שתף קטע נבחר

צמרת המשטרה לא עודכנה בפרשת אונס הילדה: "נדהמנו מהחורים בחקירה"

לאחר שבמשטרה טענו אתמול ש"מידע מודיעיני" חדש הוא שהוביל להתערבות ימ"ר ש"י בחקירת האונס בבנימין, גורמים המעורים בחקירה אמרו ל-ynet כי המידע הוא גם תירוץ שמאפשר לחקור מחדש את הפרשה. סנגורו של הנאשם: "יש לנו הרגשה שאנחנו בעיצומו של טיוח"

 

 

 

מלבד סימני השאלה הרבים שעולים מחקירת האונס של הילדה בבנימין, נראה כי אחד המחדלים הגדולים בפרשה היא העובדה שסגל הפיקוד הבכיר של המשטרה כלל לא היה מודע לפרשה ולמשמעותה, למרות שהיא ארכה יותר מחודשיים.

 

התיק נשאר כאמור בתחנת המשטרה המקומית שעבדה ישירות מול הפרקליטות הצבאית בשל העובדה שהנאשם באונס, מוחמד קטוסה, הינו תושב פלסטיני. רק לאחר הגשת כתב האישום וההד הציבורי הגיע הסיפור לראש אגף החקירות, ניצב גדי סיסו, שכינס אתמול (יום ג') ישיבה דחופה בנושא ומאוחר יותר בערב בשיחה עם הפרקליטות הורה על העברתה לימ"ר ש"י.    

 

ראש אגף חקירות במטשרת ישראל, ניצב גדי סיסו מחמוד קטוסה (צילום: אלי סניור)
(צילום: אלי סניור)

פרשת האונס בבנימין - כותרות אחרונות

הילדה העידה שנלקחה ברכב - הפרקליטות הצבאית השמיטה מכתב האישום

מתי אירע האונס, איפה המסייעים: סימני השאלה

המשטרה וצה"ל פתחו מחדש את חקירת האונס

 

במשטרה טענו אתמול ש"מידע מודיעיני חדש" הוא שהוביל לכניסת ימ"ר ש"י לתמונה, אך גורמים המעורים בפרשה אמרו ל-ynet שהמידע המודיעני הוא רק תירוץ להכנסת הימ"ר בכדי לבדוק ולחקור את מה שנעשה בתיק, מכיוון ש"אחרת אסור להם לחקור בתיק שהוגש בו כתב אישום".

 

על פי הידוע, ניצב סיסו ואנשיו נדהמו מהחורים בחקירה שהתבצעה בתיק כה רגיש. מי שמונה לאסוף את הממצאים הראשונים עבור סגל הפיקוד הבכיר, ולמלא דו"ח עם מסקנות הוא ראש חטיבת החקירות במשטרה תת ניצב דודו בואני.

 

תת ניצב דודו בואני (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
תת ניצב דודו בואני(צילום: הרצל יוסף)

 

אחת השאלות שעלו במשטרה היא אילו ישיבות "סטטוס" ערך מפקד המחוז משה ברקת בתיק שבשל מורכבתו נחקר במשך כחודשיים. סביר להניח, שבתיק מהסוג הזה ייערך דיון אחת לתקופה על מנת להציג בעיות ופתרונות, אך למרות זאת במחוז לא העבירו את החקירה ליחידה המרכזית שבה משרתים חוקרים מיומנים בפשעים חמורים. שאלה נוספת שעלתה היא כיצד קורה שצמרת המשטרה לא שמעה על עצור שנמצא בידיה יותר מ-45 ימים.

 

מפקד מחוז ש"י משה ברקת (צילום: דוברות המשטרה) (צילום: דוברות המשטרה)
מפקד מחוז ש"י משה ברקת(צילום: דוברות המשטרה)

 

עוד שאלה אותה בודקים במשטרה היא כיצד העבירו את תיק החקירה מי "שחתם" על התיק לפרקליטות כשהוא יודע שאין תשובות לגבי שני החשודים הנוספים שעליהם סיפרה הילדה, ואין תאריך מדויק ומקום בו התרחש האירוע.

 

פרקליטו של הנאשם: "לא רק שהוא לא אשם - לא היה כלל אונס"

סנגורו של הנאשם נאשף דרוויש אמר לאולפן ynet כי התערבות צמרת המשטרה בתיק לא מבטיחה משפט הוגן עבור קטוסה: "אנחנו רואים שעד עכשיו התחנה שטיפלה בתיק טיפלה בצורה מאוד רשלנית, אבל זה פחות מעניין אותי כי אני סבור שלא רק שלא נעשו פעולות שלא היה צריך לעשות, אלא בעיקר התעלמו מראיות שהן ראיות מזכות.

  

 

נאשף אשרף, פרקליטו של הנאשם באונס (צילום: אלישע בן קימון)
נאשף דרוויש, פרקליטו של קטוסה(צילום: אלישע בן קימון)

  

"אני לא שמעתי בחיים שפרקליט המדינה מתערב בתיק שמתנהל בבית משפט צבאי, שראש אגף חקירות מתערב בתיקים מהסוג הזה, ותיקים כאלו יש לא מעט.

מה שמעניין את כל אותם גורמים רבי עוצמה זה לא להוציא את האמת לאור, אלא לדעת איך לנקות את המוניטין של משטרת ישראל. יש לנו הרגשה שאנחנו בעיצומו של טיוח".

 

בנוסף, דרוויש טען אף כי לא רק שקטוסה הוא לא האנס, אלא שכלל לא התרחש אונס. "אני לקחתי את המסמכים הרפואיים היחידים שיש בתיק, את ההודעה של אותה רופאה שבדקה אותה ואחרי זה נחקרה במשטרה, ולקחתי את התיאורים שיש שם, ואני לא רוצה מטעמי צניעות לבוא ולחשוף את הנתונים, אבל אונס לא היה פה".

 

-הפרקליטות והמשטרה היו משפילות עצמן, מגיעות למצב של כתב אישום על אונס, אם לא היה אונס?

"יש למישהו ספק שהמשטרה כבר הושפלה? השפילה את עצמה מספיק? אני חושב שהמשטרה לא תיארה לעצמה שהאדם הזה יקבל את הייצוג הזה והדברים יוצפו באופן שהוצפו".

 

 

"לקשור את הפרשה לעניין לאומני זו בורות על גבול הגזענות"

ח"כ יואב סגלוביץ' (כחול לבן), לשעבר ראש אגף חקירות במשטרה, התייחס הבוקר באולפן ynet להתפתחויות בפרשה, ולכך שהדיווחים לא הועברו כאמור לצמרת המשטרה מהתחנה הקטנה.

 

"מהניסיון המקצועי שלי זה שהתחנה קטנה יכול להיות חסרון ויכול להיות גם יתרון בגלל ההיכרות והאמון של התושבים במשטרה שנמצאת במקום הזה. על מנת לקבל אמצעים מכל הסוגים ברמות הכי בכירות לא חייבים להגיע ליחידה הארצית".

 

טקס ההתייחדות לזכרם של חללי משטרת ישראל בהשתתפות  השר לביטחון הפנים גלעד ארדן  (צילום: גיל יוחנן)
השר לביטחון פנים גלעד ארדן. קרא לשב"כ לחקור(צילום: גיל יוחנן)

סגלוביץ' טען כי העובדה שכעת מתבצעת בדיקה נוספת של האירוע מהווה נקודת זכות למשטרה: "אם היה פה משהו שמצריך בדיקה מחדש זאת נקודת זכות למערכת שאינה מתבצרת ובוחנת את עצמה כל הזמן. אנחנו כבר אחרי כתב אישום ואכן זה חריג".

 

-חברייך למושב מיהרו לבקש חקירת שב"כ ולהגיד שזה אירוע לאומני.

"לא מתפקידנו להיכנס לנושאים האלה. אני רק אגיד באופן כללי שירות הביטחון הכללי לא עוסק בחקירות האלה אלא אם כן יש חשד לאירוע לאומני, וזאת החלטה מקצועית שמתקבלת באישור דרגים המקצועיים ולא בשום אישור אחר בואו נשים את הפוליטיקאים כולל אותי בצד".

 

ישראל חסון, לשעבר סגן ראש השב"כ שיבח גם הוא את המשטרה על חידוש החקירה לאחר הגשת כתב האישום: "אני שמח שלא ממשיכים באינרציה בגלל התלהטות יצרים, אלא עוצרים ורוצים לבדוק ולרדת לחקר האמת. בעיניי זה אמנם מהלך חריג אבל מעיד על מערכת בריאה".

 

חסון הוסיף: "מהרגע הראשון ששמעתי על האירוע זה נראה בעיניי מאוד תמוה. בתחילה דיברו על כך שהשתתפו באירוע הזה שלושה אנשים. אפשר למצוא בכל חברה אדם שהוא סוטה ומופרע, אבל באופן אקראי למצוא שלושה אנשים, שזה אנטיתזה לכל הערכים המהולים בחברה הערבית שהם לא יכולים לקבל לא אהדה ולא תמיכה ולא כלום מהחברה בגין מעשה כזה זה נראה לי משהו מאוד מאוד מאוד מוזר ועל גבול הלא הסביר שראוי לבחון אותו".

 

-אז אתה מתקשה להאמין שיש פה מוטיב לאומני כלשהו בסיפור הזה?

"אני לא מאמין שיש איזשהו גורם לאומני שידע לתת הערכה לסוג כזה של אירוע או ירצה להתערב בסוג כזה של אירוע. זה רחוק מאוד ממה שהם מוכנים להזדהות איתו. זה כל כך קיצוני ובעיניי מי שמנסה לקשור את זה לעניין לאומני מספק פרשנות שהיא מהולה בהרבה מאוד בורות על גבול הגזענות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סניור
ניצב גדי סיסו ומחמוד קטוסה
צילום: אלי סניור
מומלצים