעד בר שלו
מומלצים