שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    "כך הצלחנו להיגמל מפחמימות ממכרות ולרדת במשקל"

    האנשים שהחליטו בוקר אחד לקחת את השליטה על חייהם בידיהם באמצעות גמילה מפחמימות ממכרות באברהמסון וירידה במשקל שבאה בעקבות הגמילה - מציגים מהפך

    בשיתוף אברהמסון

     

    דמיינו לעצמכם פודיז וחובבי מזון שמאוהבים בסוכר ובפחמימות ממכרות כמו לחמים, בורקסים, עוגות, עוגיות, פיצות, גלידות, פתיתים, אורז, פסטה, סושי, משקאות עתירי סוכר, רטבים טעימים ועוד ועוד. הם התקשו לדמיין את חייהם בלי המזונות האהובים. לא ידעו מה יאכלו במקומם, ואיך יעשו מהפך במטבח ושינוי בחיים, אחרי שנכשלו פעם אחר פעם בדיאטות שונות.

     

    שבועות עד חודשים ספורים לתוך המהפך והגמילה מסוכר ומפחמימות ממכרות, הם אוהבים את עצמם הרבה יותר, מרגישים טוב, הבריאות השתפרה, מצב הרוח גם. הקילוגרמים נשרו כמעט, ללא מאמץ, המלתחות הוחלפו והמחמאות זורמות. 

     

     

     לא מתגעגעת לפחמימות. כרמל מילנר-סער ( )
    לא מתגעגעת לפחמימות. כרמל מילנר-סער

      

    הנס שלי

    "מעולם לא עצרתי לבדוק מה הערך התזונתי וכמה סוכר יש בכל מזון. חיים לצד בשלנית על, והיותי בשלנית בעצמי פתח בפנינו תפריט עם אפשרויות קולינריות אינסופיות. בשבילי שניצל טרי וחם זה אושר. חיבתי העזה לסושי מאורז ושלל רטבים עתירי סוכר הייתה ועודנה הדבר ממנו הכי קשה להיגמל.

     

    "הפיצה הביתית שלה, קינוחים משגעים ועוד. אנחנו נהנות לבשל יחד ולהתפנק בסופי שבוע עם מאכלים טעימים ועתירי קלוריות, וגם היותי בלוגרית שסוקרת מסעדות תרם למשקלי", מספרת כרמל מילנר-סער (42), עיתונאית, בלוגרית, מנהלת תוכן ויח"צ, שחולקת את חייה עם בת זוגתה עמית, בהרצליה.

     

    לאחר שירדה 10 קילוגרמים בשלושה וחצי חודשים היא משתפת: "מעולם לא נחשבתי לגדולת ממדים, אבל לפני מספר שנים זוגתי ואני פתחנו בתהליך בדרך לילד ראשון. התהליך הארוך, הקשה ועמוס ההורמונים יצר אצלי רעב גדול ועלייה בלתי נמנעת במשקל. אובדן העובר בחודש שישי הביא למצב רגשי ירוד, חוויתי דיכאון ואכלתי אכילה רגשית, שהסתכמו בכ-15 קילוגרמים מיותרים שלא אהבתי בכלל. במשך השנים ניסיתי דיאטות שונות ובאף אחת לא הצלחתי להחזיק מעמד יותר מחודש.

     

    "מהיום שאחרי הטיפול באברהמסון אני חווה ארבעה חודשים שהם לא פחות מנס עבורי. יום אחרי הטיפול החשק למתוקים ולפחמימות נעלם. אני לא חושבת על עצמי כאדם רוחני ובטח לא כזה שמאמין בטיפולים אנרגטיים. הגעתי סקפטית לחלוטין, לא ציפיתי לשינוי משמעותי ובטח שלא לירידה משמעותית כל כך במשקל בזמן קצר.

      

    "לרדת במשקל מעבר לקילו, שניים, ללא מאמץ בפעם הראשונה בחיי. לגרוף מחמאות מכל עבר ולדעת שאימצתי שינוי מחשבתי, תזונתי ובעצם שינוי של דרך חיים ממלא אותי באושר ותהייה גדולה, למה לא עשיתי זאת קודם לכן.

     

    "ברגע ששיחררתי את המילה דיאטה מהלקסיקון והבנתי שהגיע הזמן לקרוא מה יש בכל מזון שאני קונה, להבין, לחקור ולאכול בריא, נפתחה לי דלת לעולם חדש. בעיקר התעורר בי חשק עז להחליף את כל המלתחה, אחרי שירדתי כמעט 10 ק"ג שהם שתי מידות במקרה שלי, ועוד היד נטויה.

     

    "בנוסף לכוח הרצון ומוטיבציית העל שלי, התברכתי ברומי, מלווה מדהימה מטעם אברהמסון שפעמיים בשבוע מדברת איתי ובעיקר נותנת כלים ותמיכה להמשך הדרך".

     

    היא מוסיפה ואומרת: "מזה ארבעה חודשים אני לא נוגעת באוכל של אמי המרוקאית וזה ממש לא קל. לצערי במטבח המרוקאי משתמשים בשמן רב. אמי עדיין נעלבת כשאני מסבירה לה שאני לא יכולה כרגע לאכול מהאוכל שלה. זה תמיד נגמר ב"קחי רק ביס, אני אספוג את כל השמן או את חייבת לטעום את העוגה הזו, חתיכה קטנה".

     

    "אחת לשבועיים אנחנו אוכלות אצל ההורים ועמית מכינה לי מראש מנה בשבילי, בריאה ומשביעה. לראשונה בחיי אני לא סובלת בדיאטה, לא צריכה לעצור בעצמי ונהנית מהדרך".

     

    כרמל משתפת בדברים טובים שקרו לה כשהפסיקה לאכול סוכר ופחמימות ממכרות: "התשוקה למתוקים ולפחמימות ממכרות פשוט נעלמה. למרבה ההפתעה הלחם, הבצקים, המתוקים, תפוחי אדמה, אורז ופסטה לא חסרים לי. לא מתגעגעת גם למשקאות האנרגיה עתירי הסוכר שנהגתי לצרוך על בסיס יומי. אני אוכלת המון ירקות טריים, אפויים ומוקפצים. גבינות עד 9%, בשר, עוף, דגים, קטניות, דגנים ועוד.

     

    "על אף שאני יכולה לאכול מדי פעם אורז בסמטי ותפוחי אדמה, התעקשתי שלא להחזירם לתפריט כל עוד אין לי צורך אמיתי בכך. האנרגיה שלי בשיאה. השמחה בלב גדולה מהרגיל. אני פחות עייפה וכבדה. הבטן כבר לא נפוחה אחרי כל ארוחה. אני והמראה הפכנו חברות ואני מחכה כבר לקנות בגד ים חדש ולהחליף את המלתחה. כשמדדתי מכנסיים בשתי מידות פחות משהייתי והוא עלה עליי ונסגר בקלות פשוט צרחתי בתא ההלבשה. הבחורה שחיכתה בחוץ לא ידעה את נפשה מרוב בהלה, ואני? לא ידעתי את נפשי מרוב שמחה.

     

    "המטבח שלנו הפך בריא יותר וגם זוגתי, שממש לא צריכה לרזות, התחילה לאכול תפריט דומה לשלי. כשרק התחלתי מילאתי את המקרר בפירות ובירקות. דאגתי שבמקפיא יהיו, כל העת, בשר, עוף ודגים, כך שאף פעם לא אחוש רעב שלא יבוא על סיפוקו מהר. גיליתי שלהבדיל מניסיונות ההרזיה הקודמים שלי, איני צריכה לחשוב כל הזמן מה לאכול. חזה עוף עולה על מחבת, קציצות נכנסות לתנור, שעועית מוקפצת עם מעט שמן זית ושומשום, אדממה מתבשל בסיר ועוד שפע אופציות נפלאות, טעימות ומהירות. פרי או חופן של חמוציות טבעיות פותרות לי נפלא את החשק למתוק, אם הוא צץ בכלל.

     

    "אני זוכרת לשתות כמה שיותר מים, לא רק בגלל החום, אלא כי הם מסייעים מאד בחילוף החומרים והירידה במשקל. תמיד סיימתי מנה ורציתי עוד קצת כי היה כל כך טעים. ואילו היום אני מחכה עשר דקות אחרי הארוחה, ולרוב השובע מגיע ואני מוותרת על כל תוספת.

     

    "לפני התהליך אחד המאכלים האהובים עליי שעמית הכינה היה מעורב ירושלמי מכבד וחזה עוף, מטוגן בשמן קנולה, עתיר תבלינים, עם פיתה, ולפעמים עם קצת צ'יפס מעשה ידיי. כיום היא מכינה לי אותו בגרסתו החדשה והבריאה יותר".

     

    מתכון למעורב ירושלמי - עמית מילנר-סער

    כמות לכ-5 אנשים

     

    מרכיבים:

    חצי קילו כבד עוף טרי

    חצי קילו חזה עוף טרי

     3 בצלים לבנים גדולים

    שמן זית

    מלח

    פלפל שחור טחון

    פפריקה מתוקה

     פפריקה חריפה

    כורכום

    גריל עוף

     

    אופן ההכנה:

    מחממים מחבת רחבה ועמוקה עם שמן זית, קוצצים קטן את הבצלים ומוסיפים למחבת החמה. מערבבים עד שהבצל מזהיב ומוסיפים את הכבד אחרי שנחתך לקוביות קטנות. מערבבים קלות ולאחר דקה מוסיפים גם את החזה עוף שנחתך לקוביות קטנות. מתבלים במעט מלח רגיל, פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה, כורכום ומעט תבלין גריל עוף.

     

    התיבול כמובן לפי הטעם, מומלץ לטעום לפני שמסיימים להכין ולהוסיף מהתיבול לפי העדפה אישית. ניתן לסנן את השמן לאחר שמוכן. מגישים חם בצלחת עם טחינה וסלט. למי שאוהב/ת, ניתן כמובן גם להוסיף לבבות כמו בגרסה המוכרת.

     

     מירב ויוסי ששון. עברו גמילה כזוג ( )
    מירב ויוסי ששון. עברו גמילה כזוג

     

    "לא האמנתי שבגילי אצליח לרדת במשקל כל כך מהר"  

    מירב ויוסי ששון (46, 49) נשואים פלוס שני ילדים מהיישוב להבים, החליטו כזוג לעבור ביחד גמילה מפחמימות ממכרות. ביחד הם הפחיתו מהמשקל 22 ק"ג בתוך 5 חודשים.

     

    מירב מספרת: "הייתה לנו היכרות מאוד מוצלחת עם אברהמסון לפני 14 שנים כשיוסי נגמל מעישון. זה היה הכי טבעי מבחינתנו להיגמל אצלם מפחמימות ממכרות. ידענו שלבד לא נצליח לרדת במשקל, אבל ביחד נתמוך ונחזק אחד את השנייה.

     

    "מה שהכי עודד אותנו להתמסר לתהליך היה שבתוך שבוע בלבד כל אחד מאיתנו ירד 4 ק"ג במשקל. בחיים לא חשבתי שבגילי אצליח לרדת במשקל כל כך מהר. מה גם שניסיתי הרבה דיאטות בעבר ובאף אחת מהן לא הצלחתי. אצל שנינו הדחף לאכול היה הבעיה.

     

    "אחרי הטיפול החשק לממתקים ירד לגמרי. יש לי במשרד קופסת שוקולדים שממתינה כבר 3 שבועות ואין לי כל חשק לגעת בה. בעבר נהגתי לאפות המון את כל סוגי הלחמים, עוגות ועוגיות והייתי ממיישרי העוגות. הכל בתוך סנדוויץ' היה יותר טעים לי, והיום הצורך הכפייתי ללחם עוגות ועוגיות נעלם".

     

    יוסי מוסיף: "אחרי הגמילה אין מצב שאנחנו רעבים ואין מה לאכול. פינוקים ופירות, לחם טחינה. מירב ממלאה את הבית בדברים שמותר. אני גם לא מחפש את זה – מאוד אהבתי לחם, אבל אברהמסון הצליחו לשחרר אותי כליל מהמחשבה והכמיהה ללחמים. הדבר היחידי שאני לא מוותר עליו זה עוגות גבינה ומירב מכינה עוגה ללא סוכר".

     

    מירב אומרת: "בעבר ארוחת הצהריים שלנו כללה פתיתים, פסטה או אורז עם מנת בשר. היום המנה יותר מגוונת: עוף עם ירקות מבושלים וסלט ירקות עם טחינה. קינואה או כוסמת שלא הכרנו קודם לכן עם ירקות, ותוספת של ירקות שלא הייתי קונה פעם כמו סוגים שונים של דלעת או קישואים. גם קטניות לא נהגתי לצרוך בשגרה והיום הן חלק מהמטבח. יש הרבה מה לאכול והלחם כבר לא אישיו. לגבי הילדים, אני משתדלת להכין להם מאכלים יותר בריאים. אני אופה מדי פעם לילדים לחם מקמח כוסמין, שאגב, לפי השיטה מותר לנו לאכול, אך אין לנו חשק.

     

    "מספר חודשים אחרי הגמילה טסנו לארה"ב לחודש שכלל שיט בספינת תענוגות. חששנו מאוד מפני הפיתויים הרבים והיעדרם של התחליפים המוכרים שהתרגלנו לצרוך. אחרי התייעצות הצלחנו מעבר למשוער ואפילו הפחתנו במשקל: השתדלנו ללכת הרבה ברגל, להשתמש במדרגות ולאכול רק דברים מותרים".

     

    מירב מסבירה: "היום אני מרגישה מעולה, אנרגטית, רזה, מקבלת המון מחמאות מהסביבה, וגם יוסי. הביטחון העצמי עולה. גם בריאותית הרבה יותר טוב: לפני הדיאטה מצאו לי בבדיקות הדם כבד שומני".

     

    יוסי מוסיף: "אני מרגיש הרבה יותר צעיר. גם החלפנו את המלתחה בבית, שזה החלק הכי כיף בכל התהליך הזה".

     

    הטיפים שלנו:

    1. הכל בראש – צריך לשנות גישה. באנו מבית שבו האוכל הכי טעים בעולם, אבל עם שומן סוכר. צריך להחליט ולעשות ולא לוותר לעצמך.

    2. כדאי לעשות את זה בזוג. אנחנו מחזקים אחד את השני.

    3. אף פעם לא להגיע רעבים למקומות שבהם אין לנו שליטה על האוכל - גם כשאנחנו מוזמנים לארוחות שישי אני דואגת מראש להכין ליוסי ולי את מזוננו.

     

    מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר:

    6 ביצים

    4 כפות דבש (3 לחלבונים)

    2 גבינות סימפוניה 5%

    2 גבינות סקי 5%

     1 שמנת

     כפית תמצית וניל

    4 כפות קורנפלור

     גרידת לימון

     

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור ל-200 מעלות. בתחתית התנור להניח תבנית עם מים ליצירת אדים.

    להפריד את החלבונים מהחלמונים.

    להקציף חלבונים עם 3 כפות דבש.

    בקערה נפרדת לערבב את שאר המרכיבים יחד עם כף דבש נוספת .

    בתנועות קיפול לאחד את שתי הקערות.

    לשמן תבנית בקוטר 26.

    10 דקות אפייה ב-200 מעלות ולאחר מכן להפחית ל160 מעלות ולאפות שעה.

    לא להוציא את העוגה מהתנור לפני שהיא מתקררת.

      

     

     דפנה גיל. התוצאות הרבה יותר טובות ממה שאפשר לדמיין ( )
    דפנה גיל. התוצאות הרבה יותר טובות ממה שאפשר לדמיין

     

    מ-3 פיצות משפחתיות בשבוע לתיעוב הריח בפיצריות

    דפנה גיל, 50, גרושה פלוס שניים, העוסקת בשיווק נדלן ופעילה חברתית בכרמיאל, נגמלה מעישון לפני כשנה וחצי. בעקבות זאת התיאבון גבר ואיתו האמיר המשקל. "בעבר הייתי שמנה. אחרי הלידות הייתי במשקל שיא של 93 ק"ג. כשהפסקתי לעשן התחלתי לטחון בלי הגבלה: לפחות 3 פיצות משפחתיות בשבוע, בצקים מלוחים ומתוקים. לא הייתה לי שליטה על עצמי ונורא נלחצתי מזה.

     

    "בגלל הניסיון הטוב שלי בגמילה מעישון החלטתי לנסות גם גמילה מסוכר ומפחמימות ממכרות. את הטיפול הראשון שלי בגמילה מפחמימות עשיתי קצת לפני שטסתי לחופשה בחו"ל. בבית המלון בן זוגי לחץ עליי לשחרר ולאכול איתו, ושיחררתי קצת יותר מדי. ברגע שהתחלתי לאכול עוגות, לא הפסקתי והמשכתי גם כשחזרנו לארץ: 3 חטיפי סניקרס לפני שינה, קרמבו, פיצות, גלידות בכמויות חשיבה של אדם שמן. הגמילה אצלי לא הייתה הוקוס פוקוס, ורק אחרי החיזוק הצלחתי להיגמל. כנראה שהייתי יותר מוכנה נפשית".

     

    "אני מקרה מיוחד. בנוסף להימנעות מפחמימות ממכרות, אני גם צמחונית ואינני נוהגת לבשל, כך שכל תחליפי הבשר שאני נוהגת לאכול כוללים פחמימות ממכרות. אחרי חודשיים ללא פחמימות ממכרות, באברהמסון התאימו לי תזונה, למשל: פריכיות חומוס, חזה והמבורגר מהצומח. לעיתים אני מבשלת, למשל סייטן בנוסח דגים חריפים".

     

    בעקבות הטיפול דפנה מספרת שהמהפך שלה התרחב מהמטבח לאורח החיים: "ירדתי 9 ק"ג במשקלי. אני כבר לא מזמינה אוכל ממסעדות, גם לא יכולה להיכנס יותר לפיצריה כי אני נחנקת מהריח. אני אוכלת המון ירקות ופירות שלא נהגתי לאכול קודם, ונהנית מסלטים טעימים, עדשים עם בצל מטוגן ועוד. בנוסף חזרתי להתאמן: הצטרפתי למייטיבי לכת, אני עושה סנפלינג ומרגישה קלילה ובריאה יותר.

     

    "הצעתי לכל מי שרוצה להיגמל מפחמימות ממכרות היא לא לפחד מהתהליך. התוצאות הרבה יותר טובות ממה שאפשר לדמיין. חשוב גם להפריך את החשש להפסיק את 'הנאות החיים' שכוללות עוגות ומתוקים. ברגע שנגמלים מהדחף, ממש לא מרגישים שמוותרים על כלום".

     

    מתכון לסייטן "דגים חריפים":

    • 1 פלפל אדום מתוק

    • 4-5 עגבניות בשלות

    • ראש שום מפורק לשיניים

    • 1 צרור כוסברה, קצוץ

    • פפריקה מתוקה

    • כורכום

    • מלח

    • 3 פלפלים אדומים יבשים חריפים

    • חבילה שלמה חתוכה לחצאים של חזה מהצומח

    • שמן קנולה

     

    הוראות הכנה:

    מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות ומטגנים.

    פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.

    מקלפים את השום, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש.

    מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום.

    מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.

    בקערה נפרדת מערבבים כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה

    טובלים את חתיכות החזה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל מעליהן.

    ממשיכים לבשל כחצי שעה.

     

     מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי. מגי בכר ( )
    מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי. מגי בכר

     

     

    "החשק לאכול דברים שמזיקים לי חלף עבר"

    אחרי שתי לידות וכ-20 קילוגרמים עקשניים של משקל עודף, מגי בכר, 44, נשואה פלוס שניים ומנהלת מח' בקרת מבנים בגוף ציבורי ממודיעין, הגיעה למסקנה שאין לה יותר כוח להילחם במשקל.

     

    "חיפשתי קסם. רציתי לרדת במשקל מבלי שאצטרך לעמוד בפיתויים ולהיאבק בעצמי. עם כל דיאטה שעשיתי, ניסיתי לשמור, להימנע, אבל כל "פשלה" הפכה למדרון חלקלק. לפני חצי שנה החלטתי לנסות להיגמל מסוכר ומפחמימות ממכרות באברהמסון והקסם עבד. עד כה הפחתתי במשקל 15 ק"ג, ואני שואפת לרדת עוד 5-6 כדי לחזור למשקלי לפני ההריונות.

     

    "אהבתי לאכול הכל כל הזמן: חטיפים, בורקסים, עוגיות וכל מה שזמין. אחרי הטיפול, זכיתי להכיר עולם חדש. כל מה שהכרתי במטבח השתנה: התחלתי לבשל! לימדו אותי להתכונן מראש כבר מהקניות בסופר. אני קונה בסופר מוצרים שלא רכשתי בעבר, מודעת לכל הרכיבים, אוכלת מסודר ואפילו הנשנושים הזמינים שלי הם אגוזים ושקדים, ורק כשאני רעבה. החשק לאכול דברים שמזיקים לי חלף עבר. זה שילוב של רצון וקסם. אני לא יודעת מה יותר אבל הם משתלבים נהדר.

     

    "עברו לידי עשרות פיצות ומאפים. אירועים, ימי הולדת, חגים ואני פשוט אדישה להם. יש לי חברה בעבודה שעושה כבר יותר משנה דיאטה ללא פחמימות. היא ירדה יפה אבל יש לה עליות ומורדות. היא עדיין נאבקת ואני לא נאבקת יותר ולא מרגישה בדיאטה. אוכלת לחם, טחינה עם חמאה וגבינת שמנת, במבה בימי הולדת וממשיכה לרדת במשקל.

     

    "בתחום הבישול, אני עדיין בתחילת הדרך. למדתי להכין חזה עוף בווריאציות שונות, תבשילי קינואה ירקות, מג'דרה עם סלט, מגוונת, מנסה, נועצת ומייעצת בקבוצת הפייסבוק של אברהמסון – כולנו שם באותה סירה, וזה תענוג אמיתי לעודד את החדשים".

     

    "היום אני מרגישה הרבה פחות עייפה. מצב רוחי טוב יותר ואני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי. נוח לי להיכנס לבריכה, או לעלות למתקנים בלונה פארק עם הבנות כי המשקל כבר לא מפריע לי. וגם מערכת העיכול שלי מגיבה בצורה מאוד ידידותית לשינוי".

     

    הטיפים שלי:

    1. לא להיבהל מעצירות במשקל – הן חלק מהתהליך.

    2. להיערך מראש – מספיק ירקות, פירות תבשיל, נשנושים מותרים.

     

     בשיתוף אברהמסון

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים