שתף קטע נבחר

כתובות בדיר קדיס: "מחמוד תיזהר". קטוסה: "מביטול האישום איש במשטרה לא דיבר איתי"

בכפרו של הפלסטיני שהאישום באונס נגדו בוטל נכתב בין היתר "עונש מוות לקטוסה, אחותי לא הפקר". קטוסה: "דורש שיגיעו לאמת ויענישו את האנס. לכל מי שעדיין חושד - אני הוכחתי שלא אנסתי". היום: דיון בכנסת במחדלי החקירה

שעות לפני תחילת הדיון בכנסת במחדלי החקירה בפרשת אונס הילדה, אותרו היום (ד') כתובות נאצה בכפר של מחמוד קטוסה - הפלסטיני שנאשם באונס וכתב האישום נגדו בוטל. במוקד המשטרה התקבל דיווח כי בכפר דיר קדיס נגרם נזק לכמה כלי רכב ורוססו כתובות בעברית על קיר של מבנה. בין היתר נוקבו צמיגים ונכתב "מחמוד תיזהר, אחותי לא הפקר" ו-"דורשים עונש מוות למחמוד קטוסה". במשטרה ציינו כי כוחות נערכים לכניסה למקום.  

 

"הכתובות והאיומים לא יפחידו אותי", אמר קטוסה ל-ynet. "מאז ששוחררתי מהמעצר אני מטפל במשפחה שלי ומנסה להתאושש ממה שעברתי". לדבריו, "אחרי ששוחררתי לא קיבלתי אף שיחת טלפון - לא מהמשטרה ולא מאף גוף אחר. אני דורש ומתעקש שיגיעו לאמת ושיענישו את מי שאנס את הילדה. אני שוחררתי והוכחתי שאני נקי ולא היה לי שום קשר לאונס. על משטרת ישראל לחקור לעומק ולא להשאיר את הפושע חופשי. לכל מי שעדיין חושד בי - אני לא אנסתי ולא חשבתי בחיים על מעשה כזה".

הכתובות בכפר דיר קדיס ()
הכתובות בכפר דיר קדיס

מאז ביטול כתב האישום לפני כשבועיים, עברה החקירה לידיי היחידה המרכזית של משטרת מחוז ש"י. עיקר הבעיה טמון בעובדה שהחקירה זוהמה מראשיתה. כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות", גם חוקרת הילדים שחקרה את הילדה טענה כי ייתכן שהילדה עברה מעין "חקירה מקדימה" שגורמת לאיסוף הראיות להפוך למשימה קשה מאוד.

 

כ-100 שוטרים עוסקים בתיק הסבוך, כשכל יומיים מתקיימות שיחות סטטוס עם מפקד המחוז על מצב החקירה. חלק מחפציה של הילדה שנשלחו לבדיקת מעבדה חזרו ללא תוצאות, ובמשטרה עדיין ממתינים לבדיקות נוספות אם כי אין הרבה אופטימיות ביחס לכך. בנוסף, לאחר התשאול הנוסף של הילדה, החמישי במספר, עלתה תמונה לגבי אזור מסוים שבו התרחש האירוע. החוקרים החלו מיד בביצוע פעולות חקירה רבות במקום כולל סמויות וגלויות, אך גם אלו לא העלו דבר.

 

 

בנקודת הזמן הנוכחית החוקרים הבלשים של הימ"ר פועלים בשני כיוונים במקביל. האחת עדיין בסביבתו של מחמוד קטוסה. במהלך השבועיים האחרונים נחקרו עוד כמה פועלים פלסטינים שעליהם היה אחראי קטוסה, אך במשטרה לא הגיעו לממצאים מיוחדים.

הכתובות בכפר דיר קדיס ()

מחמוד קטוסה (צילום: אוהד צויגנברג)
מחמוד קטוסה לאחר שחרורו (צילום: אוהד צויגנברג)

הכיוון השני הוא בסביבתה של הילדה, שם מבצעים החוקרים פעולות חקירה סמויות על מנת לעורר את השטח ולהבין אם יש פרט שלא עלה בחקירות הקודמות ויכול לשפוך אור על התיק. "כרגע אין שום התפתחות משמעותית. וזה מתסכל כי אנחנו מבצעים המון פעולות ולא מניחים לתיק לרגע. בעיקר ממתינים לראיית הזהב שתחזיק את התיק", אמר הגורם.

 

 

 

עורכי הדין של המשפחה טל גבאי ויהודה פריד אמרו בהקשר להתפתחויות: "פרשת אונס הילדה המזעזע אמנם ירדה לעת עתה מסדר היום הציבורי, אולם מבחינת ההורים, הזעזוע, ההלם והשאלות הבלתי פתורות נשארו. אנחנו שמחים לשמוע כי המשטרה עושה לילות כימים על מנת לתפוס את האנס וסייעניו המתועבים. המשפחה מבקשת באמצעותינו לחזק את ידיהם ולבקש מהם שלא להרפות. כולנו מקווים שביום שאחרי, ילדי ישראל יוכלו ללכת בטוחים יותר מחוץ לביתם".

 

הכתובות בכפר דיר קדיס ()

התלונה והמחדלים

תחילת הפרשה ב-15 באפריל, אז הגיעה אמה של הילדה להתלונן בתחנת המשטרה. ב-1 במאי נעצר מחמוד קטוסה בחשד למעורבות במקרה. בכל אותה התקופה לא הצליחה המשטרה להביא ראיות משמעותיות להרשעתו האפשרית של קטוסה.

 

רק לאחר הגשת כתב האישום ב-16 ביוני והפרסום הנרחב בכלי התקשורת, דרש השר לביטחון הפנים גלעד ארדן מהמשטרה את פרטי החקירה. ראש אגף החקירות המיוחדות, ניצב גדי סיסו, לקח לידיו את התיק - וביקש לקבל פרטים נוספים. גם הוא שמע ממפקד המחוז עצמו כיצד עברו חודשיים שלמים מרגע הגשת התלונה ועד כתב האישום מבלי שידע עליה בכלל.

 

בעקבות המחדלים הרבים בחקירת המקרה, החליטו בפרקליטות הצבאית לגנוז את כתב האישום נגד קטוסה, ששהה 55 ימים במעצר ושוחרר לביתו. ההחלטה הדרמטית התקבלה בתום ישיבה שכינס הפרקליט הצבאי הראשי אלוף שרון אפק עם נציגי הפרקליטות והמשטרה, שבה נאמר כי אין די ראיות לביסוס כתב אישום. ממצאי פעולות החקירה המשלימות רק חידדו את הקשיים הראייתיים בתיק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים