שתף קטע נבחר

היזם: הליקויים במגדל השופטים בת"א - בגלל הדיירים

לאחר שהטיחו האשמות אחת בשנייה, היזמיות גינדי החזקות וא.דורי מאחדות כוחות ותובעות את קבלני המשנה ואפילו את רוכשי הדירות עצמם בשל הכשלים הבטיחותיים והתכנוניים במגדל השופטים בתל אביב

יזמית הבנייה גינדי החזקות וחברת הביצוע א. דורי שבבעלות עמוס לוזון משנות את קו ההגנה שלהן מול תביעת הענק בגין ליקויי בנייה שהגישו נגדן דיירי מגדל היוקרה "השופטים" שבמרכז תל אביב: לאחר שבכתבי ההגנה הראשונים שהגישו לפני כחדשיים גלגלו החברות אחריות אחת על השנייה, כעת מאחדת גינדי כוחות עם לוזון, כך נודע ל"כלכליסט". בימים האחרונים הגישו שתי החברות לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לשליחת הודעה לצד שלישי נגד עשרה קבלני משנה ויועצים, חברת הביטוח איילון שביטחה את א.דורי, נגד נציגות הדיירים ונגד עוד 14 דיירים במגדל.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

גינדי נגד שרי אריסון וצביקה פיק: "הנזקים במגדל G - מצד הדיירים"

שרי אריסון וצביקה פיק תובעים את גינדי החזקות על ליקויי בנייה במגדל השופטים

אהוד ברק ישכור דירה במגדל G של גינדי החזקות תמורת 25 אלף שקל

 

שליחת הודעה לצד שלישי היא הליך שנעשה כאשר הנתבע סבור כי יש גורם אחר אשר אחראי לאירוע שבגינו הוגשה התביעה, ובאמצעות הודעה זו הוא מצרף אותו כנתבע.

מגדל G מגדל השופטים תל אביב (צילום: Street View on Google Maps)
מגדל השופטים תל אביב(צילום: Street View on Google Maps)
 

מגדל השופטים בגובה 31 קומות בהצטלבות הרחובות שאול המלך־אבן גבירול־השופטים אוכלס ב־2011. בין הרוכשים דירות בפרויקט שרי אריסון, צביקה פיק, ראש אמ"ן לשעבר עמוס מלכא ויו"ר בנק לאומי לשעבר איתן רף. התביעה על סכום של 65 מיליון שקלים הוגשה על ידי הדיירים בנובמבר 2018 לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד גינדי וא. דורי. במסגרתה נטען באמצעות עו"ד גבי ספרן על ליקויי בנייה שונים, כמו התנתקות של אריחי חיפוי, שבירה של קירות הזכוכית ומעקות לא בטיחותיים בדירות.

 

בכתבי ההגנה הראשונים של גינדי וא.דורי, שהוגשו במאי 2019, ניסו החברות לגלגל את האשמה אחת על השנייה. בין היתר טענה שם א.דורי כי גינדי הורתה לה לבצע מספר "שנמוכים" (ההיפך משדרוגים) במפרט. אלא שכעת החליטו כאמור החברות לאחד כוחות, ואף מיוצגות תחת אותו משרד עורכי דין — ברנע ושות'.

 

ההודעה המצרפת את קבלני המשנה לתביעה, כוללת בתוכה את קבלן המשנה לעבודות האלומיניום, את החברה שבנתה את בריכת השחייה, את קבלן החשמל, האיטום, הבית החכם ועוד. הטענות שעלו נגד רובן חוזרות על עצמן וכוללות רשלנות וביצוע ליקוי.

 

אשר לדיירים, נטען כי ההרחבה שביצעו חלקם במרפסות שלא כדין היא שגרמה לליקויים. על דיירים אלה נמנה בין היתר איתן רף. לגבי הנציגות נטען כי היא לא פעלה נגד חריגות אלה, וביצעה שינויים בשטחים הציבוריים אשר גרמו לליקויים ולא תחזקה אותו כראוי.

 

מנציגות דיירי מגדל השופטים נמסר בתגובה: "גינדי מוכיחים את הטענות על הליקויים הרבים ולמעשה את כתב התביעה שהגשנו נגדה. אם גינדי היתה כה בטוחה באיכות העבודה שלה היא לא היתה צריכה לגלגל אחריות על הליקויים לכל עבר כשיטה קבועה. לפתע פתאום יש לגינדי טענות קשות ביותר כלפי קבלני המשנה, כמי שכביכול פעלו בחוסר אכפתיות, חוסר מקצועיות וחוסר זהירות, הפרת חוקים ותקנים, בעוד שמי שפעלו בדרך זו היו קבוצות גינדי וא.דורי עצמן, הן שבחרו את קבלני המשנה, הנחו אותם והיו אמורות לפקח על איכות עבודתם. בנוסף לכך, הטענה, לפיה לדיירי המגדל אחריות לליקויים בשל היעדר תחזוקה אינה עומדת במבחן המציאות, שעה שמדובר בליקויים שרובם ככולם לא קשורים כלל לתחזוקה בשום דרך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Street View on Google Maps
מגדל השופטים תל אביב
צילום: Street View on Google Maps
מומלצים